Duurste huis ter wereld: dit zijn de 12 duurste huizen

Als je huis een optrekje is van 350 miljoen, lig je vast niet wakker van stijgende energieprijzen. Hoe het voelt om in zo’n villa te wonen, dat zullen de meesten onder ons nooit weten. Dankzij het internet kunnen we wel wegdromen bij al die luxueuze zwembaden, privébioscopen en balzalen. Crisis, wat is dat?

Duurste huizen ter wereld

Van moderne villa’s en architecturale kunstwerken tot historische kastelen en koninklijke paleizen, de duurste huizen ter wereld vind je in alle vormen en maten.

Duurste huizen villa Spelling Manor Holmby Hills
Via: flickr.com | Eric Beteille, CC

Zo staat de duurste privéwoning op amper 4.500 vierkante meter, maar telt die wel 27 verdiepingen (zie 2.). Met wat geld en creativiteit kan alles!

Vaak staan die kolossale huizen in schril contrast met hun omgeving. Zo komt het regelmatig voor, dat een huis van bijna onschatbare waarde, naast een volkswijk staat. Of nog erger: bijna uitzicht heeft over een sloppenwijk.

Duurste huis ter wereld: een top 12

We hebben hier een lijst voor je van duurste huizen ter wereld. Voor dat je zelf niet zo groot huis hebt: je hoeft je ook niet druk te maken over het schoonmaken

Jouw favoriete huis? We zijn benieuwd naar jouw favoriet. Als je het geld zou hebben, voor welke van deze dure huizen zou jij gaan? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Buckingham Palace – Londen, Engeland

In Buckingham Palace wonen niet alleen koning Charles en koningin-gemalin Camilla, de gehele bovenverdieping bestaat uit kamers voor butlers, dienstmeiden, koks en andere personeelsleden. Daar moeten ze geen huur voor betalen, leuke werkbonus!

Buckingham Palace London - duurste huizen
Via: unsplash.com | Ferdinand Stöhr, CC

Met 775 kamers, waaronder een dokterspraktijk, postkantoor en panic room, is Buckingham Palace evenzeer een werkplaats als een woning. Het paleis is – hou je vast – 4,9 miljard euro waard. Het is misschien niet ‘knus’, we beelden ons in dat het er wel aangenaam wonen is.

Zelf eens kijken hoe de Rich & Royal leven? Elke zomer kan je Buckingham Palace bezoeken.

2. Antilia – Mumbai, India

Als je paleizen buiten beschouwing laat, mag dit optrekje bovenaan de lijst. Dit ‘huis’ met 27 verdiepingen vind je in de Indiase stad Mumbai.

Bouwgrond is schaars in de drukke stad, dus toen Mukesh Ambani, een van de rijkste mannen van India, een groot huis wilde, moest hij in de hoogte bouwden.

Prijskaartje: € 2 miljard

Dit huis met een bewoonbare oppervlakte van 37.000 vierkante meter staat op een kleine 4.500 vierkante meter bouwgrond. Moet je kunnen.

Nog speciaal aan dit privé-flatgebouw: zes verdiepingen zijn gereserveerd voor parking, er zijn drie helikopterplatforms en naast een yogastudio en privébios is er ook een balzaal. Zeshonderd personeelsleden houden de boel draaiende.

Oh, en zelfs een aardbeving met 8 op de schaal van Richter krijgt dit optrekje niet klein.

Antilia duurste huizen ter wereld
Via: pixabay.com | mirkosajkov, CC

3. Villa La Leopolda – Côte d’Azure, Frankrijk

Er zijn wel meer mooie optrekjes aan de weelderige Côte d’Azure, maar weinig hebben een koninklijke geschiedenis. Deze villa was eigendom van twee Belgische koningen: Leopold II in 1902 en later Albert I in 1909.

Wie nu eigenaar is van de Franse residentie is onduidelijk. Het beschikt over enorme tuinen waar dagelijks meer dan vijftig tuinmannen vlijtig aan de slag zijn.

Geschat prijskaartje: 750 miljoen euro

Leuk weetje: de villa is te zien in twee films, waaronder de Hitchcock-klassieker To Catch a Thief uit 1955.

Villa La Leopolda duurste huizen ter wereld
Via: Wikimedia Commons | Miniwark, CC

4. The One – Californië, VS

In Californië vind je wel meer extreem dure huizen, maar het duurste huis is dit architecturaal pareltje The One. Het heeft 21 slaapkamers, 42 badkamers, een nachtclub en bowlingbaan.

Buiten vind je vijf zwembaden en een gracht rondom het huis, natuurlijk zonder krokodillen.

Geschat prijskaartje: 500 miljoen euro

Leuk weetje: het huis is dan wel geschat op 500 miljoen, na een decennium van leningen en schulden is het huis nog niet volledig afgewerkt. Het werd uiteindelijk in maart 2022 verkocht voor ‘amper’ 126 miljoen. Een koopje!

5. Les Palais Bulles – Cannes, Frankrijk

De duurste huizen zijn niet altijd strakke, moderne villa’s of eeuwenoude paleizen, soms is het gewoon een bubbelpaleis. De Palais Bulles staat niet op Mars, maar gewoon in Cannes. Het kunstzinnige optrekje bestaat uit cirkelvormige huizen en heeft ook vanbinnen alleen ronde bedden, zwembaden en kunstwerken.

Geschat prijskaartje: € 385 miljoen

De tien suites werden ingericht door hedendaagse kunstenaars. Het hoge prijskaartje ligt dus vooral aan de kunstfactor, maar de vele zwembaden en het gigantisch openluchttheater geven het toch die luxueuze touch die je alleen in een miljonairswoning vindt.

6. Villa des Cèdres – Côte d’Azur, Frankrijk

Nog een voormalig optrekje van de Belgische koning Leopold II. Hoeveel luxewoningen heeft één koning nodig? Blijkbaar eentje voor elke minnares. Leopold II kocht de villa voor zijn minnares Blanche Delacroix.

De villa heeft lange tijd te koop gestaan. Met een prijskaartje van € 350 miljoen kan je je alleen maar afvragen waarom.

Verkocht! De uiteindelijke koper heeft 200 miljoen betaald voor 18.000 vierkante meter grond met een botanische tuin met zo’n 15.000 planten, net als veertien slaapkamers, een balzaal en stallen voor dertig paarden.

Toen het te koop stond, gingen er geruchten de ronde dat de villa een miljard euro zou waard zijn. Dat werd al snel ontkracht door de eigenaar.

7. Penthouse van de Tour Odeon – Monaco

Wie dacht: ‘Nou, een villa hoeft ook helemaal niet, een luxueuze flat is vast betaalbaar’, die is eraan voor de moeite. Dit penthouse in Monaco valt net buiten de top vijf en kost je ‘slechts’ 330 miljoen euro.

Een tuin hoef je niet te onderhouden, maar je hebt wel een fantastisch zicht op de Middellandse zee, je kan koken in vijf keukens en zwemmen in een infinity pool met glijbaan.

8. Four Fairfield Pond – The Hamptons, VS

Deze gigantische villa is een van de grootste huizen in de Verenigde Staten en ligt in The Hamptons, een dure kuststreek waar heel wat rijke New Yorkers de zomer doorbrengen. Met een eetkamer van 27 meter lang, een eigen basketveld en 39 badkamers valt er wel altijd iets te beleven.

Geschat prijskaartje: € 248 miljoen

9. Palazzo di Amore – Beverly Hills, VS

Als je je een mansion in Beverly Hills voorstelt, ziet het er vast zo uit. In de prestigieuze buurt vind je wel meer villa’s, maar de Palazzo di Amore is sinds de bouw ervan in 2017 alleen nog in waarde gestegen.

Geschat prijskaartje: 195 miljoen euro

De eigenaar, Jeff Greene, heeft het huis gerenoveerd en verdubbeld in waarde. Geef toe, mocht jij het geld hebben zou je ook investeren in een eigen disco en wijngaard.

10. Seven The Pinnacle – Montana, VS

Dat er zoveel van de duurste huizen in de VS te vinden zijn, is niet verwonderlijk. Van de rijkste mensen ter wereld woont 25% in de VS. Wel verrassend is dat niet al die huizen in New York of Californië staan.

Ook in de mooie bergstaat Montana vind je villa’s waar je van achterover valt.

Geschat prijskaartje: € 155 miljoen

Deze ietwat groot uitgevallen chalet ziet er prachtig uit in een sneeuwlandschap dat zo op een kerstkaart past. Dit optrekje heeft een eigen golf- en ski-community, want waarom niet?

11. Xanadu 2.0 – Washington, VS

Dat de voormalig rijkste man ter wereld in een huis woont dat perfect op deze lijst past, verwondert je vast niet. Bill Gates en voormalige vrouw Melinda waren nauw betrokken bij het ontwerp van deze woning. Speciale aandacht was er voor futuristische technologie.

Geschat prijskaartje: € 127 miljoen

Zo kan je er verlichting, muziek en temperatuur met een kleine pin controleren. Die pin kan je gewoon aan je kleding bevestigen.

12. Kensington Gardens 18-19 – Londen, Engeland

Kensington Gardens is een van de duurste wijken in Londen, maar nummer 18-19 is er het duurste huis. In 1990 werd het op de kop getikt voor vijf miljoen. Er werd 90 miljoen pond ingepompt om het te restaureren.

Geschat prijskaartje: 222 miljoen euro

Er werd op geen cent gelet: zo werd marmer gebruikt dat je ook in de Taj Mahal kan vinden. Goede investering, zo blijkt!

Duurste huis van Nederland

Het is natuurlijk ook leuk om even naar de ‘lage landen’ te kijken, te beginnen met Nederland.

The Hill Estate – Bergse Achterplas

Dit prachtige huis op een privé-eiland is het duurste en mooiste huis in Nederland. Dat zegt ondernemer en miljonair Michel Perridon, die het verkoopt. “Tenminste, als het af zal zijn.” Inderdaad, het huis moet nog wel gebouwd worden.

Interesse? Voor zo’n dertig miljoen euro krijg je een prachtig uitzicht, garage voor zeven auto’s, wellness en boothuis. In het filmpje zie je alvast hoe het er uiteindelijk moet uitzien.

Duurste huis van België

En natuurlijk hebben we dan ook België nog…

Kasteel – ‘ergens in Antwerpen’

Deze woning heeft in 2014 een tijd te koop gestaan voor een slordige 18 miljoen euro. Het kasteel heeft 57 hectare grond, acht suites, een binnenzwembad en menage. Het personeel woont in een villa op het domein.

Het kasteel was eigendom van een Nederlandse zakenman, die de precieze locatie niet wilde vrijgeven, alleen dat het in de provincie Antwerpen ligt. Erg mysterieus…

Duurste Romeinse villa

Deze Villa Ludovisi in Rome is de laatste villa van de Boncompagni Ludovisi familie, die twee eeuwen eigenaar was. Bijzonder aan deze villa is dat een prachtig plafondschilderij van de hand van Caravaggio.

Ook andere artiesten, zoals Guercino, Bril en Moderno, drukten hun stempel op de villa. Het huis stond al twee keer te koop, maar de prijs van 353 miljoen werd niet gehaald. Deze maand wordt het een derde keer te koop gezet. Kansje wagen?

Nog even sparen!

Het is met open mond kijken naar deze duurste huizen en voor de meesten blijft het onbetaalbaar.

Toch de vraag: in het geval dat je miljoenen erft van een tante, waar je nog nooit van gehoord had: in welke villa, kasteel of paleis zie jij je wel wonen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...