Wetenschap bewijst: een goede relatie maakt je dikker

Draag je wat kilootjes meer mee sinds je in een relatie zit? Het is bewezen dat koppels die in een gelukkige relatie zitten meer kans maken om dikker te worden.

Gelukkig dikker worden

Voel jij je intens gelukkig als je aan je partner denkt? Dat is goed nieuws. Moet je meer moeite doen om in je favoriete broek te passen? Ook dat is goed nieuws.

Het is namelijk bewezen dat koppels, die gelukkig zijn in hun relatie, vaak wat dikker worden.

Gelukkig koppel goede relatie maakt dikker
Via: pexels.com | cottonbro, CC

Gaat echte liefde door de maag?

The American Psychological Association (APA) deed onderzoek naar de link tussen een goede liefdesrelatie en het gewicht van stellen. 169 pasgetrouwde koppels werden twee keer per jaar, vier jaar lang, ondervraagd en onderzocht.

Veranderingen in lengte, gewicht, tevredenheid over het huwelijk en de mate van stress werden nauwlettend gevolgd.

Binnen het onderzoek werd uitgegaan van twee theorieën. De ene theorie suggereerde dat stellen afvallen in een gelukkige relatie, te wijten aan het ontbreken van vreetmomenten door stress en verdriet.

De andere theorie ging ervanuit dat mensen dikker worden als ze gelukkig zijn in hun relatie. Simpelweg doordat ze zich minder inspannen om hun gewicht te controleren.

gelukkige relatie dikker eten koppel
Via: pexels.com | cottonbro, CC

We worden relaxter in een gelukkige relatie

De tweede theorie gaat op. In een gezonde en fijne relatie is het niet gek dat de kilo’s blijven plakken. Dit heeft vooral te maken met dat we relaxter worden als we vinden dat we het fijn hebben samen. Die droompartner hebben we inmiddels toch al gestrikt, je partner vindt je leuk zoals je bent. Doordat we deze voldoening ervaren, zijn we minder gebrand op ons gewicht en het uiterlijk. We hoeven tenslotte de markt niet meer op.

En, laten we eerlijk zijn: tegen een avondje samen uitgebreid dineren, wijntjes drinken of bankhangen met onze favoriete snacks zeggen we geen nee. Deze genietmomentjes zijn niet de enige reden voor de gewichtstoename.

Aantal beweegmomenten

Wetenschappers merken op dat het aantal beweegmomenten vermindert in een gelukkige relatie. Van drie keer in de week jezelf in het zweet werken naar de sportieve teugels laten vieren, zullen we maar zeggen.

De combinatie van deze twee dingen maakt het wel heel moeilijk om op gewicht te blijven. Je wordt in een gelukkige relatie dus eerder dikker, maar dan ben je wel oppergelukkig. Samen dikker worden is hét teken dat je de perfecte partner hebt gevonden.

gelukkig aankomen gewicht relatie
Via: pexels.com | Edward Eyer, CC

Door dik en dun, hoe is het bij jullie?

Is je gewicht hoger dan op de dag dat jullie elkaar leerden kennen, dan is daar dus helemaal niets geks aan. We geven gewoon de liefde de schuld. En, een goede relatie kan tegen een stootje – of moeten we zeggen een aantal kilootjes?

Echte liefde gaat door dik en dun. Bij wie staan de toastjes vanavond gewoon weer op tafel? Laat ons in een reactie weten hoe het bij jullie zit!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer