Vrouwen houden meer van beste vriendin dan hun echtgenoot

Je leest het goed! Je beste vriendin kan nog zo zeggen in haar speech op haar bruiloft dat ze zo gelukkig is met hun beste vriend getrouwd te zijn. Ze is hoogstwaarschijnlijk écht gelukkig, en dat wensen we haar natuurlijk ook toe.

Maar een recent onderzoek brengt wat aan het licht…

Onderzoek bewijst échte liefde

Volgens een recent onderzoek is er een goede kans dat jouw beste vriendin meer van jou houdt, dan van de man die naast haar staat te glunderen in zijn strakke pak. Zeker, hij houdt van haar, zij houdt van hem, ze gaan misschien samen kinderen hebben, ze gaan hun leven samen delen, dat is allemaal waar, maar…

beste vriendinnen
Via: pixabay.com | ItsMirkwoodGirl, CC

Haar beste vriendin is er altijd voor haar

Wie hield haar haar vast na die oergezellige avond met een paar glaasjes teveel? Wie had er een zachte, comfortabele schouder een luisterend oor toen haar eerste vriendje ervandoor ging met haar buurmeisje?

Wie maakte haar zo verschrikkelijk aan het lachen op die laatste avond op de camping in Italië dat ze helemaal vergat dat ze de volgende dag naar huis ging en dat ze Luigi (of Mario, of Enzo of Lorenzo) nooit meer zou zien?

Juist ja! Haar beste vriendin!

beste vriendinnen praten
Via: depositphotos.com | DmitryPoch

Meer dan 50% ziet beste vriendin liever

Het is echt waar, volgens een onderzoek onder 1.517 vrouwen van Champneys, een spa resort dat blijkbaar nogal wat vriendinnen ziet langskomen. Meer dan 50% van de vrouwen verkiest haar beste vriendin boven haar echtgenoot.  

Minder irritaties en betere humor

Een meerderheid van de ondervraagde vrouwen gaf aan dat ze met haar beste vriendin over allés kon praten. 40% zei dat ze haar vriendin dingen kon vertellen waarover ze niet aan haar man kon praten. Uit het onderzoek blijkt verder dat de beste vriendin minder irriteert en ook nog eens een beter gevoel voor humor heeft.

ruzie om beste vriendin
Via: pixabay.com | RyanMcGuire, CC

De resultaten op een rijtje

Er is natuurlijk ook een overzichtje van alle resultaten. Hier alle redenen waarom vrouwen hun beste vriendin verkiezen boven hun partner:

 • We kunnen over alles praten – 57%
 • Ze luistert meer – 45%
 • Ik kan haar dingen vertellen die ik mijn partner niet kon vertellen – 44%
 • We genieten van dezelfde dingen – 41%
 • We lachen tot we huilen – 39%
 • Ik kan echt mezelf zijn – 29%
 • We gaan veel verder terug – 29%
 • Ze geeft beter advies – 28%
 • Ze is minder irritant – 26%
 • We hebben veel meer gemeen – 25%
 • Ze heeft meer gevoel voor humor – 19%
 • We worden wild als we samen zijn – 18%

Tip voor jaloerse echtgenoten

Ben jij een echtgenoot en heb je de neiging wel eens jaloers te zijn? Vergeet die vent op de hoek die iets te lang naar haar benen staarde, vergeet de kerel in de bar die tegen haar decolleté praatte!

De beste vriendin, dààr kun je nog eens jaloers op zijn! En begin met beter naar haar te luisteren, waarschijnlijk hèt gebied waar de echtgenoot punten kan winnen.

Luisteren partner communicatie koppel stel
Via: depositphotos.com | DmitryPoch

Geruststelling voor echtgenoten

Dit onderzoek is gedaan in een spa-resort. Grote kans dat een flink deel van de ondervraagde vrouwen daar waren met hun beste vriendin en zonder de echtgenoot. Dit zou de waarheid wel eens hebben kunnen verkleuren.

De ondervraagde vrouwen zaten misschien net champagne zit te drinken in een bubbelbad met hun beste vriendin.

beste vriendinnen massage
Via: pixabay.com | Engin_Akyurt, CC

Klopt het onderzoek bij jou?

Wij zijn benieuwd of dit onderzoek ook jou klopt. Laat het jouw echtgenoot maar niet weten, maar wij zien het wel graag verschijnen in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

3 gedachten over “Vrouwen houden meer van beste vriendin dan hun echtgenoot”

 1. Ik ben in augustus 2021 ook een tweelingziel partner verloren, aan een beroerte. Wij hadden een speciale liefdevolle relatie. En wel MEER dan dat ! Maar idd, vele dingen epraat je toch het meest , met een hoede riendin ! En ik ben ook gek met mijn dierbaren vriendinnen! Voor kort geleden tegen nu 3 maanden terug, leerde ik een jonge da.e van 43 kennen! Zij noemt. Mij haar mama bonus. Zelfs zij verteld .ij al har geheimpjes. En zij betrekt mij ook overal bij ! Ook wij beginnen een geen hele geen band te krijgen ! Ik ben zelf al 70 maar ondanks onze GROTE leeftijd verschil, kunnen wij elkaar toch goed volgen! En dat word steeds beter, qua onze begrippen ! Ja, met een vriendin of aa ge.o.en dochter, kun je soms meer begrip hebben , voor elkaar , dan .et je huidige relatie partner ! Ergens is dat wel ERG jammer! Ik hou van SPIRITUEEL handelen! Daarom , ben ik ook een aarde Engel ! Hou van harmonieus , vrede liefdevolle mensen om je heen. En MET respect. Liefs van een Aarde Engel

  Beantwoorden
 2. Ik hou inderdaad wel t meest van mijn soulmate omdat zij de enige is die ik alles echt alles vertel maar belangrijker die ik daar ook mee vertrouw, een man zal je misschien ooit wel bedriegen of verlaten dat zal een echte bff nooit doen en ze houden onvoorwaardelijk van je en vinden je steeds perfect zoals je bent,met kilo”s meer of minder.weinig mannen vinden dat na een tijd eerlijk? I love my bff forever

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...