Mensen die snoozen zijn vaker intelligent én creatiever

Je herkent het uitstellen van opstaan vast wel. Nog even 10 minuten blijven liggen en dan sta je écht op. Tien minuten later kom je hier al snel op terug. Nog één keer snoozen dan, maar dit is écht de laatste keer!

Tegenstanders van snoozen

Verschillende onderzoekers beweren dat snoozen je slaapkwaliteit verslechtert. Zo ook de directeur van Charlottesville Neurology and Sleep Medicine genaamd W. Christopher Winter. Op het moment dat jij voor de eerste keer de snooze-knop indrukt, ontwaak jij half uit je diepe slaap. Je lichaam wil terug naar deze slaapfase en door te snoozen val je steeds dieper terug in slaap.

Dit herhaalt zich een aantal keren door de snooze-knop in te indrukken. Op die manier beëindig jij je goede nachtrust met drie verstoorde korte slaapsessies. Niet bevorderend voor de kwaliteit van je slaap volgens Dr. Winter!

Snoozen moeilijk slapen
Via: depositphotos.com | stockasso

Heeft snoozen dan wel voordelen?

Zeker! Dat is precies wat jij als snoozer natuurlijk wilt horen om een goed excuus te hebben voor je tegenstanders. Volgens een Brits onderzoek zijn mensen die snoozen namelijk intelligenter én creatiever.

Snoozers zijn intelligenter

Deze intelligentie heeft te maken met het veranderende slaapritme. Vroeger, toen er nog geen snooze-knop bestond, ging je op tijd naar bed en stond je vroeg op. Door het moderne leven is het slaapritme veranderd. Op deze ontwikkeling waren wij volgens de Britse onderzoekers niet voorbereid. Je was namelijk gewend om direct uit je bed te springen.

Conclusie: snoozers bezitten de intelligentie om met deze verandering om te gaan. Zij luisteren naar hun lichaam in plaats van naar de wekker. Zo maken zij zelf de inschatting of ze meer slaap nodig hebben.

Slapen smartphone telefoon snoozen
Via: depositphotos.com | TheVisualsYouNeed

Nog een voordeel: creatiever!

Als je de vorige conclusie leest, kan je dus zeggen dat snoozers naar zichzelf luisteren. Kortom: zij zullen ook met het waarmaken van dromen eerder naar zichzelf luisteren. Onjuiste conclusie? Volgens een onderzoek aan de universiteit van Southampton niet! Zij bevestigen dat mensen die na 11 uur naar bed gaan én na 8 uur opstaan een hoger inkomen hebben en een comfortabelere levensstijl. Of dit echt een rechtstreekse link is valt natuurlijk moeilijk te zeggen…

Druk morgenochtend die snooze-knop dus nog maar een keertje extra in!

Snoozen radiowekker opstaan slapen
Via: depositphotos.com | elenathewise

Wat denk jij?

Ben jij een echte snoozer of sta je liefst gewoon meteen op? En wat denk je van de conclusies van dit onderzoek? Vertel ons je mening via een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...