Bellen blazen in de vrieskou: Dit gebeurt er (+ uitleg)

Bellen blazen, wie heeft het als kind niet gedaan… Maar wist je ook dat het bevriezen van deze bellen, geweldige beelden oplevert? Oordeel zelf!

Bellen blazen…

Het is zo simpel, maar kinderen zijn er terecht dol op: met wat zeepwater en een bellenblaasdoosje heerlijk bellen blazen. Het ziet er geweldig uit en is nog leuk ook!

Bellenblazen kinderen spelen
Via: depositphotos.com

De bellen blijven alleen niet erg lang ‘in leven’, want uiteindelijk houdt de zeep het niet en springen ze uit elkaar.

IJskoude zeepbellen blazen

Waarschijnlijk is het niet meteen voor de hand liggend om in de hevige vrieskou naar buiten te gaan en bellen te blazen, maar toch is dit (tijdelijk, dat dan weer wel…) de moeite waard!

Of het ook snel hier kan, is maar de vraag; het beste effect krijg je als het buiten -15 graden Celsius is. Maar als je de kans krijgt, is dit het resultaat:

In de diepvriezer

Als je buiten de kans niet hebt, of gewoon geen zin hebt om naar buiten te gaan, als het dan eindelijk eens super koud is, kun je natuurlijk ook de goede oude diepvriezer gebruiken.

Wel heb je hier een goede bellenblaas-mix voor nodig, zodat de bellen wat steviger zijn. Gebruik hiervoor:

  • Één kopje zeeppoeder
  • Drie kopjes heet water
  • Glycerine voor meer sterkte

Hier nog een voorbeeld:

Leuk ideetje voor een kouder winterdag, niet? Wij gaan het in ieder geval proberen!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...