Oeps: we spelen deze UNO spelregels al jaren fout

UNO deelde pas een bericht op Twitter over een spelregel dat veel opschudding veroorzaakte. Ontzettend veel mensen reageerden: van deze regel hadden ze nog nooit gehoord!

Toch is het blijkbaar een van de belangrijkste UNO spelregels…

UNO en de spelregels

UNO is net zoals Monopoly en Cluedo een absolute klassieker. Iedere liefhebber van leuke spellen kent dit kaartspel. Wellicht heb jij het thuis ook liggen. Zeker sinds het coronavirus maken gezelschapsspelen een terugkeer.

UNO zal het afgelopen jaar dus in meer huiskamers zijn gespeeld dan het jaar ervoor.

Via: pexels.com | Edgar Colomba, CC

Een oudere spelregel van UNO

In 2019 waren UNO-fans al eens in schok. Toen werd plots bekend dat je geen +2 op een +4 mag gooien. Wat? Dat betekent dat wie een +4 krijgt, die gewoon moet aanvaarden en vervolgens zijn beurt moet overslaan. Zes kaarten rapen kan dus niet. Speelde jij het ook altijd op deze manier?

Wacht maar tot je de ‘nieuwste’ UNO spelregels hoort!

Uno kaartspelletje spelregels
Via: flickr.com | Nate Cull, CC

+2 mag niet op +2

Net omdat iedereen dit spel speelt, en dus denkt de spelregels door en door te kennen, viel de tweet van het bedrijf op. UNO deelde namelijk dit via hun twitterpagina:

Deze UNO spelregel bestaat al jaren

Je leest het goed! De spelregel over de hoeveelheid kaarten in UNO zou overigens altijd al bestaan hebben. Hier komt het op neer: wie een +2 voorgeschoteld krijgt, mag daar niet op reageren door zelf een +2 te leggen. Nee, je moet gewoon braaf twee kaarten nemen.

Een rondje waarin er plots iemand 14 kaarten moet rapen, is daardoor onbestaande. +2 mag niet op +2! Wat een schok! Wij zijn verrast, want we spelen het spel immers al jaren.

Via giphy.com

Ben jij verbaasd? Jij bent niet de enige…

De wereld reageerde meteen op deze tweet. Er kwamen meer dan 3200 reacties. Mensen waren verward. Fervente UNO-spelers hadden het gevoel dat hun leven een grote leugen was. (Dit is, geven we toe, misschien lichtjes overdreven.)

Een greep uit de reacties op de UNO regels:

Voor- en tegenstanders

Zoals je kan zien zijn er spelers die voor en tegen de regel zijn. Sommige tegenstanders kunnen het echter niet naast zich neerleggen. Ze haalden de spelregels erbij en probeerden zo hun gelijk te halen.

In het officiële spelreglement staat namelijk dat wanneer je een +2-kaart speelt, de volgende speler twee kaarten moet nemen en zijn beurt moet overslaan. De kaart kan alleen op een kaart met dezelfde kleur OF op een andere +2-kaart gespeeld worden.

Klopt niet, zegt UNO daarop. Spelers kunnen meerdere +2-kaarten na elkaar spelen, maar er moet iedere keer een beurt worden overgeslagen. En dat resulteert dus nooit in een optelsom.

Kan jij nog volgen?

Hoe speel jij UNO?

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn manier van spelen. Sommigen verzinnen extra regels die doorheen de jaren uitgroeien tot normale spelregels.

We zijn dus erg benieuwd of jij al op de hoogte was van deze regel? Of ben je net zoals ons in shock? We horen het graag via een reactie!

Via: flickr.com | Alexandra P, CC

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...