Met deze plant in je slaapkamer stop je wellicht met snurken

Sommige mensen snurken en dat is niet fijn… Niet fijn voor jezelf, maar ook niet fijn voor degene die naast je ligt. Op internet zijn honderden manieren te vinden die er zogenaamd voor zorgen dat je stopt met snurken. Heb je deze manieren geprobeerd maar lijkt niets te helpen? Dan moet je volgens onze bron deze plant in je slaapkamer plaatsen!

De feiten over snurken

De oorzaak van snurken is een vernauwde luchtweg. Deze vernauwing veroorzaakt het verschrikkelijk irritante geluid in het diepst van de nacht. Veel mensen hebben hier last van, maar snurken is zeker niet ‘normaal’. Laten we eerst maar eens beginnen met wat feitjes over snurken. Hieronder 10 interessante feitjes:

1. ZES miljoen Nederlanders snurken

Dat is dus meer dan een derde van de bevolking!

2. Mannen snurken meer

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mannen vaker snurken dan vrouwen.

3. Bijna de helft van de mannen snurkt

Om precies te zijn 45% van alle mannen…

4. Een kwart van de vrouwen snurkt

Waarom weten we niet, maar uit onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de vrouwen snurkt…

5. Mannen zijn VEEL luider

En niet zo’n beetje ook. Mannen snurken namelijk twee keer zo hard als vrouwen!

6. Snurkers slapen slechter

De helft van de snurkers slaapt zelf ook (bewust of onbewust) slechter.

7. Slecht voor je relatie

De helft van de relaties waarbij een van de twee snurkt lijdt hieronder!

8. Wat een geluid!

Een ‘snurker’ kan een geluid produceren van wel 100db. Dit is vergelijkbaar met harde geluiden als in een bioscoop of bij een popconcert. Wow!

9. Op je rug

Wanneer je op je rug slaapt, heb je meer kans dat je snurkt. De hoogste tijd om een ‘buikslaper’ te worden dus!

10. Snurken is ongezond

Uit onderzoek komt naar voren dat snurkers 3x zoveel kans hebben op gezondheidsklachten dan niet-snurkers. De hoogste tijd om hier iets aan te doen dus!

Deze plant helpt wellicht tegen snurken!

Heb jij echt alles geprobeerd, maar snurk jij nog steeds als een beer? Dan doe je er wellicht goed aan om een ananasplant in je slaapkamer te zetten. Juist, dat lees je goed: een ananasplant! Onder medici staat de ananasplant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Daarnaast geeft deze plant ’s nachts veel zuurstof af, in tegenstelling tot andere planten. Deze twee dingen zorgen ervoor dat dit de ideale ‘anti-snurk plant’ zou zijn. Wij zijn natuurlijk geen dokters, maar je hebt niets te verliezen, toch? ‘Nee heb je en ja kun je krijgen!’

Via: pexels.com

Ken jij iemand die deze plant wel kan gebruiken? Deel dit artikel met hem/haar!

Update: helaas blijkt deze mooie oplossing toch niet zo mooi te zijn als onze bron beweert. NU.nl bestempelt dit feit dan ook als onwaar en dat doen wij dan dus ook!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer