Knoflook is heerlijk in gerechten en ook nog eens gezond. Helaas vermijden veel mensen knoflook het liefste omdat je adem er van gaat ruiken. Met onderstaande tips voorkom je een knoflook adem en kan jij heerlijk knoflook eten.
1. Middelste stukje wegsnijden
Snijd het middelste stukje uit je teentje knoflook weg. Deze kiem is vaak erg geconcentreerd en zorgt juist voor de meest doordringende geur. Hieronder een handig video over hoe je knoflook bereidt (en de kiem verwijdert):
2. Appel eten
Deze tip schijnt het allerbeste te werken. Het is zelfs wetenschappelijk onderzocht, dat een appel eten nadat je iets met knoflook hebt gegeten jouw adem volledig neutraliseert. Dus kom op met die knoflook en eet gewoon een appeltje als toetje.
3. Peterselie kauwen
Heb je last van knoflook adem pak dan een paar blaadjes peterselie en kauw erop. Succes verzekerd!
4. Munt of citroen
Houd je niet van peterselie dan kan je ook op een blaadje munt kauwen. Hier kan je overigens ook thee van zetten. Met een citroentje erbij wordt je adem nog frisser.
5. Melk drinken
Zuivel producten neutraliseren en het is nog goed voor je botten ook. Heb je iets met knoflook gegeten drink daarna dan een glaasje melk.
6. Baking soda
Poets je tanken met bakingsoda of spoel je mond ermee na. Niet doorslikken, maar goed na spoelen met water.
7. Water drinken
Veel water drinken is sowieso gezond. Drink veel water als je knoflook hebt gegeten dit zorgt ervoor dat je slijm productie opgang komt, waardoor je meer speeksel aanmaakt. Hierdoor heb je minder snel een doordringende geur in je mond.