Fuck it list: deze 12 zaken horen op je omgekeerde bucket list

Het maken van een bucket list is helemaal in, zeker aan het eind van het jaar. Maar zouden we van een fuck it list niet veel gelukkiger worden?

Wat is een bucket list?

Als je de media mag geloven, dan moet iedereen er eentje hebben: een bucketlist. Een lijst met zaken die je per se ooit in je leven gedaan MOET hebben.

Een soort van to-dolijst, voordat het einde daar is, want het zou toch echt zonde zijn als je het Noorderlicht niet gezien hebt, de Mount Everest nooit beklommen hebt of niet de wereld over hebt gereisd in een busje.

Roadtrip bucket list
Via: pixabay.com | Thamlamm, CC

Goede voornemens

Helemaal waar, maar toch voor de meesten schier onhaalbaar. Dan misschien een lijstje in het klein, met wat haalbare doelen; een lijst met goede voornemens voor het komende jaar. Nog maar weer een paar kilo afvallen, iets vaker het huis schoonmaken of een cursus Spaans voor op vakantie bijvoorbeeld.

We vragen best veel van onszelf – en ook van anderen – want zeg nu zelf, wie bepaalt er eigenlijk hoe vaak je moet stofzuigen of dat je alle appjes op je telefoon direct moet beantwoorden?

Afvallen kilos kilocalorieen
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

Een fuck it list

Misschien is het wel eens een goed idee om het een keertje helemaal anders aan te pakken. Geen doe lijst maar een toedeloe lijst, een lijst met dingen die je vaarwel zegt en die je niet meer gaat doen omdat je er ‘schijt’ aan hebt. Met andere woorden een fuck it list.

Wedden dat deze lijst veel leuker is om te maken én veel gemakkelijker realiseerbaar is? Heerlijk toch?

gedichten rijmen sinterklaas rijmpje gedichtje
Via: pixabay.com | StartupStockPhotos, CC

12 x onmisbaar op een fuck it list

Om je een beetje op weg te helpen met wat je allemaal op je fuck it list kunt zetten, zetten we alvast twaalf verschillende onderwerpen voor je onder elkaar. Ze zijn in willekeurige volgorde geplaatst en schroom niet om er een of meer over te nemen.

Wil je nog meer inspiratie opdoen, lees dan de onderstaande voorbeelden voordat je je eigen fuck it list maakt!

1. Een dieet starten

Afvallen is iets waar velen van ons zich regelmatig aan wagen. Soms om je simpelweg wat gezonder te voelen, maar vaker omdat een paar kilootjes meer ‘sociaal niet geaccepteerd zijn’. Als we de wereld om ons heen moeten geloven dan is een slank strak lijf hét ideaal, maar de realiteit is dat bijna niemand daaraan voldoet.

Om toch een poging te wagen hier wel aan te voldoen, gaan we massaal op dieet. We crashen en jojo-en en zien af, met meestal uiteindelijk een averechts resultaat. We stoppen dan ook met dat gedieet. We eten wat we lekker vinden en voelen ons hierover niet meer schuldig. Dat gaat heel wat frustratie schelen!

groente stomen magnetron
Via: pixabay.com | RitaE, CC

2. Parachutespringen en/of bungee-jumpen

Als je nooit van grote hoogte uit een vliegtuig of van een brug af gesprongen bent, dan heb je je leven niet ’to the max’ geleefd. De adrenaline rush schijnt fantastisch te zijn, zo fantastisch dat je het zeker nog een keertje wilt beleven.

De werkelijkheid is dat wij mensen niet geprogrammeerd zijn om van grote hoogte naar beneden te vallen en dat ons lichaam vreselijk protesteert. Onder meer met de productie van grote hoeveelheden adrenaline maar ook met een angstig gevoel.

Een gevoel dat niet bedoeld is om als watje te boek te staan, maar om ons te behoeden voor gevaar. Doe je dan ook niet stoerder voor dan dat je bent en schuif dit soort acties van je bucket list over naar je fuck it list.

3. Naar saaie verjaardagsfeestjes gaan

We kennen ze allemaal, de verplichte verjaardagsfeestjes, waar je in een kringetje zit en de hele avond naar ome Tons verhalen over zijn boeiende bezigheden moet luisteren. Je had al geen zin om te gaan en de avond duurt en duurt. Hopelijk belt de oppas dat een van de kinderen ziek is geworden, of krijg jezelf plotseling een ernstige migraine-aanval en kun je weer naar huis.

Waarom kwellen we onszelf hiermee? Kijk rond en jouw gedachten spelen in ieders hoofd. Gauw op de fuck it list die verjaardagen en gewoon een leuk kaartje sturen!

Verjaardag zin nietszeggende vragen
Via: depositphotos.com | lunamarina

4. Direct alle mailtjes in de mailbox beantwoorden

Je wordt al moe als je eraan denkt; aan al die mailtjes waarmee je mailbox vandaag weer overspoeld wordt. Onzinnige berichten, tig cc-tjes van collega’s die belangrijk willen zijn en meestal zijn er maar een paar berichten waar je echt iets mee moet.

Neem je voor om je mails alleen nog te beantwoorden op het moment dat jij dat nodig vindt en druk voor al die andere mails gewoon regelmatig op delete. Wedden dat daar niemand last van heeft.

Via: depositphotos.com | olly18

5. Een abonnement op de sportschool nemen

De gemiddelde sportschool in Nederland wordt rijker van mensen die er niet komen sporten, dan van diegenen die er wel komen. Veel mensen sluiten aan het begin van een jaar een abonnement af, meestal als goed voornemen om toch maar weer wat sportiever te worden en/of wat af te vallen, zien een aantal keer flink af en laten dan de boel de boel.

Om het eruit te laten zien dat ze regelmatig naar de sportschool gaan, laten ze vaak een – duur – abonnement doorlopen, geld waar je heel veel andere bevredigendere dingen van kunt doen.

Weg dus met dat abonnement en niet meer opnieuw afsluiten. Zonde van het geld! Een yogamat voor in huis is ook prima!

6. Een wereldreis maken

De wereld is mooi, dat is een feit en er valt enorm veel te zien op allerlei plaatsen in allerlei continenten. Helemaal waar. Maar reizen heeft wel een aantal nadelen. Het kost (veel) geld en tijd, het is erg milieubelastend en ook nog eens erg vermoeiend.

Als je per se de Taj Mahal wilt zien om dat weer te kunnen laten zien aan anderen, is een reis om de wereld niet echt een goed plan. Voel je niet verplicht om van alles te gaan zien.

Via Google Earth kom je ook een heel eind en het is een stuk minder belastend.

reizen vliegreizen baby kind
Via: pexels.com | Anugrah Lohiya, CC

7. Trainen voor de marathon

Wie houdt er nu echt van hardlopen? Als je het zomaar aan iemand vraagt, dan zijn er niet veel die hiervan echt blij worden. Maar als je kijkt hoeveel deelnemers er zijn bij de diverse marathons over de wereld, dan schrik je je rot.

Je zou toch denken dat een marathon lopen een eerste levensbehoefte is. Maar voor de meesten is die 42.195 meter een lijdensweg vol blaren en uitdrogingsverschijnselen. Ben je geen hardloper in hart en nieren? Dan moet je beslist geen poging wagen, nooit.

marathon
Via: pixabay.com | maxmann, CC

8. Je bucket list afwerken

Met het maken van een fuck it list is het verstandig om de misschien al ooit eerder gemaakte bucket list maar in de prullenbak te gooien. Nooit meer iets per se moeten, vooral om anderen te pleasen, is het fijnste dat er is. Weg ermee dus!

gedichten kladversie
Via: pxfuel.com | Pxfuel, CC

9. Guilty pleasures nog guilty pleasures noemen

We hebben ze allemaal pleasures die we onder de categorie guilty plaatsen. Ongetwijfeld omdat we weten dat anderen er wel eens commentaar op zouden kunnen hebben dat jij plezier hebt van iets dat misschien niet helemaal bij je leeftijd past (en wie bepaalt dat?) of wat misschien niet zo heel erg gezond is.

Voortaan noemen we een guilty pleasure gewoon een pleasure. Of we nu graag naar ABBA luisteren of kilo’s chocolade eten, genieten is het en dat blijft het!

Merci chocolade openen papiertje tip
Via: depositphotos.com | Wirestock

10. Pizzabodems van bloemkool eten

Gezond eten is belangrijk. Iedere dag voldoende groente en fruit en niet te veel vlees, maar wat vaker vis is niet alleen goed voor ons maar ook voor het milieu. Maar gezond eten is momenteel wel een beetje een hype.

Om calorieën te verminderen zijn er allerlei light producten op de markt en worden er alternatieven aangeboden voor rijst en pizzabodems.

Pizza bloemkool
Via: youtube.com (capture) | Optima Vita

En die smaken nou niet echt bijzonder. In tegendeel zelfs. Spaghetti van courgette heeft alleen de vorm van sliertjes, maar niet de smaak en bloemkoolrijst in de sushi wordt een echte knoeiboel. En waarom zouden we dat eigenlijk doen?

Als je gezond wilt eten, mogen daar ook producten inzitten met iets meer calorieën, zoals rijst en pasta en een pizzabodem. Dan eet je tenminste ook lekker en dat is een wezenlijk onderdeel van tafelen.

11. Boeken lezen die een intelligente indruk maken

Je kent ze vast, boeken die je gelezen MOET hebben om er bij te horen. Boeken over de mensheid bijvoorbeeld of boeken van schrijvers die overal geprezen worden als bestseller auteur.

Vaak is door deze boeken niet heen te komen en beklijft de inhoud voor geen meter. Jezelf er niet meer mee kwellen is het devies. In de boekenkast staan ze prima en daar blijven ze voortaan dan ook staan.

Boek lezen sterke vrouw hoofdrol
Via: depositphotos.com | ArturVerkhovetskiy

12. Alles strijken

Strijken is voor de meesten van ons een bezigheid waar we niet happy van worden. Alhoewel sommigen wel gelukkig worden van strakke stapeltjes in de kast en overhemden zonder vouw in de mouw, is strijken tijdrovend en vaak ook een beetje onzinnig.

We strijken veel kleren die ook rustig gevouwen kunnen worden. En dat is een goed plan. Alleen nog dat strijken waar je echt niet onderuit kunt, en die paar kreukjes verder lekker laten voor wat ze zijn.

Strijken kleding waslabel
Via: pixabay.com | stevepb, CC

Wat wordt jouw Fuck it list?

Ben jij nu ook van plan om een eigen fuck it list te maken? Wij zijn benieuwd wat er bij jou sowieso op deze lijst komt te staan. Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...