5 tips om benzine te besparen

5 tips om benzine te besparen

Het levens is al duur genoeg, dus overal waarop bespaard kan worden is mooi meegenomen. We zijn het er daarnaast allemaal over eens dat autorijden niet goedkoop is en dat tanken hierbij één van de grootste kostenposten is. Wij hebben 5 tips voor je om benzine te besparen.

1. Pomp je banden voldoende op

Het klinkt heel voor de hand liggend, maar hoe vaak pomp jij je banden echt op? Mocht je dit niet regelmatig doen, ongeveer één keer per drie tot zes, kan het zomaar zijn dat de bandenspanning niet meer optimaal is. Hierdoor verandert de weerstand en is er meer kracht (lees benzine) nodig om de auto te laten rijden. Een goede bandenspanning zorgt voor optimale weerstand en zorgt voor minder verbruik. De ideale bandenspanning is te vinden in het boekje van de auto, maar ook op internet staat exact aangegeven hoeveel bar de banden moeten zijn per model.

2. Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden zorgt voor een lager brandstofgebruik, maar wat is het nu precies? Het nieuwe rijden is in ieder geval een stuk bewuster omgaan met de ritjes. Dit heeft betrekking op het schakelen, maar zorg ook voor een optimale routeplanning, rij je lange stukken dezelfde snelheid, schakel dan even door.  Het advies dat bij het nieuwe rijden wordt gegevens is doorschakelen bij 2000-2500 toeren. Probeer ook zo constant mogelijk te rijden, dit vermindert het verbruik ook drastisch. Meer tips en informatie over het nieuwe rijden, kun je hier vinden.

Snelheid

3. Zoek de goedkoopste pomp

Ook dit klinkt erg logisch, maar het kan de nodige euro’s per tankbeurt schelen. Download desnoods een app zoals bijvoorbeeld Benzine Jip die exact aangeeft waar de benzine het goedkoopst is, in real-time. Probeer ook zoveel mogelijk tanken op de snelweg te vermijden, dit scheelt al snel zo’n 5 tot 10 cent per liter en dus meerdere euro’s op een tankbeurt.

Tegenwoordig zijn er ook tankstations die happy hours hebben, om zo tussen bepaalde tijden extra korting te verschaffen. Check of er in de buurt een dergelijk tankstation is en probeer er rekening mee te houden in je agenda.

4. Gebruik airco zo weinig mogelijk

Ook airco is een grootverbruiker op het gebied van benzine. Probeer daarom zo weinig mogelijk de airco aan te zetten, dit bespaart al gauw zo’n 10% op je maandelijkse benzine-uitgaven. Simpel maar effectief: zet een raampje open!

5. Zorg voor zo weinig mogelijk gewicht in de auto

Net als met een tas, raakt ook je auto steeds voller. Er blijft vanalles liggen dat er eigenlijk niet hoort waardoor je auto steeds zwaarder wordt. Hoe meer gewicht, hoe harder de auto zijn best moet doen om vooruit te komen. Ruim je auto regelmatig op en neem geen onnodige zaken (of personen:-)) mee.

Heb jij nog benzine-bespaartips?

6 Opmerkingen
 1. Ik tank over de grens, dat scheelt echt.

  Heerlijk gevoel dat ik die staatskas niet weer gespekt heb.

 2. Wat een frisse site!

 3. In aanvulling op het nieuwe rijden is de route bepalen ook een punt. Iets meer km is niet erg als constanter kunt rijden. Soms is minder km vaak snelheid wisselen door de binnendoor weg.
  Uit eigen ervaring reed ik Tiel –》 Culemborg (buiten file tijd) over de snelweg. 20km meer, maar in tijd gelijk en soms sneller. Door het constante rijden op de snelweg in de 6e versnelling scheelde het ook verbruik.

  Laat een reactie achter

   

  Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

   

  Kiwify
  Logo