12 rare eetgewoontes van je gênante vrienden

Valt het jou ook op dat er veel rare eetgewoontes bestaan? Als je erover nadenkt, is er heel wat mis met onze etiquette aan tafel. Wat is er gebeurd met onze tafelmanieren?

Bijzondere en rare eetgewoontes

Tja, je denk bij de titel van dit artikel vast al meteen aan één (of meerdere) van je vrienden. Het is een feit dat er genoeg mensen op deze aardbol rondlopen, die simpelweg geen eetmanieren hebben.

We hebben een lijst opgesteld van 12 veelvoorkomende vreemde eetgewoontes van jouw ‘nette’ vrienden (of familieleden)!

Via: pixabay.com | JuanitaL57, CC

Jouw ervaringen? Welke slechte tafelmanieren herken je van onze lijst? Natuurlijk zijn we ook benieuwd of jij nog gekke eetgewoontes kent…

Laat het weten in een reactie onderin!

12 slechte tafelmanieren

Dan is het nu tijd voor ons rare eetgewoontes. Geniet van deze 12 slechte tafelmanieren (of niet)…

1. Eten trekken uit de muur

Laten we niet meteen aan tafel beginnen, want voor sommigen is een muur al voldoende. Als snack, oké, maar wie van jullie trekt met enige regelmaat een hele maaltijd uit de muur? Blijft een raar idee, zo een snackmuur.

Via: Wikimedia Commons | Alix Guillard, CC

2. Prakjes maken

Ben of ken jij er een die van ieder bord eten eerst een prakje maakt en dan die hele mix verorbert? Lekker alles door elkaar!

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

3. Slurpen… ook de spaghetti!

Je kent ze wel: vrienden die de hele tijd slurpen. Iedere lepel soep gaat er met “sssshhhhh” in. Niet even wachten tot het het iets is afgekoeld en je geciviliseerd kunt eten.

Dan heb je ook nog die vrienden, die het met spaghetti doen…

Via: depositphotos.com

4. Niet delen

Hoewel ons geleerd wordt te delen, zijn er mensen die er een gloeiende hekel aan hebben om hun eten te delen. Ik ben er ook zo een, hahaha.

5. Naar binnen schuiven

Je hebt schrokken en naar binnen schuiven. Zulke eters zijn ook het snelst klaar. Proeven ze wel wat ze eten?

6. Zonder kauwen

Waarschijnlijk ken je wel iemand die gewoon NIET kauwt! Eten is bij diegen gewoon slikken. Weet je dat er mensen zijn die per hap tellen hoe vaak ze kauwen? Doe jij dat?

7. Hele mond zit onder…

Kunnen sommige mensen gewoon niet eten? Waarom moet je hele mond nu onder zitten? Je kan je vork of lepel toch gewoon IN JE MOND sturen?

Dat kinderen nog moeten uitzoeken, hoe dat precies werk… ok! Maar je vrienden?!

Via: depositphotos.com

8. Praten over vieze onderwerpen

Praten over je puistjes op duistere plekjes, je stoelgang, and what not kan écht niet tijdens het eten. Bewaar die leuke verhalen maar voor een ander, yuck!

9. De smartphone tijdens het eten

Tegenwoordig is dit niet eens meer onbeleefd. Een foto maken van je eten hoort er toch gewoon bij? Nee, je mag niet spelen met je eten. Eet het eens lekker op, het wordt koud.

En laat die aantal sterren ook eens met rust. Ja, het kan ook wel eens minder lekker smaken. We overleven het wel.

De oplossing komt van IKEA.

10. Je neus aan tafel snuiten

Babar de olifant kan er nog wat van leren, maar die nodig ik niet uit om een hapje mee te eten dus sta even op van tafel, loop naar de wc en let it go.

11. Geur en Geluid tijdens het eten

Over andere geuren en geluiden ga ik het niet eens hebben. Die mag je namelijk ook achterwege laten.

12. Brokken maken

Soms heb je van die brokkenmakers aan tafel. Bestek kan best zwaar zijn dus laat maar vallen, ik pak wel een nieuwe lepel voor je. Koffie over de tafel heen? De kom jus omstoten. Ja, joh Tazmanian Devil, daar hebben we Vanish en een wasmachine voor.

Wat ook helpt, is stilzitten aan tafel! Hier nog meer tips van een kenner 😉

Eetgewoontes van jouw vrienden?

Wat denk jij? Zijn wij echt zo ongemanierd met al die rare eetgewoontes of overdrijf ik lichtelijk? Deel je mening in een reactie hieronder.

Maar vergeet het vooral niet te delen met jouw vrienden die al deze slechte tafelmanieren dagelijks tentoonstellen. Of ben jij er zelf één die zich zo misdraagt?

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer