5 manieren waarop je gelukkig wordt van geld uitgeven

Als geld je niet gelukkig maakt dan geef je het waarschijnlijk niet goed uit. Wil jij wel gelukkig worden van je geld uitgeven? Wij geven je de 5 ‘keys to success’.

1. Koop ervaringen

Ervaringen maken je gelukkiger dan materiële zaken, zorgen voor voorpret en positieve herinneringen, en je deelt ervaringen met anderen. Klinkt eenvoudig toch? Maar wat voor ervaringen koop je dan? Dat hangt af van wat jou vrienden en jij leuk vinden!

2. Geef ook aan anderen

Om te vermenigvuldigen moet je kunnen delen. Denk dus niet alleen aan jezelf, maar geef ook eens cadeaus aan anderen of besluit om een goed doel te supporten. Het steunen van een goed doel hoeft niet altijd in de vorm van geld, maar kan ook door het aanbieden van vrijwilligerswerk of het meedoen aan een fundraising evenement.

3. Kies voor meer kleine geluksmomenten

Heb jij die nieuwe sportauto, scooter of veel te luxe schoenen echt nodig? Ga eens vaker met je vrienden naar de kroeg of een pretpark in plaats van dat je je thuis op sluit omdat je moet sparen. Je zult merken dat je er gelukkiger van wordt.

4. Denk goed na over de nadelen

Voor de meesten te mooi om waar te zijn, maar voor sommige realiteit. Heb je dat tweede huis aan de kust echt nodig?

5. Stop met vergelijken met anderen

Kies jij voor de beste deal of voor wat je echt wilt? Stop met het vergelijken met anderen. Vanaf nu kies jij voor wat je echt wilt, in plaats van voor de beste deal.

Kun jij wel met geld omgaan, maar één van jouw vrienden, familieleden of kennissen niet? Help ze gelukkig te worden bij het uitgeven van geld door dit artikel met hen te delen.

Of… geld besparen?

Wil jij naast gelukkiger worden van het uitgeven van je geld ook meer weten over hoe je geld kan besparen? Geld besparen was nog nooit zo eenvoudig na het lezen van ’De kleine Geld besparen voor Dummies’ van Deborah Taylor-Hough! Veel lees plezier!

Meer info -> click op plaatje!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...