6 tips om mooie witte tanden te krijgen (zonder behandeling of bleken)

Wil jij wittere tanden maar niet naar de tandarts voor een professionele behandeling? We bespreken 6 gemakkelijke tips voor witte tanden, zonder te bleken!

Zo krijg je witte tanden, zonder behandeling

Een gezond gebit is belangrijk en we willen vooral dat onze tanden stralen. Maar de witte tanden die we in films zien komen helaas niet vanzelf.

Toch hebben we geen zin om veel geld uit te geven aan behandelingen om onze tanden te bleken. Daarom staan hier 6 tips voor mooie witte tanden zonder te bleken.

Witte tanden krijgen. Heb jij weleens pogingen gedaan? Zo ja, welke werkte het beste?

Deel het in de reacties onderin!

1. Verzorg je tanden (altijd)

De eerste tip is eigenlijk overbodig, maar toch besteden de meeste mensen hier te weinig aandacht aan. Je moet je tanden goed verzorgen.

Ga regelmatig naar de tandarts en laat de mondhygiëniste je tanden schoonmaken. Eén keer in de zes maanden is de norm. Daarnaast moet je minimaal 2 of 3 keer per dag je tanden poetsen.

tandenpoetsen
Via: pixabay.com | slavoljubovski, CC

Vooral in de avond is het poetsen van je tanden erg belangrijk. Normaal reinigt je speeksel je tanden op een natuurlijke wijze, maar zodra je slaapt maak je minder speeksel aan. Als je vergeet je tanden te poetsen in de avond hebben de bacteriën in je mond vrij spel.

Daarnaast helpt het om een elektrische tandenborstel te gebruiken aangezien deze beter het gebit reinigt.

2. Kauwen, kauwen en nog eens kauwen.

Kauw af en toe op een blaadje salie of een blaadje basilicum. Naast een frisse mond worden je tanden er ook witter van aangezien de kruiden een natuurlijk blekende werking hebben op het gebit.

Salie kruiden tanden
Via: pixabay.com | congerdesign, CC

3. Zwarte tanden?!

Houtskool op je tanden smeren klinkt raar, maar zorgt ook voor een witter gebit. Hierna moet je wel goed je tanden poetsen anders is je hele mond zwart.

4. Zure mond

Naast de spoelmiddeltjes in de supermarkt kan je ook je eigen mondspoelmiddel maken. Dit kan met een middel van water en appelazijn (1/3e deel appelazijn en 2/3e deel water) of water met zout. Spoel je mond hier niet te vaak mee, want azijn tast het glazuur van je tanden aan.

Via: pixabay.com

5. Koffie en thee

Drink niet te veel koffie en thee. Deze drankjes zorgen voor een aanslag op je tanden waardoor ze geel worden. Wil je voorkomen dat je gele tanden krijgt maar geen koffie en thee laten staan, drink dan een glas water erna. Zo spoel je je mond weer schoon.

Via: pixabay.com | suju-foto, CC

6. Wat moet je eten?

Rauwe groente en fruit zijn hartstikke goed voor je tanden. Zure appel, noten en bloemkool verwijderen vlekjes op je tanden waardoor ze witter worden. Daarnaast zijn ze natuurlijk heel gezond voor je en zitten bomvol vitamines dus het is een win-win situatie.

groenten-bloemkool-kool-pompoen-min
Via: pixabay.com | Tyna_Janoch, CC

Ook melk producten zijn goed voor je tanden. Melk zit vol met calcium en caseïne, wat zorgt voor een beschermlaagje rondom je tanden.

Als laatste raden we chocola aan. In chocola zit theobromine wat zou zorgen voor een harder en witter tandoppervlak. Dus kom maar op met de chocola! (Natuurlijk moet je wel weer oppassen met alle suikers, want die zijn dan weer slecht voor je tanden)

Chocolade eten witte tanden lippen
Via: pixabay.com | aleksandra85foto, CC

Heb jij nog een goede tip?

Hopelijk krijg je met deze tips eindelijk de stralende glimlach die je wil. Mooie witte tanden zonder te bleken!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “6 tips om mooie witte tanden te krijgen (zonder behandeling of bleken)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer