Zo hoef je knoflook nooit meer te pellen

Knoflook is heerlijk en gezond, maar het pellen is echt een vervelend werkje! Gelukkig is daar een geniale oplossing voor!

Wordt er ergens knoflook gebakken, is dat een fantastische geur. Je kookkunsten kunnen door knoflook naar een hoger niveau getild worden en het is nog gezond ook! Natuurlijk moet je altijd oppassen dat je niet teveel knoflook gebruikt, want het is erg dominant, maar al met al is het een fantastisch product.

Het pellen van knoflook is een ander verhaal. Voordat je van een knoflook een gepeld teentje hebt, ben je een kleine frustratie verder! Gelukkig is de oplossing enorm gemakkelijk. Kijk in onderstaande video hoe je voortaan je knoflook moet pellen:

Vervolgens heb je aantal opties wat je met je teentjes knoflook doet, als je niet alles tegelijk gebruikt:

1. Maak knoflook-olie

Knoflook olie is heerlijk om vlees of vis in te bakken. Het blijft zo ongeveer een week goed, maar gebruik wel een schoon potje en sluit deze goed af! Zie het voorbeeld hieronder:

2. Knoflook direct invriezen

Als je weinig knoflook eet, is dit goede optie. Kenners zeggen dat een deel van de smaak verloren gaat door het direct invriezen. Je kan de gepelde tenen heel gemakkelijk in een diepvries-zak stoppen en zo invriezen.

3. Knoflook in olie invriezen

Je kan de teentjes knoflook in een potje met olie leggen en dit invriezen. Door de olie bevriest de knoflook niet en kun je deze er met een lepeltje uitscheppen, als je knoflook nodig hebt!

Andere opties zoals knoflook-zout maken of knoflook te drogen kun je natuurlijk ook overwegen, maar zijn bijna een vorm van verwerken in plaats van snel te bewaren!

Via: pxhere.com | Pxhere, CC

Lees ook: 

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer