De leukste Kerstmarkten net over de grens die je moet bezoeken

Er zijn een paar redenen waarvoor we in Nederland toch nog vrijwillig naar buiten gaan tijdens het koude winterweer. Dit kan zijn om in de sneeuw te spelen, te skiën of om te genieten van een heerlijke glühwein op de Kerstmarkt. Daarom bespreken we hier de leukste Kerstmarkten nèt over de grens…

Maar naar welke Kerstmarkt kan je het beste gaan? Reisorganisaties bieden reizen aan naar kerstmarkten in verre steden zoals Helsinki of Kopenhagen. Maar niet iedereen heeft zin om er een hele vakantie van te maken. Daarom staan hier de leukste Kerstmarkten op een rij net over de Nederlandse grens (dus in Duitsland en België). Leuk voor een dagje uit of een nachtje weg.

Via: pixabay.com

Kerstmarkten in Duitsland, het land van de Kerstmarkt

Duitsland is hét land van de Kerstmarkten. Het komt in feite ook hier vandaan, in de middeleeuwen kwamen de mensen samen op de wintermarkt om nog de laatste dingen in te slaan voor de koude wintermaanden. Het is ook niet gek dat bijna elke stad in Duitsland iets organiseert in deze tijd.

1. Keulen

Dichtbij huis vind je één van de grootste en bekendste kerstmarkten in Keulen. Deze markt bestaat uit 7 delen met een eigen sfeer en thema in het prachtige decor van Keulen. De bekendste markt is bij de Dom, met een grote kerstboom en veel speelgoed chaletjes. Bij de Haven vind je een markt in de maritieme sfeer en er is een roze kerstmarkt. Gericht op homoseksualiteit waar iedereen welkom is en met optredens van travestieten.

.

De Kerstmarkt in Keulen is geopend van 25 november tot 23 december.

2. Dusseldörf

Dusseldörf trekt misschien minder bezoekers dan Keulen maar het is zeker het bezoeken waard. De markt is verdeeld over 6 pleinen en daarmee ook geen kleine markt! Elk plein heeft zijn eigen thema en versieringen met daar omheen gezellige kroegen en restaurants. De vrolijk verlichte straten leiden je van plein naar plein en zo zie je vanzelf de hele markt.

.

De Kerstmarkt in in Düsselfor is geopend van 21 november tot 30 december.

3. Aken/Aachen

De kerstmarkt in Aken is te vinden rond het stadhuis. Met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en een gezellige sfeer een aanrader om te gaan bekijken. Er zijn verschillende kraampjes met kunst, versieringen, lekkernijen en natuurlijk genoeg glühwein en warme chocolademelk om op te warmen.

Kerstmarkt Aken

Geplaatst door Kerstmarkt Aken op Zondag 18 oktober 2015

Een aanrader om te proberen is de Akense Print: een kruidkoekpop. De Kerstmarkt van Aken (of Aachen) is van 22 november tot 23 december open.

4. Dortmund

Ook de kerstmarkt van Dortmund valt onder één van de grootste in Duitsland en is gelukkig niet te ver weg. Met 300 kraampjes, eten, drinken en een kerstboom van 48 meter hoog is deze kerstmarkt zeker een aanrader.

.

Daarnaast vinden hier de opnames plaats voor het WDR programma: Weihnacht unterm Baum, wat zorgt voor genoeg entertainment! De Kerstmarkt van Dortmund is open van 21 november tot 30 december.

Kerstmarkten in België; bourgondische gezelligheid

Niet alleen de Duitsers organiseren geweldige Kerstmarkten, ook de Belgen maken er een mooi feest van. Onze zuiderburen willen de Kerstmarkten zo gezellig mogelijk maken. Het hele centrum helpt met de versiering en het samen zijn staat voorop tijdens deze markten. Ook voor de kinderen zijn er altijd leuke attracties.

Via: pixabay.com

5. Antwerpen

Antwerpen is tijdens de kerstmaand één en al gezelligheid en hier wordt ook gelijk de grootste kerstmarkt van België georganiseerd. Omdat het zo goed te bereiken is, is deze kerstmarkt erg populair, dus als je een nachtje wil blijven moet je snel zijn voor een accommodatie.

Kerstmarkt Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen heeft een reuzenrad en een schaatsbaan en een groot openingsfeest op 8 december met muziek en verschillende pop-up koren door de hele stad heen. In de avond treed K’s Choice op met alle pop-up koren samen. Deze kerstmarkt is open van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020

6. Brussel

Naast Antwerpen heeft ook Brussel een kerstmarkt in de wintermaanden. Met evenveel gezelligheid, veel houten chaletjes, glühwein, warme chocolademelk, Belgische biertjes en een reuzenrad met 18.000 lampjes heeft ook deze markt alles wat je verwacht.

.

Daarnaast zijn er wandelingen beschikbaar die je kan volgen over de kerstmarkt. De Kerstmarkt in Brussel is open van 29 november 2019 tot 5 januari 2020.

7. Gent

Gent staat bekend om de Gentse Feesten. Een 10 daags festival met muziek en gezelligheid en deze sfeer is er ook tijdens de winter. In plaats van een kerstmarkt organiseert Gent het Gentse Winter Feest. Met meer dan 150 kraampjes, een reuzenrad, schaatsbaan en een kinderdorp: het land van W’ijs.

.

De Gentse Winterfeesten zijn geopend van 6 december 2019 tot 5 januari 2020.

8. Brugge

Brugge is populair tijdens de kerstperiode. Met verschillende markten in het centrum, gezellige kraampjes en leuke kerstverlichting is de kerstsfeer compleet. Ook organiseert Brugge elk jaar een ijssculpturenfestival met een ander thema.

Christmas

De Kerstmarkt in Brugge is van 22 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Merry Christmas op de Kerstmarkt

Een Kerstmarkt geeft je het echte Kerstgevoel. De gezelligheid, de kou, de lichtjes en de leuke kraampjes met eten en cadeautjes. En voor een leuke markt hoef je helemaal niet ver te reizen. Vind je Duitsland en België toch nog te ver? In Nederland heb je ook hele leuke kerstmarkten. In de dorpen zijn er vaak kerstmarkten in de weekenden en in Amsterdam en Valkenburg staat er in de weken voor kerst ook een gezellige markt.

Vind je dat er iets ontbreekt aan deze lijst? Wij horen graag welke Kerstmarkt jouw favoriet is! Laat het weten in reactie onderin!

Lees ook:


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo