Stoov kussen: dit warmtekussen kopen of beter niet?

Stoov warmtekussen
★★★★★

Of je nu houdt van een kampeerweekend, een roadtrip, een gezellig avondje thuis in de tuin of gewoon een movie night met je geliefde in de zetel: de sfeer is altijd weg zodra je koud krijgt.

Maar daar bedacht Stoov een originele oplossing voor: een elektrisch warmtekussen, het Stoov warmtekussen!

Over Stoov: het bedrijf

Teun van Leijsen – de oprichter van Stoov – maakte enkele jaren geleden op een frisse avond een interessante bedenking: “Waarom gebruiken we een verwarming om het hele huis te verwarmen, terwijl we eigenlijk gewoon ons lichaam willen opwarmen?!”.

Op zich geen gekke gedachte en een kussen of deken zijn natuurlijk items, die je dicht bij je hebt. Het kan dus gemakkelijk dienen als een snelle warmtebron voor het lichaam! Niet veel later kwam Stoov tot leven…

Bij Stoov vind je een uitgebreide collectie aan warmtekussens en warmtedekens. En ja hoor, je vindt er zelfs warmtekussens voor je geliefde viervoeter! De manier waarop het kussen opwarmt, is erg voordelig voor zowel het milieu als je portemonnee.

We gaan hieronder verder in op alle voordelen van het warmtekussen.

het Stoov warmtekussen
Via: Stoov

Ploov: het Stoov warmtekussen

Het Ploov kussen houdt je warm wanneer je wilt. De infrarood warmtetechnologie warmt het kussen niet alleen op, maar zorgt er ook voor dat het kussen automatisch uitschakelt om oververhitting te vermijden.

De voorkant van het kussen wordt lekker warm, terwijl de achterkant niet opwarmt. Het Stoov warmtekussen heeft een oplaadbare batterij en is daardoor volledig draadloos. Zo kan je het gemakkelijk meenemen en heb je geen magnetron of stopcontact nodig, om je kussen op te warmen.

warmtekussen kamperen opwarmen velvet stof
Via: Stoov

Houd je van een tikkeltje ‘chique’? Dan kan de velvet-stof rondom het kussen je aanspreken. De zachte fluwelen stof met een subtiele glans past perfect in een stijlvol interieur. Dankzij deze stof kan je het kussen ook makkelijk schoonmaken.

Wat is een Stoov warmtekussen?

Misschien heb je het elektrisch warmtekussen van Stoov al eens zien passeren tussen je Instagram feed of op tv. Dit kussen zorgt ervoor dat je veel langer kan genieten van een gezellige zomeravond, het beter volhoudt in de winter, maar het heeft ook nog andere voordelen.

Stoov warmtekussen Ploov

Het Ploov kussen van Stoov geeft je warmte waar en wanneer je wilt via een infrarood warmtetechnologie. De voorkant van het kussen warmt op en is gemaakt van een (eventueel gebreide) zachte katoenmix. De achterkant van het kussen warmt niet op en is gemaakt van stevig katoen.

Stoov draadloos infrarood warmtekussen

Kenmerken

 • Infrarood warmte
 • 3 verschillende warmtestanden
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Draadloos

Product varianten

Een greep uit de meeste populaire Ploov-modellen:

Video

Het Stoov warmtekussen gebruiken

Voor velen klinkt dit als een droom: een kussen dat draadloos opwarmt en je letterlijk overal kan gebruiken. Dankzij Stoov is dit niet langer een droom maar werkelijkheid!

Laat ons even uitleggen hoe het warmtekussen precies werkt.

Hoe werkt een Stoov kussen?

Het Stoov kussen werkt dus zoals gezegd via infrarood warmtetechnologie. Warmte wordt dus gestraald van het warmte-element.

Wanneer je het kussen aanzet, kies je één van de drie verschillende warmtestanden:

 • 28/32 C°
 • 35/39 C°
 • 38/42 C°

Er zit een oplaadbare batterij in het warmtekussen. Die batterij laad je simpelweg op met een laadkabel. Je sluit de laadkabel aan op de achterkant van het Stoov Smartlabel en de adapter. De adapter steek je uiteraard in het stopcontact.

Opladen duurt gemiddeld 2-4 uur. Eens de batterij volledig is opgeladen, neem je het Stoov kussen overal mee naartoe en kan je urenlang genieten van de zalige warmte. Je kan het kussen overigens ook gebruiken tijdens het opladen. Uiteraard duurt het laden daardoor wel iets langer…

gezellig verwarmingskussen van Stoov
Via: Stoov

Mag het Stoov kussen in de wasmachine?

Goed nieuws als je niet van handwasjes houdt, want het antwoord is ja! De kussenhoes van het Stoov kussen mag je wassen in de wasmachine. Dit doe je best op 30 graden of minder. Let wel op dat je zeker geen bleekmiddel of ander chemische reiniging gebruikt.

Eens de kussenhoes proper gewassen is, hang je het ergens te drogen. Steek de kussenhoes niet in de droger en ga dit ook niet strijken. Wanneer de kussenhoes volledig droog is, mag je het opnieuw rond het binnenkussen steken.

Let op wat je wast: alleen de kussenhoes is wasmachinebestendig en kun je dus zonder problemen wassen in de wasmachine (en dus niet in de droger of stijken).

Het binnenkussen mag je niet meewassen! Bovendien moet het binnenkussen en andere elektrische onderdelen vrij blijven van water.

Voor wie is een warmtekussen bedoeld?

Het Stoov warmtekussen is ideaal voor iedereen die het graag overal en altijd lekker warm heeft, binnen in de zetel of buiten tijdens het kamperen.

Daarnaast is het warmtekussen een interessante keuze voor mensen met een hart voor het klimaat. Met één of meerdere Ploov kussen(s) in huis kan je de thermostaat wat omlaag draaien terwijl je heerlijk warm blijft. Hierdoor tovert je energiefactuur een klein lachje op je gezicht 😉

Het Stoov kussen is niet alleen een duurzame manier om op te warmen, maar ook een leuk interieuraccessoire in een eigentijds design. Deze warmtekussens passen in bijna elke woningstijl.

stijlvol warmtekussen van Stoov
Via: Stoov

Stoov warmtekussen kopen of niet?

Ondertussen weet je hoe het warmtekussen van Stoov werkt en wat je eraan hebt. Maar misschien twijfel je nog of dit product wel een goede aankoop voor je is. Daarom gaan we wat dieper in op het ontwerp, de eigenschappen, alsook de voor- en de nadelen van het Ploov kussen.

Het ontwerp en eigenschappen

Hoewel het Ploov kussen een eigentijds design heeft, stel je zelf je favoriete kussen samen. Jij kiest namelijk de stof, kleur, afmetingen en batterij van het elektrisch warmtekussen.

Hoogwaardige uitstraling

Natuurlijk geldt: smaken verschillen, maar in vergelijking tot andere kussens, ziet Ploov er volgens mij bijzonder mooi en hoogwaardig uit. Waar andere warmtekussens vaak een kille en bijna medische uitstraling hebben, is het Ploov warmtekussen bedoeld om op je bank te liggen; in het zicht dus!

Stoov warmtekussen gebreid draadloos
Via: Stoov

Afmetingen Ploov

Het Ploov kussen bestaat in drie diverse afmetingen:

 • 25×60 cm
 • 45×45 cm
 • 45×60 cm

Verschillende stoffen

Hieronder vind je een aantal stofmogelijkheden:

 • Original
 • Woolly: een soort schapenvacht
 • Knitted: gebreide stof
 • Velvet: elegante stof
 • Outdoor: synthetische water- en UV-bestendige olefinevezel
 • Premium: 100% gerecycleerde garens die water- en UV-bestendig zijn

Kleurmogelijkheden

Heb je de geschikte afmeting en je favoriete stof gekozen? Dan kan je ook nog eens de kleur van het kussen kiezen. De opties zijn:

 • Beige
 • Camel
 • Denim Blue
 • Midnight Blue
 • Ocher Yellow
 • Old Green
 • Old Pink
 • Wine Red

Ploov batterij en gebruiksduur

Tot slot kies je de oplaadbare batterij van het warmtekussen. De batterij van het kussen bepaalt hoe lang je kussen draadloos kan opwarmen. Je hebt de keuze tussen twee batterijen:

 • De standaard batterij: deze zorgt voor 2,5 tot 5 uur warmte
 • De grote batterij: deze zorgt voor 4,5 tot 9 uur warmte

Ben je benieuwd naar meer specificaties? We zetten er hieronder nog enkele op een rijtje.

