Zo hoef je knoflook NOOIT meer te pellen!

Knoflook is heerlijk en gezond, maar het pellen is echt een vervelend werkje! Gelukkig is daar een geniale oplossing voor!

Wordt er ergens knoflook gebakken, is dat een fantastische geur. Je kookkunsten kunnen door knoflook naar een hoger niveau getild worden en het is nog gezond ook! Natuurlijk moet je altijd oppassen dat je niet teveel knoflook gebruikt, want het is erg dominant, maar al met al is het een fantastisch product!

Het pellen van knoflook is een ander verhaal. Voordat je van een knoflook een gepeld teentje hebt, ben je een kleine frustratie verder! Gelukkig is de oplossing enorm gemakkelijk. Kijk in onderstaande video hoe je voortaan je knoflook moet pellen:

Vervolgens heb je aantal opties wat je met je teentjes knoflook doet, als je niet alles tegelijk gebruikt:

1. Maak knoflook-olie

Knoflook olie is heerlijk om vlees of vis in te bakken. Het blijft zo ongeveer een week goed, maar gebruik wel een schoon potje en sluit deze goed af! Zie het voorbeeld hieronder:

2. Knoflook direct invriezen

Als je weinig knoflook eet, is dit goede optie. Kenners zeggen dat een deel van de smaak verloren gaat door het direct invriezen. Je kan de gepelde tenen heel gemakkelijk in een diepvries-zak stoppen en zo invriezen.

3. Knoflook in olie invriezen

Je kan de teentjes knoflook in een potje met olie leggen en dit invriezen. Door de olie bevriest de knoflook niet en kun je deze er met een lepeltje uitscheppen, als je knoflook nodig hebt!

Andere opties zoals knoflook-zout maken of knoflook te drogen kun je natuurlijk ook overwegen, maar zijn bijna een vorm van verwerken in plaats van snel te bewaren!

Ben je naast knoflook benieuwd hoe je appels het beste kan schillen, kijk dan op de volgende link:

Lees ook: Kinderlijk eenvoudig appels schillen met deze slimme keukenmachine

Welkom op kiwify.nl! Ook wij gebruiken cookies...

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site), plaatsen wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse en externe leveranciers. We zouden je willen vragen, deze éénmalig te accepteren. Lees meer over ons privacybeleid of cookie-instellingen.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je toestaat op deze website. Klik op de knop "Instellingen opslaan" om je keuze toe te passen.

Let op: bij het weigeren van bepaalde cookies zal de website mogelijk niet meer naar behoren functioneren en bepaalde onderdelen of (ingesloten) content niet worden vertoond.

FunctioneelOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticsOnze website maakt gebruik van analytische cookies om het mogelijk te maken onze website te analyseren en te optimaliseren ten behoeve van o.a. de gebruiksvriendelijkheid.

Social mediaOnze website plaatst social media cookies om u inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te laten zien. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.

AdvertentiesOnze website plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.