Sushi-fans gebruiken sojasaus flesje al jaren verkeerd

Het liefst geniet jij minstens 1x per week van alle sushi gerechten die er bestaan. Van Nigiri tot aan Maki Rolls en van Sashimi tot aan Tempura. Uiteraard met eetstokjes en een flinke scheut sojasaus. Maar wacht… dat sojasaus flesje gebruik jij blijkbaar al jaren verkeerd!

Jij en sushi zijn onafscheidelijk

Het lijkt haast alsof jij en sushi voor elkaar zijn gemaakt. Wanneer jouw vriendinnen weer eens vragen wat jullie vanavond zullen gaan eten, heb jij het sushi menu al helemaal doorgenomen.

Jij weet precies wat je van het menu wilt hebben en hoeveel van ieder sushi gerecht. Het wordt lastig om te wachten tot het eten op tafel verschijnt, want jij kan nu alleen nog maar aan sushi denken. Niet te hopen dat jij hangry wordt…

Sushi schotel
Via: flickr.com | Ishikawa Ken, CC

Zonder sojasaus geen sushi!

Er is één ding wat absoluut niet kan ontbreken als jij sushi gaat eten: SOJASAUS! Jij dipt werkelijk alle sushi gerechten in een flinke scheut sojasaus en vult het veel te kleine bakje regelmatig bij.

Jouw vriendinnen kijken je af en toe vreemd aan, maar jij trekt je er helemaal niets van af. Hallo, mag jij ook even genieten van al dat lekkers?!

Via giphy.com

Altijd knoeien met het sojasaus flesje

Er is bij het schenken van het sojasaus flesje vaak wel een probleem. Jij maakt het flesje open en als een waterval stroomt de saus eruit. Dat alles zou in een veel te klein schaaltje moeten belanden, maar het komt juist overal terecht behalve daar.

Het tafelkleed zit weer onder de donkere vlekken en jij kijkt jouw vriendinnen wat onhandig aan. Maakt niets uit, zij herkennen dit probleem maar al te goed!

sojasaus bakje
Via: flickr.com | Kate Sumbler, CC

Weetjes over sojasaus

Wist je dat… sojasaus een goed alternatief is voor zout? Je kan het dan ook gebruiken als vervanger van zout in allerlei gerechten of zelfs dranken. Hierdoor ontstaat er een lager zoutgehalte in het product. Iets zeer positiefs, want er wordt vaak te veel zout gegeten in landen zoals Nederland.

Daarnaast hoor je vaak dat sojasaus in de voorraadkast wordt bewaard. Stop daar direct mee, want door het sojasaus flesje te bewaren in de koelkast blijft het veel langer goed. Zowel de smaak, geur als kleur!

Via: giphy.com

Zo moet je het sojasaus flesje gebruiken!

Tijd om een einde te maken aan het geknoei met het sojasaus flesje. De stromende waterval aan saus is verleden tijd! Het TikTok-account @SterkInDeKeuken laat ons namelijk een geweldige foodhack zien.

Dat extra gat op het flesje heeft namelijk een functie. Misschien pijnlijk om als sushi-liefhebber hier nu pas achter te komen, maar beter laat dan nooit… toch?

@sterkindekeuken.nl

Wanneer kwam jij erachter? ?‍♂️ #sojasaus #foodhack #lifehack

♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Hoe gebruik jij het sojasaus flesje?

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd hoe jij het sojasaus flesje de afgelopen jaren heb gebruikt. Wist jij deze foodhack al lang of gaat er op dit moment een wereld voor je open? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

sojasaus verzameling
Via: flickr.com | Douglas Muth, CC

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Sushi-fans gebruiken sojasaus flesje al jaren verkeerd”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...