Ibiza vakantie hotspots: deze 12 plekjes mag je niet missen

Ibiza is dé place to be als je op vakantie heerlijk wilt genieten van zon, zee, strand en lekker eten. Maar welke hotspots zijn nu écht een bezoekje waard op een Ibiza vakantie?

Ibiza: een prachtig vakantie eiland

Ibiza, is met zijn 575 km² aan oppervlak beslist niet het grootste maar zeker wel het bekendste eiland van de eilandengroep de Balearen in de Middellandse zee. Het ontstond al zo’n acht miljoen jaar geleden en wordt inmiddels alweer ruim 7000 jaar bewoond. De naam Ibiza is tweetalig en afgeleid van zowel het Fenishische Ibossim als het Moorse Yebisah.

ibiza vakantie hotspots reizen
Via: depositphotos.com | lunamarina

Populariteit van het eiland

Het eiland is in de loop der eeuwen door tal van veroveringen in handen geweest van allerlei verschillende volkeren. Zo ook de Carthagers, de Romeinen, de Moren en de Noren. Uiteindelijk kwam het door toedoen van Jacobus van Aragon, onder Spaans bewind.

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw, kwam Ibiza onder de aandacht van hippies die massaal hun intrek namen in grotten langs de kust. Bekende popartiesten, zoals The Rolling Stones en Pink Floyd, kwamen er vervolgens optreden en het eiland werd een inspirerende plek voor velen.

Ibiza vakantie? Je hebt geluk!

In de jaren tachtig veranderde de trend van de muziek, de hippies verdwenen, alhoewel hun levensstijl voor altijd in een adem met Ibiza genoemd zal worden, en de dancemuziek deed zijn intrede. Inmiddels is deze muziekstijl gecombineerd met house en treden er wekelijks de bekendste dj’s van de wereld op in de vele clubs die het eiland rijk is.

ibiza huisjes vakantie stad vakantie
Via: depositphotos.com | Steffus

12 Ibiza hotspots: dit moet je zeker bezoeken

Maar er is meer op Ibiza dan muziek, er is cultuur, je kan er heerlijk eten en de natuur is er prachtig. Wij vertellen je twaalf hotspots voor je Ibiza vakantie waar je tocht echt geweest moet zijn.

1. Het viewpoint Es Vedra

We beginnen meteen met een van de mooiste plekken van het hele eiland: de uitkijktoren bij Torre Des Savinar, die ook wel de piratentoren wordt genoemd. Via deze uitkijktoren, bovenop een klif, kijk je uit over het rotseiland Es Vedra van 400 meter hoog.

Deze rots is een heuse magische plek waar door de vele mineralen in het gesteente het water kraakhelder is en er veel magnetische straling aanwezig is. De klim naar het topje van de uitkijktoren is meer dan de moeite waard.

Via: depositphotos.com | Eivaisla

2. De trommelende hippies bij Cala Benirrás

Houd je van de easy going sfeer van de hippies dan moet je beslist een dansje wagen bij de trommelende hippies op het strand van Cala Benirras. Iedere zondagavond kun je hier in ’trance’ raken door het ritmische getrommel, de heerlijke cocktails en de geweldige zonsondergang.

Wil je nog meer hippie-ervaring, breng dan een bezoek aan de grootste hippie markt van het eiland Hippy Market Punta Arabi met meer dan 500 kraampjes in Es Canar. Of ga naar de, wel zeer drukke, zaterdagmarkt van Las Dalias.

3. Middelpunt van Santa Gertrudis de Fruitera

Een van de bekendse Ibiza hotspots is natuurlijk Ibiza-stad, en daar gaan we het later ook nog wel over hebben, maar Ibiza telt veel meer idylische hotspots. Een daarvan is Santa Gertrudis de Fruitera, waaromheen nog een stadsmuur uit de zestiende eeuw staat.

Je vindt hier veel verschillende kleine restaurantjes, waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten. Het middelpunt van het stadje is een gezellig plein met leuke boho boetiekjes en met een prachtig witgekalkt kerkje uit de achttiende eeuw.

Santa Gertrudis de Fruitera
Via: depositphotos.com | lunamarina

4. De oude smokkelgrot van Can Marça

Cova Can Marça, in de haven van San Miquel, is een van de oudste grotten op Ibiza en waarschijnlijk meer dan een miljoen jaar oud. De grot werd in vroeger tijden gebruikt om smokkelwaar in te verbergen. Dit gebeurde totdat in 1970 een Belg Jean Pierre van der Abeelle de prachtige stalagmieten, stalactieten en versteende watervallen voor het publiek toegankelijk maakte.

grot van Can Marça Ibiza
Via: depositphotos.com | naticastillog

5. Proef de lokale drank van Sant Antoni de Portmany

In dit mooie dorpje vind je, naast geweldige restaurants met terrassen met een meer dan geweldig uitzicht, de Bodegas Can Rich. Hier kun je je je laten rondleiden door de wijngaarden, de echte Ibiza-wijn proeven of een slok nemen van Licor de Hierbas. Deze laatste is dé lokale drank op het eiland en het wordt gemaakt van diverse kruiden en anijs.

6. Spectaculaire zonsondergang van Cala Comte

Ibiza telt meer dan dertig verschillende baaien, ieder met een geweldig strand waar je heerlijk kunt zonnen. Een van deze stranden behoort tot een van de mooiste stranden van Europa: het strand van Cala Comte. Helaas is dit geen goed bewaard geheim, waardoor het strand soms wel erg druk is.

Maar vanaf hier kun je ’s avonds een spectaculaire zonsondergang zien en dat maakt de Ibiza vakantiedrukte meteen weer goed. Er is, naast de drukte, echter nog wel een klein ander probleempje. Het strand staat ook bekend om de vele diefstallen uit auto’s. Je kunt hier dan ook het beste te voet naartoe gaan.

Cala Comte zonsondergang
Via: depositphotos.com | martinscphoto

Op de volgende pagina ontdek je nog meer Ibiza hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Zo staat het natuurgebied Ses Salines (nr. 9) op de UNESCO werelderfgoedlijst!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...