Scrunchie maken DIY: zó maak je je eigen funky scrunchie

De dikke haarelastiek uit de jaren 90 is weer helemaal terug. Zin in een eenvoudig DIY-project? Een eigen funky scrunchie maken doe je in vijf simpele stappen!

De scrunchie haarelastiek

De scrunchie is geliefd bij jong en oud. De dikke haarelastieken zag je vooral in de jaren 90 of in vintage- en retrowinkels. Vandaag kan het weer. Het vrolijke accessoire fleurt ieder kapsel op.

Scrunchies bestaan in allerlei kleuren, prints en maten. Ben je een beetje creatief? Beperk je dan niet tot het aanbod in de winkel. Zelf een exemplaar maken is super eenvoudig én goedkoop.

Scrunchies maken. Draag jij vaak scrunchies? Lijkt het jou ook tof om je eigen scrunchie te maken?

Laat het weten in de comments onderin!

Via: pexels.com | Element5 Digital, CC

Zelf een scrunchie maken: wat heb je nodig?

Je kan er oude stoffen voor gebruiken, handig voor wie wat restjes heeft rondslingeren. Hier geldt: hoe gekker hoe beter. Een scrunchie maken met veel contrasterende stoffen is een echte blikvanger. Klaar om aan de slag te gaan?

scrunchie maken
Via: flickr.com | Marco Verch Professional, CC

Scrunchie maken: benodigdheden

  • Je favoriete stof
  • Naaigaren
  • Stofschaar
  • Elastiekband
  • Meetlint
  • Eventueel naaimachine
Meetlint linkshandigen
Via: pixabay.com | LoveBuiltLife, CC

Stap 1: Elastiekband

Om te beginnen kies je een stof naar keuze. Dit kunnen oude restjes zijn. Neem vervolgens de elastiekband. Deze gaat belangrijk zijn in je scrunchie, hij houdt namelijk je haar samen. Leg de elastiekband op het stukje stof, daar waar je gaat knippen.

Via: DIY SCRUNCHIE / youtube.com (capture) | Sophia’s World

Stap 2: Knip een stukje stof

Wil je een volumineuze scrunchie, reken dan voor een stuk stof van 80 x 20 cm. Wil je hem kleiner, reken dan wat minder stof. Zet de schaar erin en knip het stuk stof dat je nodig hebt.

Via: DIY SCRUNCHIE / youtube.com (capture) | Sophia’s World

Stap 3: Maak een worstje

Rol de stof op tot een worstje. Dit kan met of zonder de elastiekband erin. Soms is het eenvoudiger de elastiekband achteraf pas weer erin te steken. Let bij het rollen erop dat de naad van de stof binnenin zit. Beide uiteindes moeten open zijn.

Via: DIY SCRUNCHIE / youtube.com (capture) | Sophia’s World

Stap 4: Knoop de uiteinden aan elkaar

Je bent bijna klaar. Om het vrolijke scrunchie-effect te krijgen, moet je de stof wat rafelen en verdraaien. Dan krijg je dat speelse effect. Knoop vervolgens de uiteinden van de elastiekband aan elkaar. Maak een dubbele, of zelfs, driedubbele knoop. Zorg ervoor dat de elastiek niet te strak of te los zit. Knip de overige elastiekband eraf, zodat er geen lange draadjes aan bengelen.

Via: DIY SCRUNCHIE / youtube.com (capture) | Sophia’s World

Stap 5: Naai de scrunchie dicht

Ten slotte neem je van de stof aan de uiteinden ongeveer een centimeter. Deze klap je naar binnen. Leg de ene zijde over de andere. Vervolgens naai je deze twee uiteinden aan elkaar. Zorg dat je garen bij de kleur van de stof past. Dit kan prima met een naaimachine. Heb je geen naaimachine, of is de stof iets te glad? Dan werkt een ouderwetse handsteek ook. Voilà, je funky scrunchie is klaar! Geniet ervan!

Via: DIY SCRUNCHIE / youtube.com (capture) | Sophia’s World

Bekijk de instructies

Wil je de stappen nog eens rustig overlopen met het filmpje erbij?

Scrunchies maken: jouw ervaring

Heb jij een eigen exemplaar gemaakt? Laat ons in een reactie weten hoe het eindresultaat is!

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...