Koop je privé-eiland: Isla di Yerba (Curaçao) staat te koop

Dit privé-eiland op Curaçao is te koop voor nog geen €8 miljoen. Typisch geval van een buitenkansje! Wie wil er niet wonen op een stukje klein Caribisch Nederland?

Je hebt alleen natuurlijk wel een heli of privéjacht nodig om er van en naar toe te komen…

eiland curacao te koop, prive eiland, je eigen eiland
Via: youtube.com (capture) | Honders/Alting Makelaars

Isla di Yerba

Net buiten de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, ligt het spectaculaire Spaanse Water district. Dit is één van de meest exclusieve en mooiste gebieden van het eiland. Bezaaid met villa’s rond het water die eigendom zijn van beroemdheden en succesvolle zakenmensen. 

Isla di Yerba betekent in het Papiaments ‘Eiland van gras’. Wat zeer toepasselijk is in de huidige staat. Verscholen aan de rustige en beschutte oostkant van de Spaanse Water baai, bestaat het privé-eiland uit ongeveer 7,3 hectare ongerept land. Het is ook nog eens het enige eiland in het gebied waarop nog mag worden gebouwd.

Terwijl zijn naaste buur, het luxueuze Isla Kiniw, ruimte heeft voor slechts één villa, heeft Isla di Yerba voldoende ruimte voor maximaal 10 villa’s. Of, als je liever all the way gaat: één dikke villa voor jezelf!

Isla di yerba eiland te koop curacao
Via: youtube.com (capture) | Honders/Alting Makelaars

Isla di Yerba is anders dan elk ander privé-eilandje. Dit is het laatste onbewoonde eiland van het Nederlandse Koninkrijk waar gebouwd mag worden.

Dit prachtige stuk land is het toonbeeld van exclusiviteit. Je bent omringd door azuurblauw water en de zon schijnt (bijna altijd) fel boven je.

Een tropische fantasie.

Luxueus leventje

Omgeven door die azuurblauwe Caribische wateren, heeft Isla di Yerba ook veel op het vasteland met ruimte voor parkeerfaciliteiten.

Het privé-eiland heeft in de wijk Jan Sofat een perceel waar een parkeerplaats en een aanlegsteiger gebouwd kunnen worden. De aanlegsteiger biedt overigens gemakkelijke toegang tot twee jachthavens en The Old Quarry Caribbean Golf Course op Sandals Royal (voormalige Santa Barbara Resort Curaçao).

De exclusieve nabijgelegen gemeenschap van Jan Thiel is de thuisbasis van verschillende toonaangevende restaurants. Evenals tal van strandclubs en resorts, waardoor het een snelgroeiende bestemming is voor luxe toeristen.

prive eiland, je eigen eiland, koop prive eiland
Via: youtube.com (capture) | Curaçao Real Estate

Curaçao = fiscaal paradijs

Gelegen in het veilige, orkaan vrije Antillen gebied (benedenwinds eiland) en genietend van het hele jaar door zonneschijn, is Curaçao een autonoom eiland binnen het koninkrijk der Nederlanden.

Het eiland heeft een fiscale aantrekkingskracht aangezien het onder andere de “penshonado-wetgeving” biedt waarbij het jaarlijkse belastingtarief voor gekwalificeerde kolonisten slechts 10 procent van hun gehele wereldinkomen is. Dat is meer dan voordelig!

Daarbij ligt het eiland erg strategisch voor internationale handel. Gelegen op slechts 15 minuten vliegen van het populaire Aruba en het duikerseiland Bonaire, en op slechts 65 kilometer van de noordkust van Zuid-Amerika. Hierdoor is het een natuurlijk knooppunt voor zaken met het continent.

Grijp je kans!

Naar Curaçao reizen is eenvoudig, met directe vluchten vanuit Nederland, Duitsland, België en een aantal Noord-Amerikaanse steden, waaronder Miami (drie uur reizen), New York en Toronto.

Mis dus niet de laatste kans om een ​​idyllisch Spaans Water eiland te transformeren in een prachtig Caribisch resort of privé optrekje…

Waar je moet zijn voor de aankoop? Daar waar je al je privé-eilanden shopt natuurlijk!

  • Naam: Isla Di Yerba (of ‘Spanish Water Island’)
  • Regio: Curaçao, Caribbean
  • Locatie: Spaanse Water, Curaçao
  • Soort: Privé Eiland
  • Prijs: $ 8,800,000
  • Grootte: 7.3 Hectare

Iets voor jou?

Zie jij een eiland voor jezelf ook wel zitten? Met wie zou je hier dan wel wonen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Koop je privé-eiland: Isla di Yerba (Curaçao) staat te koop”

  1. Ja echt iets voor mij ? een beauty privé eiland op Curaçao ?? kan iemand mij even een lening daar voor geven ✈️✈️✈️?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...