Via: pixabay.com

Je huis wordt alleen maar viezer door zo schoonmaken

Iedereen maakt op zijn eigen manier schoon, maar wij hebben een aantal punten onder elkaar gezet hoe het niet moet. Ook al denk je goed bezig te zijn, het kan zomaar zijn dat je de boel juist viezer maakt dan schoner, door het schoonmaken op deze manieren…

1. Toiletborstel

Oké, misschien ligt deze wel wat voor de hand, maar daardoor niet minder belangrijk om op te letten. Het is natuurlijk belangrijk de toiletborstel regelmatig schoon te maken, maar als je deze direct terugzet na gebruik, verspreiden bacteriën zich in de borstelhouder. Dit kun je voorkomen door de borstel eerst te laten drogen. We weten dat dit niet de ideale oplossing is, maar het moet wel gebeuren, helaas…

Toiletborstel schoonmaken
Via: pixabay.com
Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

2. Knoflookpers

Ben jij ook zo iemand die de knoflookpers gewoon in de afwasmachine gooit? Dat is natuurlijk wel lekker makkelijk, maar toch blijft er vaak wat knoflook achter in de kleine gaatjes of hoekjes van de pers. Dit betekent dat je dit volgende keer in je eten gooit. Dus het is altijd belangrijk om de knoflookpers even met de hand schoon te maken zodat je ook volgende keer gewoon ‘smakelijk’ eten hebt.

Knoflookpers schoonmaken
Via: pixabay.com

3. Stofzuiger

Natuurlijk vervangen we de stofzuigerzak regelmatig (als jouw stofzuiger er één heeft), maar er is nog meer. Natuurlijk is het goed om regelmatig even met de stofzuiger door je huis te gaan, maar in de meeste zuigers vinden we ook filters. Deze moeten ook schoongemaakt worden om ervoor te zorgen dat er geen vuil en stof achterblijft. Hou als stelregel aan dit minstens één keer per maand te doen, maar vaker is natuurlijk altijd beter.

Stofzuiger schoonmaken
Via: pixabay.com

4. Schoonmaakmiddel

Handig he, die sprayflessen met schoonmaakmiddel? Toch kun je dit beter niet direct op het oppervlak spuiten. Dit zorgt er namelijk voor dat vuil na het schoonmaken beter klan blijven plakken. Spuit eerst op de schoonmaakdoek (zorg je voor de juiste kleur?) en dan pas aan de slag!

Lees ook: Dit is het beste schoonmaakmiddel om de ramen mee te wassen

5. Plumeau gebruiken

De reclames doen anders vermoeden, maar een plumeau kun je beter niet meer gebruiken. Natuurlijk is het superhandig om goed aan de hoeken te komen en alles lekker af te stoffen. Maar ze nemen simpelweg niet genoeg op, waardoor alles gaat dwarrelen. Als we iets niet willen is dwarrelend stof en andere viezigheden in je kamer, die je vervolgens weer moet opzuigen.

Plumeau schoonmaken
Via: pixabay.com
Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Heb jij nog tips voor het schoonmaken? Laat het ons weten in de reacties onderin!

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.