Hoe een simpele wasknijper je van kwaaltjes af kan helpen

Nu denk je misschien: een wasknijper? Daar verhelp je toch geen kwaaltjes mee? Nou, dat dachten wij ook, totdat we deze methode tegenkwamen. Hieronder zullen we hem stap voor stap uit de doeken doen.

Uiteraard kun je als je ergens last van hebt naar de dokter gaan of bekende medicijnen gebruiken, maar er is ook iets dat je zelf kunt doen. Laat ik voorop stellen: heb je serieuze klachten, maak dan direct een afspraak bij de dokter. Onderstaande theorie en techniek, op duidelijke manier beschreven door littlethings.com is geen vervanging van medische hulp, maar kan kleine ongemakken in het leven wellicht iets aangenamer maken.

Zenuwen in het oor

In je oren zitten de nodige zenuw-uiteinden die allemaal in verbinding staan met een ander deel van je lichaam. Door deze ’te behandelen’ met een wasknijper, zouden ongemakken zomaar eens kunnen verdwijnen. Op onderstaande afbeelding zijn de verschillende zones op het oor te zien.

Wasknijper-oor-therapie

Plaats een wasknijper om deze zones om bepaalde pijnpunten aan te pakken.

1. Rug en schouders

Heb je last van je rug of schouders, gebruik dan een wasknijper op deze plaats. Het zou verlichting kunnen brengen.

Wasknijper-oor-therapie2

2. Organen

De tweede plek, zoals hieronder weergegeven, staat in verbinding met je organen. Heb je licht ongemakken, probeer deze methode dan. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen, heb je echt last, ga dan direct naar de dokter!

Wasknijper-oor-therapie3

3. Gewrichten

Heb je last van je gewrichten, dan is zone drie de plek om te behandelen met een wasknijper.

Wasknijper-oor-therapie4

4. Keel en holtes

Deze plek staat in verbinding met je keel en holtes. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij een verkoudheid of voorhoofdsholte-ontsteking.

Wasknijper-oor-therapie5

5. Spijsvertering

De zenuwen die net boven de oorlel uitkomen zijn verbonden met je maag en darmen. Heb je maagpijn, of last je van je darmen, wasknijper op deze plek en wie weet…

Wasknijper-oor-therapie6

6. Hood en hart

De laatste plek zorgt ervoor dat je hoofd en hart bereikt worden. Er zijn mensen die hiermee hun hoofdpijn kunnen verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Wasknijper-oor-therapie7

Heb jij bovenstaande al eens geprobeerd? Wij zijn benieuwd naar je bevindingen in de reacties hieronder!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer