Slide maakt jouw gordijnen slim: 5 dingen die je moet weten

Slide - slimme gordijnen
★★★★★

Als je op zoek bent naar manieren om jouw huis efficiënter in te richten, dan komt erg ook smarthome om de hoek kijken. Het Nederlandse bedrijf Slide heeft zich hierbij gericht op gordijnen. Met een handig apparaatje maken ze deze een stuk slimmer.

Gordijnen slim maken

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die slimme lampen in huis hebben. Of een slimme deurbel. Maar slimme gordijnen zie je nog niet zoveel. Toch zijn er momenten te bedenken dat dit wel bijzonder handig kan zijn.

  • Tijdens vakanties – Zo kun je jouw gordijnen instellen om automatisch open en dicht te gaan
  • Via spraakcommando’s – Zit je eindelijk op de bank, of is je serie overdreven spannend. Moet je opstaan om je gordijnen dicht te doen. Niet meer nodig als je met spraakcommando’s je gordijnen dicht kunt doen.
  • Schema’s maken – Elke ochtend rond zonsopgang de gordijnen open, ’s avonds automatisch dicht: handig!

De afgelopen maand heb ik Slide getest, een apparaatje dat jouw bestaande gordijnen slim maakt. Hieronder vijf dingen die je moet weten.

Slide Kiwify

5 dingen die je moet weten over Slide

Tijdens mijn testperiode heb ik een aantal ontdekkingen gedaan, die ik graag met je deel. Dus hier vijd dingen die je moet weten over de slimme gordijnen van Slide.

1. Slide past waarschijnlijk ook op jouw gordijnrails

Slide is zo gemaakt dat hij op de meeste (Nederlandse) gordijnrails past. De maximale lengte is 6 meter. Bij mij was de installatie een kwestie van goed opletten, maar aan de hand van de filmpjes, was de installatie relatief snel gedaan.

Hou er overigens wel rekening mee dat dit niet werkt op asymmetrische gordijnen, dan werkt het mechanisme simpelweg niet. Check vooral even de website over Slide geschikt is voor jouw systeem.

2. Ok Google, gordijnen dicht

Misschien wel mijn favoriete functie: je zit op de bank, het wordt donker en gordijnen zijn nog open. Mijn Slide Pro is aan Google Home gekoppeld, dus met een simpel spraakcommando: Ok Google, gordijnen dicht gaan… de gordijnen dicht.

Deze integratie zou voor mij persoonlijk een reden zijn om voor de Pro-versie te kiezen. Slide vertelde mij dat ook de Touch & Go-functie bijzonder populair was, maar daarover meer onder #4.

Naast de integratie met Google Home, heeft Slide nog meer integraties, met onder andere IFTTT.

Slide gordijnen

3. Dynamische schema’s instellen

Binnen de app heb je de mogelijkheid om routines in te stellen, waardoor de gordijnen op bepaalde tijdstippen openen of juist sluiten.

Zelf heb ik in de ochtend een vaste tijd ingesteld, maar tijdens de avond heb ik dit dynamisch gedaan. Dat wil zeggen dat hij een kwartier voor zonsondergang de gordijnen sluit. Op deze manier hoef je nooit de gordijnen zelf te openen of sluiten.

Uiteraard kun je dit wel doen, met de hand, maar ook met de Slide-app. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

4. Touch & Go: wat een uitvinding…

De functie die ik al kort benoemde bij #2 is Touch & Go. Hier geef je een klein rukje aan de gordijnen en hij gaat automatisch open of juist dicht.

Dit is in de praktijk een bijzonder handige functie, waarmee ook de minder techsavvy gezinsleden de godijnen kunnen ‘bedienen’.

Gordijnen van Slide

5. Gewoon uit Nederland

Vaak zien we dat dit soort producten uit het buitenland komen, maar Slide is gewoon een Nederlands bedrijf. Het grote voordeel is dat je gewoon Nederlandse support krijgt via de website.

Dit betekent ook dat het product volledig afgestemd is op de Nederlandse behoeftes en wensen voor slimme producten. Als bijkomend voordeel, ook de verzending gaat lekker snel natuurlijk.

Slide is te koop in de webshop van de fabrikant zelf, maar er zijn ook shops, zoals bijvoorbeeld Coolblue, waar je Slide gewoon kunt kopen.

Slide kopen

Slide heeft 3 modellen, de Light, Comfort en Pro. De prijzen variëren tussen de € 199 en € 299, waarbij je ook na aankoop nog kunt upgraden. Dit gebeurt namelijk via een in-app-aankoop, handig!

Wil je meer weten over de Slide, check dan ook even de uitgebreide review op Smarthomefans. Is deze oplossing iets voor jou, of misschien juist niet?

Laat het weten in een reactie onderin!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...