Die ijsblokzakjes gebruik je dus al je hele leven verkeerd

Soms kom je van die dingen tegen die je leven toch wel iets makkelijk gemaakt zouden hebben. Zo is het ook het geval met dit ijsblokjes-verhaal. IJsblokjes maken met ijsblokzakjes is misschien toch wat simpeler dan gedacht…

IJsblokjeszakjes

Iedereen kent ze wel, die zakjes waar je ijsblokjes in maakt. Water erin, vervolgens in de vriezer en een paar uur later heb je een aantal ijsblokjes die je direct kunt gebruiken.

Alhoewel direct soms een wat groot woord is: je moet ze namelijk eerst uit de ijszakjes krijgen en daarmee bleek ijsblokjes maken zeker niet altijd even makkelijk…

Maar schijn bedriegt hier misschien wel…

IJsblokzakjes ijs vriezer ijsblokjes
Via: depositphotos.com | trgowanlock

Ijsklontjes eruit drukken

Er zijn veel manieren om dit te proberen. Je kunt ze natuurlijk proberen eruit te drukken, alleen doet dit na het derde ijsklontje al best wel pijn aan je handen. Er zijn ook mensen die slaan ermee op het aanrecht of een tafel, alleen zijn lang niet meer alle ijsklontjes meer heel.

ijsblokjeszak-tafel
Via: depositphotos.com | RalucaIoanaCohn

Ijsblokzakjes: het moet eigenlijk anders…

Toch is er een oplossing. Sterker nog, we doen het met de ijsblokzakjes eigenlijk ons hele leven al verkeerd en dat is eigenlijk best wel jammer!

ijsblokzakjes diepvries gebruiken
Via: bol.com

Dan nu: hoe het wél moet

Vergeet alle brute kracht. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar je moet het net maar even weten. Zodra je de ijsblokjes uit de diepvries hebt gehaald, dien je de zak aan de twee zijkanten vast te pakken om deze vervolgens uit elkaar te trekken.

Ditzelfde doe je met het zakje aan de boven- en onderkant. Zo gaan de verbindingen die er eerst voor zorgden dat de ijsklontjes netjes op hun plaats bleven, open en ontstaat er als het ware een grote zak waarin alle blokjes te vinden zijn. Zo eenvoudig kan het zijn.

Dat ziet er dus zo uit…

Omdat het in tekst misschien niet helemaal duidelijk is, hebben we een video voor je opgedoken die laat zien hoe dat nu precies in zijn werk gaat.

We moeten nog steeds ff bijkomen

Hóe simpel kan ijsblokjes maken zijn. Maar even.

Ijsblokzakjes
Via: youtube.com (capture) | BlackSuperman

Op zoek naar de beste manieren om ijsblokjes te maken? We hebben drie geweldig producten:

1
COM-FOUR ijsblokjeszakjes
50 stuks à 24 blokjes per zak
Bekijk nu Amazon.nl
2
KitchenLove siliconen ijsblokjesvorm
2 stuks à 28 blokjes per vorm
Bekijk nu Bol.com
3
KitchenBrothers draagbare ijsblokjesmachine

Wist jij deze ijsblokzakjes lifehack al?

Hier komen we wederom tot de conclusie, dat ijsblokjes maken eigenlijk erg eenvoudig is. Misschien wel té eenvoudig. Wist jij dit trucje met ijsblokjes al of ken je misschien nog een betere lifehack met ijsblokzakjes?

Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Die ijsblokzakjes gebruik je dus al je hele leven verkeerd”

  1. Nee, dit wist ik niet. Heb dit dus altijd verkeerd gedaan en me kinderen verkeerd geleerd. Ik knipte het altijd met een schaar kapot. ????

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...