Heb je het helemaal GEHAD met pukkels? Let dan goed op!

Heb je het helemaal GEHAD met pukkels? Let dan goed op!

Puistjes, iedereen is ze liever kwijt dan rijk. Kiwify is op onderzoek uitgegaan en geeft jou enkele tips om er voor eens en altijd vanaf te komen! Bye bye puistjes!

Iedereen kent het gevoel, je staat ‘s ochtends op en er is al een bepaalde spanning op je gezicht. Dan voel je wat beter en inderdaad, er is in je slaap weer een dikke pukkel op je neus gekropen! Dat die krengen lekker wegblijven… Nu kan je natuurlijk naar een schoonheidsspecialist, maar waarom tijd en geld uitgeven als het ook gemakkelijker en (VEEL) goedkoper kan?! Hieronder vind je 3 tips om eindelijk je kans op puisten echt te verminderen!

1. Knijp bestaande puisten GOED uit

Er gaat zoveel mis met uitdrukken van puisten. Eigenlijk zou je het niet eens moeten doen, maar het laten is vaak gemakkelijker gezegd, dan gedaan! 😉 ALS je het dan doet, doe het goed! Je kan je voorbereiden tot je ons weegt, maar wij gaan voor effectiviteit, dus alleen het nodige!

 1. Reinig je huid met WARM water. Zo gaan je poriën open en is het gemakkelijker knijpen! (Vergeet je handen ook niet goed schoon te maken…)
 2. Houd een naaldje in een vlammetje en deze daarna even ontsmetten met wat alcohol.
 3. Prik met de naald een lichtjes aan de oppervlakte van de puist. Niet te diep, gewoon dat het bovenste beetje huid eraf gaat en de talg eruit kan.
 4. Duw met twee wattenstaafje de talg uit de puist, totdat alles weg is.
 5. Wrijf met een schoon doekje de ‘wond’ schoon en eventueel kun je hier nog wat ontsmetten.

2. Maak zelf een gezichtsmasker tegen mee-eters!

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van die strips over je neus, maar hier kun je natuurlijk niet je hele gezicht mee behandelen! Kortom, maak je eigen, goedkope effectieve gezichtsmasker! HOE? Heel simpel, met maar TWEE ingrediënten!

 1. Gelatine poeder (puur / smaakloos)
 2. Melk

Meng 3 theelepel melk met 1 theelepel gelatine poeder, totdat het een papje wordt. Verwarm dit vervolgens in de magnetron en smeer het vloeibare middel op je gezicht. Je kan het papje gewoon opmaken en dikkere lagen smeren, dat maakt het afhalen alleen maar gemakkelijker! Na 15 minuten is het wat gestold en voel je je masker ook een beetje trekken. Haal het er nu rustig af en kijk hoeveel mee-eters en ongewenste haartjes je weer kwijt bent!

Voor het gemak hebben we nog even een voorbeeld-video toegevoegd:

3. Gebruik fruit op je pukkel(s)

Dit heb je natuurlijk vaak in huis en kan echt gemakkelijk helpen. Niet elk fruit is natuurlijk geschikt, maar de volgende soorten kun je gerust gebruiken:

 1. Sinaasappel: is je sinaasappel op? Mooi, neem de schil en besprenkel de binnenkant (witte) met wat water. Wrijf dit vervolgens tegen je puist(jes) aan!
 2. Citroen: wrijf wat citroensap over je puist. Hierdoor drogen ze wat uit en worden ze kleiner!
 3. Aardbei: Snijd het bovenste deeltje af (eet het overige, grote deel op!) en druk dit ca. 20 minuten tegen je puist aan…
1 Reactie

   Laat een reactie achter

   Kiwify
   Logo