Originele bucketlist ideeën: deze 15 moet je echt doen

Je moet genieten van het leven en er zoveel mogelijk uithalen. Maar wat moet je dan vooral doen en zeker niet nalaten? Er is immers zoveel te doen… Speciaal voor die ‘moeilijke’ beslissingen, hebben we een lijstje van 15 originele bucketlist ideeën opgesteld!

Welke kun je al afstrepen?

Wat is een bucketlist?

Het concept is vrij simpel: je maakt een lijst met dingen die je nog gedaan wil hebben, voordat je sterft (ook wel: “kick the bucket”). Vervolgens ga je aan de slag om deze lijst te voltooien. Zo stel je concrete doelen op, die je nog wil meemaken of absoluut niet wil missen.

Deze kunnen van algemeen tot super ambitieus gaan, maar de lijst helpt je in ieder geval deze doelen te formuleren en uiteindelijk te realiseren!

De bucketlist in opmars

In de afgelopen jaren is de bucketlist sterk in opmars. Natuurlijk is dat moeilijk in statistieken te beargumenteren, maar als we Google moeten geloven, klopt dat wel degelijk.

Hoewel de bucketlist al langer bestaat, is deze lijst voornamelijk bekend geraakt door de gelijknamige (en geweldige) film uit 2007: The Bucket List!

15 Originele bucketlist ideeën

Er zijn genoeg zaken die je op je lijst kan zetten. Veel voorkomende zaken zijn bungeejumpen, een duur hotel boeken of uit een vliegtuig springen, maar vaak staan er ook redelijk onrealistische zaken in.

Er zijn echter ook vele leuke originelere zaken, die je ook nog eens vrij gemakkelijk kan doen! We hebben er 15 voor je op een rijtje gezet.

Hopelijk word je er gelukkig(er) van!

1. Maak elke dag een speciale foto

Werk, school, kinderen en al die andere verplichtingen: het leven kan door alle stress zo eentonig worden. Zet eens als doel dat je een maand lang iedere dag een speciale foto moet maken en maak hier dagelijks (een beetje) tijd voor!

Via: pixabay.com

2. Skinny dippen in de zee!

Het klinkt zo simpel, maar voelt eigenlijk zo lekker. Kleren uit en springen maar! Het kan natuurlijk ook in een meer…

3. Ga op een spontane roadtrip

De focus ligt altijd op luxe en ver, maar dat is allesbehalve garantie op avontuur. Ga met vriend(inn)en enkele weken op pad in een leenauto en verken je eigen land of je buurlanden eens.

Via: pixabay.com

4. Start je eigen bedrijf(je)

Nee, er staat niet bij dat je er rijk van moet worden. Start gewoon je eigen kleine bedrijfje en dat kan al vanaf een kleine webshop. Het moet allemaal niet veel kosten (website en kvk-inschrijving is snel gebeurd), maar dat gevoel is geweldig. Trots je nieuwe logo aan je familie en vrienden tonen is het al waard…

5. In de regen kussen

Normaal is het meteen wegvluchten en schuilen, maar zoen eens iemand passioneel in de regen. Gewoon niks van aantrekken (maar daarna wel iets droogs aantrekken)…

6. Volg een (kick)box les…

Het is altijd fijn om eens legitiem te kunnen slaan en misschien ontdek je hierdoor je nieuwe sport wel!

Via: pixabay.com

7. Test een favoriete wilde standje

Ook de pret in bed wordt vaak overschaduwd, door er niet over te praten. Neem het lef en stel je partner, scharrel of one-night-stand jouw favoriete standje voor, ook als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Misschien bloeit er wel iets op!

8. Schrijf iemand van vroeger!

Ook al is het contact reeds vele (tientallen) jaren verbroken, neem die (digitale) pen eens op en schrijf iemand, die al een hele lang tijd niet meer hebt gezien. Wie weet bloeit het contact wel op!

Via: pixabay.com

9. Maak een lange treinreis…

Neem in je eentje de trein naar Zwitserland, Oostenrijk of zelfs Rusland. Je ziet niet alleen erg veel, maar er is ook nog een grote kans dat je gedurende je reis allemaal mensen ontmoet!

10. Geef een megafeest

Doe het eens: een groot feest geven! Dit kan natuurlijk voor je verjaardag, maar nog gaver is zelfs ZONDER aanleiding! Het kost je wat, maar deze herinneringen zijn blijvend!

Via: pixabay.com

11. Verf je haar!

Altijd al getwijfeld, hoe je zou staan met die andere haarkleur? Do it! Misschien wordt het wel je nieuwe look en anders is het er over een tijdje weer uit. Niet geschoten is altijd mis!

12. Trakteer iemand (die het kan gebruiken)

Of het nu gaat om een vriend (die krap bij kas is), een dakloze op straat of je collega. Trakteer iemand spontaan op iets, wat hij/zij kan gebruiken. Een lekkere lunch bijvoorbeeld?

13. Neem een willekeurige vlucht

Ga met je koffer naar het vliegveld en neem (samen met een vriend(in)) een willekeurige vlucht, die je ergens voor een spotprijs aan een airline-balie reserveert. Het kan handig zijn om meteen een retourtje te vragen, zodat je geen torenhoge kosten hebt als je terugvliegt! Check deze handig tips over goedkope vliegtickets!

Via: pixabay.com

14. Maak je eigen vlog!

Gewoon een super leuke ‘bucket list video’ over alles waar jij het over wil hebben. Je hoeft dit nog niet eens op YouTube te zetten; gewoon naar je familie en vrienden sturen is al genoeg!

15. Geef een ongelooflijke fooi

Ben je echt tevreden over een restaurant of ober, geef dan eens een belachelijk grote fooi. Denk hierbij aan enkele tientallen Euro’s en kijk wat zijn/haar reactie is!

Let op: alleen doen als je ECHT tevreden bent en het ze gunt…

Iets voor jouw bucketlist?

Natuurlijk zijn er ontelbaar veel zaken te verzinnen, maar wellicht heb je toch iets aan deze ietwat originele en ietwat realistische items. Heb je zelf nog een goede tip of bucketlist ideeën?

Laat het weten in een reactie onderin!

Meer leuke suggesties

Er zijn overigens nog meer leuke bucketlist ideeën in kaart gebracht en wel voor specifieke situaties. Neem een kijkje in één van deze boeken:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...