Pepernoten verschijnen steeds vroeger in het jaar in de winkels: van de klassieke kruidnoten tot aan overheerlijke chocolade pepernoten. Jij kan daar al geen genoeg van krijgen, maar dan heb jij deze pepernoten met Licor 43 zeker nog nooit geproefd!
❗ Voor de precieze pieten… Er is officieel een verschil tussen pepernoten en kruidnoten:
- Originele pepernoten lijken op taaitaai en hebben een onregelmatige vorm.
- Kruidnoten zijn de halve bolletjes met speculaaskruiden. Deze zie je het vaakst terug (o.a. in de supermarkt)
In dit artikel gaan we uit van kruidnoten, maar noemen ze stiekem toch pepernoten. Redelijk algemeen aanvaard en het bekt net wat lekkerder…
Liefhebbers van pepernoten opgelet!
Pepernoten met kokos, lemon-cheesecake of stroopwafel. Je hebt ze voortaan in allerlei soorten en smaken.
Als jij een pop-up pepernotenwinkel tegenkomt, neem jij altijd even een kijkje. Al is het maar om wat gratis pepernoten te proeven. En als ze echt lekker zijn loop jij de winkel uit met een heerlijke voorraad!
Pepernoten met Licor 43 recept
Als jij een liefhebber bent van pepernoten én Licor 43 moet jij het onderstaande recept zeker eens proberen. Het recept is eenvoudig te maken met behulp van een AirFryer.
Vervolgens kan jij genieten van deze pepernoten met Licor 43, witte chocolade en speculaaskruiden. Heerlijk!
Ingrediënten voor het deeg
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 theelepels speculaaskruiden
- Zout (mespuntje)
- 100 gram ongezouten roomboter
- 6 eetlepels melk
Ingrediënten voor topping
- 500 gram witte chocolade
- 300 gram poedersuiker
- 50 milliliter water
- Natuurlijk…. Licor 43!
- Eventueel: goudkleurig decoratiepoeder
Verdere benodigdheden
- AirFryer en bijbehorende bakplaat
- Kommen of bakjes
- Lepels
- Snijplank
- Snijmes
- Bakpapier
- Garde
Stap 1: Het deeg van de pepernoten
Doe het bakmeel, suiker, speculaaskruiden en een beetje zout in een kom. Roer het geheel met een lepel en voeg de boter en melk toe. Om het deeg af te maken roer je het mengsel tot het niet meer vloeibaar is.
Stap 2: De eerste stap naar pepernoten
Verdeel het deeg nu in vier stukken en kneed er een worstje van. Snijd deze in kleine stukjes en maak er balletjes van. Leg de balletjes vervolgens op een bakplaat en druk ze een beetje aan. Je raadt het al: de balletjes krijgen de vorm van pepernoten!
Stap 3: In de AirFryer ermee!
Bak het geheel nu 15 minuten op 160 °C. Ondertussen smelt jij de witte chocolade en giet het in een kom. Zodra de pepernoten klaar zijn leg jij de pepernoten in de kom met witte chocolade.
Roer het in zijn geheel zodat de pepernoten volledig bedekt zijn. Leg de pepernoten vervolgens op het bakpapier en zet deze 15 minuten in de vriezer.
Stap 4: De heerlijke smaak van Licor 43
Giet de poedersuiker en het water in een schone kom. Roer het geheel met een garde en doe er een scheutje Licor 43 bij. Dit is het moment waarop het écht leuk (en lekker) begint te worden.
Leg de pepernoten in het mengsel en roer met een garde door de kom.
Stap 5: Pepernoten zijn bijna klaar!
Laat de pepernoten tot slot drogen op het bakpapier. In totaal 20 minuten in de vriezer en jouw pepernoten met Licor 43 zijn klaar om gegeten te worden!
Je kan ervoor kiezen om de topping van de pepernoten af te maken met goudkleurig decoratiepoeder. Hierdoor zal je de Licor 43 nog meer herkennen in de overheerlijke pepernoten!
Aan de slag met de pepernoten!
Overtuigd dat jij deze pepernoten met Licor 43 wilt maken? Dan kan jij de onderstaande instructievideo bekijken om helemaal op de hoogte te zijn van het recept. In slechts enkele stappen (en wat geduld) zal jij zeker gaan genieten!
Pepernoten met Licor 43: eet smakelijk!
Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd of de pepernoten met Licor 43 hebben gesmaakt!
Laat het ons weten via een reactie hieronder!
Lees ook:
- Snickers popcorn uit de AirFryer: heerlijk voor chocoladeliefhebbers!
- Recept | Maak nu je eigen Kinder Surprise ei ijsjes
- Maak zelf het unieke cookie dough recept van Ben&Jerry’s
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: