Dit gebeurt als je je smartphone checkt voor het slapen gaan

Iedereen doet het, zijn smartphone nog even checken voordat je echt gaat slapen. Misschien nog even de laatste Facebookberichten, of toch nog gauw kijken of er nieuwe mail is. Dit kan echter grote gevolgen hebben.

Smartphone checken voor het slapen

Nu klinkt dit misschien wat overdreven, maar het kan serieuze gevolgen hebben op je gezondheid en dagelijks functioneren. Wat je in principe doet door naar je smartphonescherm te kijken voor het slapen is tegen je hersenen zeggen: het is nog geen tijd om te slapen.

Door dit signaal (veroorzaakt door het blauwe licht) wordt er geen melatonine aangemaakt en zal het dus langer duren voordat je in slaap valt. Maar dat is niet het enige gevolg. In onderstaande video wordt uit de doeken gedaan wat het smartphone checken voor het slapen gaan allemaal teweeg kan brengen.

Oplossing?

De eenvoudigste oplossing is om je smartphone niet meer te checken, maar er zijn ook apps die het blauwe licht ’s avonds langzaam dimmen en omzetten naar een andere, rustigere kleur! Zo kun je bijvoorbeeld Twilight voor Android gebruiken. Voor de iPhone zijn er geen apps, maar zou dit trucje verbetering kunnen brengen.

Slapen smartphone telefoon snoozen
Via: depositphotos.com | TheVisualsYouNeed

En jij?

Herken je dit en check jij ook altijd je mobiel nog voor het slapen gaan? Hopelijk heb je hier dan wat aan! Wellicht heb jij nog een betere tip, laat het dan weten in een reactie onderin! Vergeet het dan niet te delen met je vrienden!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer