UNO deelde pas een bericht op Twitter over een spelregel dat veel opschudding veroorzaakte. Ontzettend veel mensen reageerden: van deze regel hadden ze nog nooit gehoord!
Toch is het blijkbaar een van de belangrijkste UNO spelregels…
UNO en de spelregels
UNO is net zoals Monopoly en Cluedo een absolute klassieker. Iedere liefhebber van leuke spellen kent dit kaartspel. Wellicht heb jij het thuis ook liggen. Zeker sinds het coronavirus maken gezelschapsspelen een terugkeer.
UNO zal het afgelopen jaar dus in meer huiskamers zijn gespeeld dan het jaar ervoor.

Een oudere spelregel van UNO
In 2019 waren UNO-fans al eens in schok. Toen werd plots bekend dat je geen +2 op een +4 mag gooien. Wat? Dat betekent dat wie een +4 krijgt, die gewoon moet aanvaarden en vervolgens zijn beurt moet overslaan. Zes kaarten rapen kan dus niet. Speelde jij het ook altijd op deze manier?
Wacht maar tot je de ‘nieuwste’ UNO spelregels hoort!

+2 mag niet op +2
Net omdat iedereen dit spel speelt, en dus denkt de spelregels door en door te kennen, viel de tweet van het bedrijf op. UNO deelde namelijk dit via hun twitterpagina:
*Per management: ???? You cannot STACK a +2 on a +2 ????
— UNO (@realUNOgame) October 8, 2020
Go ahead, roast us.
Deze UNO spelregel bestaat al jaren
Je leest het goed! De spelregel over de hoeveelheid kaarten in UNO zou overigens altijd al bestaan hebben. Hier komt het op neer: wie een +2 voorgeschoteld krijgt, mag daar niet op reageren door zelf een +2 te leggen. Nee, je moet gewoon braaf twee kaarten nemen.
Een rondje waarin er plots iemand 14 kaarten moet rapen, is daardoor onbestaande. +2 mag niet op +2! Wat een schok! Wij zijn verrast, want we spelen het spel immers al jaren.

Ben jij verbaasd? Jij bent niet de enige…
De wereld reageerde meteen op deze tweet. Er kwamen meer dan 3200 reacties. Mensen waren verward. Fervente UNO-spelers hadden het gevoel dat hun leven een grote leugen was. (Dit is, geven we toe, misschien lichtjes overdreven.)
Een greep uit de reacties op de UNO regels:
Give this to management pic.twitter.com/1d6K2eVfWs
— Bondforged Keon (@NanoKeyy) October 9, 2020
Wait, I was playing the game wrong the whole entire time?
— Wolfstic318 (@wo1fboy318) October 9, 2020
I won't roast us, I've always defended that you cannot stack +2s or +4s, I agree with you. #TeamNoStack
— Un soldado raso (@Daniroalv88) October 8, 2020
Voor- en tegenstanders
Zoals je kan zien zijn er spelers die voor en tegen de regel zijn. Sommige tegenstanders kunnen het echter niet naast zich neerleggen. Ze haalden de spelregels erbij en probeerden zo hun gelijk te halen.
In het officiële spelreglement staat namelijk dat wanneer je een +2-kaart speelt, de volgende speler twee kaarten moet nemen en zijn beurt moet overslaan. De kaart kan alleen op een kaart met dezelfde kleur OF op een andere +2-kaart gespeeld worden.
Klopt niet, zegt UNO daarop. Spelers kunnen meerdere +2-kaarten na elkaar spelen, maar er moet iedere keer een beurt worden overgeslagen. En dat resulteert dus nooit in een optelsom.
Kan jij nog volgen?
Funny, because I was playing last night and looked the rules up on YOUR official website. Ya might wanna change your rules online. pic.twitter.com/9kBRnV51Xl
— Jamie The Human (@jcooper311) October 12, 2020
Hoe speel jij UNO?
Iedereen heeft natuurlijk zo zijn manier van spelen. Sommigen verzinnen extra regels die doorheen de jaren uitgroeien tot normale spelregels.
We zijn dus erg benieuwd of jij al op de hoogte was van deze regel? Of ben je net zoals ons in shock? We horen het graag via een reactie!

Lees ook:
- Pimple Pete: hét spel als je van puisten uitknijpen houdt
- De 12 beste films om te bingewatchen als je thuis moet blijven
- Ranking the Stars vragen: de ultieme lijst voor een leuke avond
- Doen durven of de waarheid: de beste truth or dare vragen
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: