16 hilarische zaken die je vroeger als kind geloofde

Als kind ben je vaak eerlijk, maar ook erg goedgelovig. Hier 16 hilarische zaken die kinderen vaak geloven! Wat geloofde jij vroeger?

Sommige zaken die kinderen je serieus of soms zelf ietwat verschrikt vertellen, zijn zo herkenbaar, terwijl (als je er goed over nadenkt) het eigenlijk te bizar voor woorden is. Kinderen zijn nou eenmaal goedgelovig, zeker als een volwassen persoon (lees: papa of mama) het hun gezegd heeft. Voor ons is dat nu juist weer leuk, want wij kunnen terugdenken aan die onbezorgde (of juist extra bezorgde?!) tijd. Welke van deze 16 zaken herken jij nog? Zou je ze nu nog geloven….?

1. Je gezicht blijft zo staan!

Als je lang een ‘gekke bek’ trok, zou hij zo blijven staan. Daarom maar beter weer normaal doen, want wie wil dat nou?!

Scheel kijken gekke bek
Via: flickr.com | chantrybee, CC

2. Appelboom in je buik…

Als je per ongeluk de pit van een appel opat, kreeg je te horen dat er een appelboom in je buik zou groeien. Verschrikkelijk, een hele boom! “Moeten we die pit er dan niet snel uithalen?”

Via: giphy.com

3. De politie komt!

Bij het minste of geringste lastig zijn, kon de politie elk moment om de hoek komen en je meenemen! Zo werkt dat, dus zou maar rustig aandoen!

Kind bang handen gezicht meisje
Via: depositphotos.com

4. Monsters onder je bed

Met name na een enge film was het vaak raak, die vervelende monster onder je bed. De reden dat je er in het midden van de nacht niet alleen uit kon en maar begon met roepen, stel je voor dat die monsters je bij je enkels pakken!

Kind monster onder bed bang geloofde
Via: depositphotos.com

5. Kauwgom slikken

Om te voorkomen dat je kauwgom doorslikt (wat ook werkelijk niet goed is), kreeg je te horen door de kauwgom alles in je lichaam aan elkaar zou plakken en je wellicht naar het ziekenhuis zou moeten. Na één keer per ongeluk doorslikken was je dan in paniek en toen viel het ineens toch wel mee…

Jongen kauwgom blazen
Via: pxhere.com

6. De ooievaar komt langs

Notabene een ooievaar bracht altijd alle kindjes. Fantastische bestelling eigenlijk! Ook broertjes of zusjes konden vragen voor een nieuwe uitbreiding en soms kwam dat uit ook! Wat een held, die ooievaar!

Ooievaar kind geloven
Via: pixabay.com

7. Je ouders weten alles

Er was bijna niks, wat je ouders niet wisten! Althans, dat dacht jij. Op elke vraag hadden ze wel het antwoord (en jij kon natuurlijk niet nagaan of het klopt, dus klopt het)! Wat een alleswetende helden!

Via giphy.com

8. In elk ei een kuikentje

Je dacht dat er in elk ei een kuikentje zat, sommige wellicht zo klein, dat je niet kan zien, bij andere kwam er daadwerkelijk een kuikentje uit! Toevallig was dat laatste altijd bij een kinderboerderij of speciale gelegenheid…

Ei kuikentje geloven
Via: flickr.com | sheilapic76, CC

We hebben nog 9 gekke zaken, die je vroeger geloofde… Wat dacht je van vierkante ogen? (zie #9)

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer