Dit is pas ECHT een goede reden om minder vlees te eten!

Altijd veel discussies over het al dan niet eten van vlees! Toch moet de liefhebber HIER eens bij stil staan en om goede reden eens wat vlees laten staan!

Veel verhalen over vlees!

Onlangs zijn we platgegooid met verschrikkelijk verhalen. Zo ook over de verhoogde kans op kanker, door het eten van verwerkt vlees (waaronder industrieel verwerkt). Conclusie van de media: we zouden allemaal minder tot geen vlees moeten eten, want het = ongezond!

Nou, deze conclusie is dus gewoon onzin: verkeerde interpretatie van een studie van de WHO. Deze studie zegt namelijk NIKS eenduidig over vlees, maar eigenlijk meer over het verwerken, vaak m.b.v. chemicaliën die in verwerkt vlees gebruikt worden (en iedereen weet natuurlijk ook dat je vlees niet zwart moet bakken)… Dezelfde (soort) processen of toevoegingen, die worden gebruikt in vele andere industrieel geproduceerde voedselwaren in een supermarkt! Ook valt het effect veel meer mee, dan dat o.a. onze journaals en kranten berichtten (“vlees is even slecht als roken” enz.)! Het blijkt in ieder geval wel een zeer HOT onderwerp!

Veel redenen…

Men kan diverse redenen hebben om vlees te eten of juist te laten staan en het kan vrij hard botsen tussen voor- en tegenstanders, maar dat heeft volgens ons in de meeste gevallen te maken met eigen ethische overwegingen (of die van ‘bovenaf’). Men KAN het hier dus over oneens zijn! Toch is er ook een meer objectieve reden om minder biefstuk of worst (en dat is dus niet de kankerverwekkende werking).

De reden!

Het is namelijk simpelweg een zeer milieuvervuilende voedselsoort. De gehele vleesindustrie (waaronder ook de landbouw gericht op vleesproductie) is verantwoordelijk voor een relatief zeer grote hoeveelheid koolstofdioxide (CO2), verbruikt ontzettend veel water en is een belangrijke bron van wereldwijde ontbossing (wederom verhoging van het CO2-gehalte in de atmosfeer). Echter is, is hier weinig tot geen discussie over mogelijk!

Voor de duidelijkheid: wij zijn overigens zelf liefhebber EN daadwerkelijk vleeseter, maar zijn ons inmiddels meer bewust van de consequenties. Hierbij een zeer duidelijke en overzichtelijke video ter inspiratie:

Ook heeft Arjen Lubach een wat grappigere item gemaakt, doe er je voordeel mee:

Wat vind jij? Laat het weten in de comments op Facebook!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer