6 liefdes mythes die we stiekem toch geloven

Romantische films zijn heerlijk om bij weg te zwijmelen, maar ze zijn grotendeels totaal niet realistisch. Een man die de hele wereld afreist om zijn ware liefde te zien.

De ware liefde ontmoeten op de eerste date, of die super romantische first date waar hij alles tot in de puntjes heeft geregeld. Inclusief koets met paarden (welke man doet dat nou?! Juist, alleen de man in de ‘romcoms’).

6 liefde mythes

Al die films en series hebben ons beeld over ware liefde en romantiek misschien een beetje vertroebeld. Deze 6 liefdes mythes zijn een paar goede voorbeelden die we stiekem allemaal nog geloven.

1. Liefde op het eerste gezicht

‘Het was liefde op het eerste gezicht’ als je iemand dat hoort zeggen kun je eigenlijk wel nagaan dat dat niet het geval was. Je kunt niet opslag verliefd worden op een persoon die je net hebt ontmoet. Je kunt diegene wel super aantrekkelijk vinden.

Je hormonen zijn druk in de weer met het feit dat je iemand heel aantrekkelijke vindt. Verwar love at first sight dan ook niet met iemand heel aantrekkelijk vinden.

6 mythes over liefde die wij stiekem nog geloven
Via: pexels.com

2. Liefde maakt je compleet

Liefde en vriendschappen zijn een belangrijk onderdeel in je leven. Maar genegenheid of een vriendschap hoeft je leven niet perse compleet te maken. Het moet niet zo zijn dat jouw leven daar afhankelijk van wordt. Het aller-belangrijkste is om jezelf lief te hebben, vergeet dat niet!

3. Liefde is onvoorspelbaar

Niet waar. Er is zelfs een wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Gottman Institute dat de voorspelbaarheid van relaties heeft onderzocht. Aan het eind van deze studie konden de onderzoekers scheidingen voorspellen met meer dan 90% nauwkeurigheid. 

Om de liefde te doorstaan komt het neer op een paar belangrijke factoren. Zoals stellen die conflicten samen goed afhandelen en elkaar complimenteren in plaats van negatieve dingen over elkaar zeggen.

4. Liefde overwint alles

Zo cliché en zo niet waar. Geweld, vreemdgaan of het ontbreken van respect zijn een aantal dingen die liefde niet zal overwinnen. Het is een uitspraak die heel mooi klinkt, bijvoorbeeld als je net samen door een heftige situatie bent gegaan of op het feest van de liefde: een bruiloft.

Maar het wil nog niet zeggen dat het alles overwint. Blijf gewoon je best doen voor elkaar en laat zien dat je nog steeds van je partner houdt door kleine dingen te doen die dat aantonen. 

Via: pixabay.com | StcokSnap, CC

5. Liefde is: alles voor elkaar over hebben

Als je daar compromissen sluiten mee bedoelt, dan zit je helemaal goed! Want dat komt in elke gezonde en goede relatie voor. Maar alles voor elkaar over hebben betekent niet jezelf helemaal wegcijferen. Het is belangrijk dat je ook aan jezelf denkt en dat er dus naast een wij ook een ik in de relatie is. Jezelf ontplooien, goed voor jezelf zorgen in combinatie met de wensen en verlangen van beide partners is een goede basis voor een goede relatie.

6. Als het echt liefde is, heb je nooit ruzie

Onzin! Als een vriendin zegt dat zij en haar partner nooit onenigheid hebben dan moet je je eerder afvragen waarom dan denken: oh die hebben een perfecte relatie! In een goede relatie hoort een ruzie er gewoon bij.

Niet alles kan perfect zijn en irritaties zijn het beste om gewoon uit te spreken (wat eventueel tot een ruzie kan leiden) dan op te kroppen. Even een flinke woordenwisseling en alles is weer helemaal opgehelderd.

Dat waren 6 liefdes mythes ontkracht!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...