Simpele lifehack: zo bewaar je prik op frisdrank veel langer

Op zijn tijd is een glas frisdrank lekker, maar waar ik zelf altijd een hekel aan heb: als de prik eraf is. Daar is gelukkig een hele eenvoudige oplossing voor…

‘Het probleem’

De koolzuur die in een fles frisdrank zit, gaat langzaam uit de cola, spa rood of wat je dan ook drinkt. Voor velen is dit de ‘smaakmaker’ en bij gebrek aan de ‘prik’ is het drankje simpelweg minder lekker.

- Advertentie -

Je zult het vast welk herkennen: je hebt een fles frisdrank en op dag één schenk je een glaasje in. Lekker veel prik! Op dag drie pak je nog een glas en dan zit er bijna geen koolzuur meer in jouw (suiker-)drankje. Dit is logisch, de koolzuur vervliegt, maar kunnend we dit ook oplossen?

Hou prik op je frisdrank

De oplossing is eigenlijk veel simpeler dan je denkt en kan door iedereen gebruikt worden. Sterker nog, je hebt niets extra’s nodig en kunt het met ALLE flessen frisdrank doen. Bij blikjes kun je dit helaas niet toepassen.

Hieronder een bijzonder beknopt stappenplan:

- Advertentie -

1. Draai de dop van de fles goed dicht (zoals je dat normaal ook doet)

2. Zet de fles ondersteboven in de koelkast

3. Draai de fles LANGZAAM om als je hem eruit pakt, anders gaat je prik er alsnog vanaf bij het openen en kun je misschien de keuken wel dweilen…

4. Geniet van frisdrank met meer prik, ook op dag 3.

Lees ook: Met deze 3 tips krijg je drinken supersnel koud

Deze ‘simpele’ truc kun je dus altijd toepassen. Heb jij het al geprobeerd?

Genoten van dit artikel? Volg ons: