Via: pxhere.com | rawpixel.com, CC

(Ge)zondigen: 12 cocktailrecepten met fruit

7. Appeltje voor de dorst

Appel, gin en vlierbloesem is de heilige Drievuldigheid!

  • 250 ml gin
  • 200 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 liter appelsap
  • stukjes appel

Om het zo gezond mogelijk te houden, pers je natuurlijk best zelf de appels. Geen sapcentrifuge in huis? Geen probleem, koop dan gewoon appelsap in de supermarkt. Mix de ingrediënten, zet het eventjes in de koelkast en drink het nadien fris.

.
Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

8. Witte wijn sangria

Krijg je bezoek? Deze valt altijd in de smaak! Zo maak je een goede karaf:

  • 1 fles witte wijn
  • 150 ml gemberwijn (al dan niet met honing)
  • 80 ml vlierbloesemsiroop
  • 2 sinaasappels
  • 2 perzikken
  • een handvol frambozen
  • ijs
  • 1 liter bruiswater

Welk fruit jij erin wilt, is persoonlijk. Misschien eet je liever blauwe bessen of kersen in de plaats van frambozen? Verwissel ze dan.

Snij het fruit in kleine blokjes en meng de ingrediënten. Laat minstens één uur in de koelkast koud worden. Serveer in een wijnglas met ijsblokjes.

.

9. French martini

Een Franse martini wordt gemaakt met ananassap.

  • 40 ml wodka
  • 20 ml Chambord (frambozenlikeur)
  • 60 ml ananassap
  • ananas

Meng de wodka, Chambord en ananassap met ijs. Mix goed, zodat het geheel een beetje schuimt. Giet in een glas en garneer met een stukje ananas. Hoe meer Chambord je erin doet, hoe meer roze je drankje wordt.

Via: flickr.com | the turquoisetable, CC

10. Cava met peer en honing

Cocktailrecepten met fruit zijn zelden met peer. Vandaar deze niet-klassieke cocktail. Dit is opnieuw een erg eenvoudig recept. Deze cocktail bestaat uit cava (1 fles), peer (8 el) en honing (4 el). Verdeel het perensap over vier glazen en schep er telkens een eetlepel honing in. Indien je graag kaneel hebt, kan je er ook een mespuntje kaneel aan toevoegen. Vul de glazen met koele cava en werk af met een plakje peer. Klaar!

.
Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

11. Passionata

Deze heerlijke cocktail maak je met… passievrucht!

  • 40 ml wodka
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml passievruchtensiroop
  • 1 el rietsuiker
  • 2 passievruchten
  • ijsblokjes

Knijp de limoen en passievrucht uit in een glas en leg ze erin. Kneus de vruchten samen met de rietsuiker. Voeg vervolgens de wodka en passievruchtensiroop toe. Mix samen met de (crushed) ijsblokjes. Goed schudden. Giet in een mooi glas met een rietje.

Via: pxhere.com | rawpixel.com, CC

12. Wiskey-bramencocktail

De combinatie van wiskey en bramen is werkelijk heerlijk. Het geeft je een instant barman- of -vrouw gevoel!

  • 150 gram braambessen + een paar extra om af te werken
  • sap van een halve citroen
  • geraspte citroenschil
  • 100 ml whisky
  • gemberbier
  • 2 tl honing
  • 5 el fijne suiker
  • ijsblokjes

Geef je glas alvast een lekker suikerrandje. Dit doe je door de suiker in een schaaltje te leggen. Bevochtig de rand van het glas met een beetje water of citroensap, en dip vervolgens in het schaaltje met suiker. Laat even opdrogen.

Plet de braambessen met de honing en het citroensap in een glas. Gebruik een vork of een stamper. Doe de wodka erbij en roer alles goed. Vul de glazen met ijs en giet de cocktail erover. Vul aan met wat gemberbier en bramen.

.
Klik hier om alle content te tonen door cookies te accepteren

Genieten maar!

Welke van dit lijstje cocktailrecepten met fruit ga jij eens uitproberen? Laat het ons weten in een reactie onderaan. Schol!

Via giphy.com

Lees ook:


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.