Deze 5 geheimen van de Action kende je nog niet

De Action heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt en veel mensen zijn fan geworden. Zelfs de eerste vestigingen in Spanje zijn inmiddels een feit! Maar wist je dat de Action wat ‘geheimen’ heeft die je waarschijnlijk nog niet kende?

Als echte Action-fan heb ik ze voor je uitgezocht en deel ik ze graag met je.

1. De gemiddelde prijs is…

Als ik door de Action loop verbaas ik me nog altijd over de prijzen. Hoe kunnen producten ZO goedkoop verkocht worden. Je lijkt bijna dom als je niets koopt (daar kom ik later op terug).

Maar wat nu als ik je vertel dat de gemiddelde prijs van een artikel bij de Action € 2,20 is? Dat is toch bizar laag? Niet gek dat je elke keer wel met iets thuiskomt waar je totaal niet naar op zoek was.

Action afwasmiddel vrouw
Via: depositphotos.com | ginasanders

De ‘duurdere’ producten van boven de 20 euro in de winkel moeten altijd een extra goedkeuring krijgen van de commercieel directeur goedkeuren en daar wordt vaak flink over gesteggeld.

2. Ga je naar binnen, dan is de kans 90-95% dat je iets koopt

Nu wist je dat natuurlijk al, maar dit percentage is belachelijk hoog. Bedenk maar eens hoeveel winkels je normaal in gaat zonder iets te kopen als je bijvoorbeeld in de stad bent.

Je komt daarnaast altijd met meer thuis dan je van plan bent en dat is precies het doel van de Action: klanten positief verrassen met het assortiment. Of je nu thuis komt met nieuwe decoratie, DIY-spullen, zonnebrand, batterijen of een Action-koffer, er blijft altijd wel iets plakken.

Action Overmere winkel
Via: Wikimedia Commons | DimiTalen, CC

3. Meeste mensen kopen plaids en kaarsen

Bij de Action is van ál-les te koop. Van kartonnen borden tot vogelhuisjes, je vindt het er. Wat in 2022 echter het meest verkocht werd, waren plaids en kaarsen. Waarschijnlijk door de hoge energieprijzen. Of omdat deze items natuurlijk gewoon hartstikke leuk zijn, voor de prijs die je betaalt.

Wat denk jij?

4. 10 nieuwe winkels per week

Er zijn weken in het jaar dat er zo’n 10?! nieuwe Actions geopend worden in Nederland en het buitenland. 10!!! Dat zijn 10 nieuwe actions, veel werknemers, veel spullen, veel parkeerplaatsen, veel euro’s, veel… Alles veel en toch nog goedkoop.

Het is dan ook niet voor niets Action in 2022 de omzet met bijna een derde zag stijgen. Action is bovendien van plan alleen nog duurzaam hout en katoen in te kopen, dus shoppen bij de Action wordt ook nog eens steeds verantwoorder!

Winkel lint doorknippen openen
Via: depositphotos.com | focusandblur

5. Directeur van de Action is begonnen als…

Vakkenvuller en cassière. Hajir Hajji is toen ze 17 was, inmiddels meer dan 20 jaar geleden, gewoon begonnen met vakken vullen en achter de kassa bij de Action.

Dat wil dus zeggen dat ze alle lagen van de organisatie heeft meegemaakt en zich bijzonder goed naar boven heeft weten te werken in deze sterk groeiende winkelketen.

Los van al deze geheimen kan ik maar één ding zeggen: WE ♥ ACTION!

Jouw favoriete Action product?

Waar ga jij voor naar de Action? Plaids en kaarsen, zoals de meeste mensen? Of toch voor een telefoonoplader of etui? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...