Prijs postzegel in 2016 naar 73 cent

Prijs postzegel in 2016 naar 73 cent

De postzegel wordt in 2016 weer een stukje duurder, 4 cent om precies te zijn. Dit zorgt ervoor dat het versturen van een standaardbrief nu 73 cent zal gaan kosten.

Eerder deed PostNL al een verzoek bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar deze werd afgewezen. Het nieuwe voorstel, met daarbij de prijsverhoging van 4 cent, werd wel goedgekeurd door de toezichthouder zo maakte PostNL maandag bekend.

Minder brievenverkeer

De reden om de prijs te verhogen is volgens PostNL noodzakelijk om de krimp van het brievenverkeer te compenseren. Er worden simpelweg minder brieven verzonden, dus ook de inkomsten uit postzegels dalen daarin mee. Dit is ook de reden dat er flinke bezuinigingen zijn doorgevoerd bij PostNL, maar dit bleek niet voldoende om winstgevend te worden. Hogere tarieven zijn dus een noodzaak om ‘in de toekomst betrouwbaar en bereikbaar te houden’ aldus PostNL.

Vanaf begin 2013 is de prijs van de postzegel gestegen met ruim 35%, van 54 cent naar 73 cent. De prijs voor het verzenden van een pakketje blijft ongewijzigd met € 6,95.

Via

 

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo