Kurk terug in wijnfles: deze te simpele tip biedt uitkomst

Misschien ken je het wel, een fles wijn die nog niet helemaal leeg is na een feestje of etentje. Zonde natuurlijk om deze open in de koelkast te zetten, maar de kurk terugdoen is niet altijd even eenvoudig.

Echte kurk

Natuurlijk kun je kiezen voor een schroefdop, maar wijnkenners (en ondergetekende) zijn niet enthousiast over wijnen met een dergelijke dop. Liefst kurk, echte kurk. Maar het kan intens moeilijk zijn om deze weer helemaal sluitend op de fles te krijgen. Nu verwacht je misschien een bijzonder uitgebreide tip, video, stappenplan of tutorial, maar het is zo eenvoudig dat we het in twee stappen kunnen uitleggen.

  1. Draai de kurk om
  2. Duw hem terug in de fles

Misschien hadden we het wel in één stap kunnen uitleggen. De achterliggende gedachte is dat de kurk aan de onderkant uitzet, waardoor deze veel lastiger terug in de fles gaat. Het omdraaien van de kurk zorgt ervoor dat het uiteinde smaller is en deze dus eenvoudiger terug in de fles kan. Heb jij nog suggesties?

[contentcards url=”https://kiwify.nl/1384/kerst-hapjes/”]

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer