Het duurste horloge ter wereld: de Patek Philippe kost miljoenen

Dat sommige mensen gek zijn op bepaalde gadgets weten we allemaal. Dat sommige mensen hierin door kunnen slaan is ook geen geheim. Maar om nou miljoenen neer te leggen voor een horloge, dat is toch wel heel bijzonder. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over het duurste horloge ter wereld, de Patek Philippe.

Dure horloge merken

Toegegeven, een mooi horloge om de pols is tof. Waarschijnlijk gebruiken mensen het niet eens om te gebruiken als tijdwaarneming, maar is het vooral een extra modieus item. Je kunt hier natuurlijk kiezen voor horloges in de meest uiteenlopende prijsklassen. Mensen, vooral mannen, die van zichzelf weten dat ze nog wel eens wat slopen of kwijtraken, kiezen voornamelijk voor de wat goedkopere edities. 

Mensen die om luxe geven en er niet om malen ermee te pronken zijn vooral gek om de duurdere merken. Zij gaan voor klasse, waarin horloges worden gemaakt van de meest bijzondere materialen en de meest indrukwekkende features hebben. Speciaal voor jou zetten we hieronder de duurste horloges en wereldberoemde horlogemerken op een rij. 

1. De Rolex

Misschien wel het allerbekendste horlogemerk ter wereld is Rolex. Uiteraard is dit een merk uit het peperdure Zwitserland. In veel van het horloge wordt gebruik gemaakt van echt goud, zilver of platina.

Je hebt overigens vast wel eens een van de talloze Rolex winkel die je vooral in de grote steden vindt gezien. Wanneer je vervolgens naar de prijskaartjes kijkt zal vaak opvallen dat deze ontbreken. Het duurste Rolex horloge ooit kostte namelijk ruim 18 miljoen dollar. Misschien maar goed ook. Anders zou je waarschijnlijk niet eens de moeite hebben genomen om te kijken. 

2. De Omega

Een ander wereldberoemd merk is natuurlijk Omega. Dit is het horloge dat James Bond, George Clooney en zelfs John F Kennedy ooit hebben gedragen. Eén van de grote kenmerken van dit horloge is dat je met een druk op een knopje hoort hoe laat het is. Wel zo handig als je in het donker bent.

De Omega horloges worden overigens ook in Zwitserland ontwikkeld, namelijk in het plaatsje Biel. De Omega horloges zijn overigens altijd weer in voor een leuke verrassing. Zo werd er in 2019 een speciaal ruimte horloge ontwikkelt ter ere van het 50-jarige jubileum na de eerste maanlanding.

3. Jaeger Lecoultre

Je gaat het bijna niet geloven, maar ook het derde horlogemerk dat we benoemen komt uit Zwitserland. Al in 1833 werd Jaeger Lecoultre opgericht door Antoine LeCoultre. Hij was de zoon van een smid en toverde de werkplaats van zijn vader als snel om tot een heuse horloge fabriek.

Zijn grote doel was om een horloge te hebben zo vooral heel erg ligt was. Ook bedacht hij een manier waardoor je het horloge niet meer met een sleuteltje hoefde op te winden. Een handig baasje dus. Het duurste exemplaar wat ooit van hem verkocht werd, kostte toch al snel een slordige 23,5 miljoen euro. 

Als we naar bovenstaande horloges kijken, dan valt op dat ze flink aan de prijs zijn. Het zijn inderdaad mooie horloges, maar zoveel geld? Toch zijn de bovenstaande horloges niet eens de duurste ooit. Deze eer gaat naar een ander horloge. Ben jij benieuwd om welk horloge dit gaat? En wil je bovenal weten wat deze gekost heeft? Check dan snel de volgende pagina.

Wat is het duurste horloge ter wereld?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het duurste horloge aller tijden is de Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A. Dit horloge heeft tijdens een veiling een record gebroken. Na vele ongelooflijke biedingen ging het horloge er uiteindelijk uit met een krankzinnig bedrag. Een bizar bedrag voor de overigens prachtige Patek. Daarom gaan we je er snel meer over vertellen.

Patek horloge

Elke kenner van horloges weet direct over welk horloge we het hebben. Door zijn unieke details valt de knetterdure Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A bij bijna iedereen wel in de smaak. Het horloge heeft twee wijzerplaten en daarnaast een kast die volledig kunt omdraaien. Verder zijn de dag en de datum zichtbaar op beide wijzerplaten. Over precisie gesproken. 

Ook is er te zien welke maand en welk jaar het is, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met eventuele schrikkeljaren. Om het horloge zowel overdag als ’s avonds goed te kunnen laten functioneren zijn er voor beide een aparte indicator aanwezig.

Om over te gaan op het echt chique gedeelte gaan we snel door richting de wijzerplaat. Deze is namelijk gemaakt van echt roségoud en daarnaast voorzien van gouden cijfers. De andere wijzerplaat is zwart en ook voorzien van 18-karaats gouden cijfers en indexen.

Qua materialen zit het horloge dus dik in orde in elkaar. Als je ergens indruk mee wilt maken, dan is het dit horloge wel. En dan hebben we het nog niet eens over de bijzondere band gehad. Deze is namelijk gemaakt van krokodillenleer. Daar is natuurlijk niet iedereen fan van, en terecht. Juist daarom is het enorm kostbaar. 

Wat kost het duurste horloge ter wereld?

Goed, nu wil je ongetwijfeld weten hoe duur dit horloge nu eigenlijk is. Voordat we daarheen gaan willen we eerst nog even zeggen dat het horloge eigenlijk nog veel lager was ingeschat. Een kleine meevaller voor de verkoper dus. Daar komt ie…. De Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A is op de eerder genoemde veiling verkocht voor het weerzinwekkende bedrag van €28.132.944. Een bedrag dat tegen de €30 miljoen aanhikt. 

Het blijft bizar om voor te stellen dat een horloge bij wijze van spreken meer waard is dan een doorsnee straat aan huizen in Nederland. Het is zelfs duurder dan een normaal vliegtuig. Het grootste voordeel is alleen dat je het horloge overal naartoe kunt nemen en dat je er flink mee kan pronken. 

Heb jij ook zo’n vriend of vriendin?

In dit artikel ben je alles te weten gekomen over het duurste horloge ter wereld. Het is en blijft onvoorstelbaar. Ken jij ook iemand die een in jouw ogen belachelijk bedrag over zou hebben voor een horloge of andere niet noodzakelijke gadgets? En wat zou jij eigenlijk doen met die €28.132.944? Laat het ons weten in de comments en deel dit artikel natuurlijk met als jouw vrienden. 

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...