 • De warmtebron van het kussen bevat 12W
 • Het Ploov kussen van 45×60 cm weegt ongeveer 1,2 kg
 • De batterij van het elektrisch warmtekussen bedraagt Li-Ion 10.8 V

Kenmerken van het Ploov kussen

Het Stoov warmtekussen bereikt na het aanzetten op de hoogste stand maar liefst 42 graden. Als je dit iets te warm vindt, kan je simpelweg een lagere warmtestand aanzetten en verhoog je bovendien de gebruiksduur.

Bestel je een Stoov kussen, dan ontvang je een doos met meerdere spullen. Uiteraard zit het binnenkussen en de (door jou samengestelde) kussenhoes in de doos. Daarnaast ontvang je ook het tech-hoes (het kussengedeelte dat opwarmt).

Tot slot bevat de doos nog een batterij, oplader en niet te vergeten: de bijsluiter.

hoe werkt een Stoov warmtekussen
Via: Stoov

Voor- en nadelen van een Stoov kussen

Met het Ploov kussen kan je op eender welke plek urenlang genieten van infrarood warmte door de draadloze batterij. Maak je geen zorgen voor oververhitting, want de oververhittingsbeveiliging in het kussen zorgt ervoor dat het warmtekussen niet kan oververhitten.

Bovendien is Ploov het perfecte kussen voor vergeethoofden, want de infrarood warmte schakelt altijd automatisch uit 😉

Duurzaam verwarmen – Dat je met een Stoov kussen in huis energie bespaart weet je ondertussen al, maar laat ons eens wat preciezer zijn.

Als je een Stoov warmtekussen gebruikt en je verwarming daardoor 1 graad lager zet, omdat je het dichter bij je lichaam immers wat warmer hebt, bespaar je gemiddeld € 160 aan energie per jaar.

Dikke winst dus…

Uit veel reviews van het Ploov warmtekussen blijkt dat mensen het ene gedeelte van het kussen vrij hard vinden. Dit is ook het gedeelte dat opwarmt. Het andere deel van het kussen is zachter. Je kan dus altijd de warmste stand aanzetten en vervolgens het zachtere deel van het kussen tegen je aanleggen.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de pro’s en con’s van het Ploov kussen.

 • Overal te gebruiken
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Automatische uitschakeling
 • Energie besparen
 • Hoogwaardig design met veel keuze
 • Het warmtegedeelte is iets harder
 • Niet goedkoop
 • Waar kun je het Stoov kussen kopen?

  Stoov heeft een eigen webshop, maar je kunt de Ploov warmtekussen ook eenvoudig en vertrouwd bestellen op bol.com.

  Hier een overzicht van de meeste populaire modellen:

  Nog steeds koud?

  Is een warmtekussen alleen niet voldoende voor jou om helemaal op te warmen? Bij Stoov vind je ook warmtedekens (Big Hug) en elektronische kruiken (Homey).

  Big Hug warmtedeken

  warmtedeken voor bureau stoel heerlijk warm werken

  De draadloze warmtedeken is lekker zacht en werkt net als het Ploov kussen via infrarood warmtetechnologie.

  Maar weet je wat pas echte luxe is? Leg de deken op je bureaustoel en werk in alle zaligheid zonder dat je concentratie verstoord door kou.

  Deze rugverwarmer vermijdt ook nog eens een pijnlijke rug na urenlang achter je computer te zitten.

  Gevonden op bol.com

  Homey elektronische kruik

  Stoov homey warmtekruik

  De elektronische kruik van Stoov verwarmt aan beide kanten via infrarood warmtetechnologie.

  Voor deze kruik heb je geen water nodig, maar wel een stopcontact, waarbij de oplaadbare batterij ongeveer 1,5 tot 3 uur mee gaat. Zo kan je de opgelade Homey overal mee naartoe nemen.

  Gevonden op bol.com

  Alternatieven voor het Stoov kussen

  Het Ploov kussen van Stoov is een uniek en stijlvol warmtekussen dat je overal heerlijk warm houdt. Hoewel de oprichter een erg origineel product bedacht, bestaan er een aantal alternatieven voor het Stoov warmtekussen.

  We zetten hieronder enkele opties voor jou op een rijtje.

  1. Cosi warmtekussen

  1. Cosi warmtekussen

  Net als Ploov, is het Cosi warmtekussen draadloos, stijlvol en beschikt het over 3 warmtestanden.

  De warmtekussens van Cosi warmen op via infrarood en de stof is kleur-, schimmel- en UV-bestendig.

  Je mag de kussens dus op je terrasmeubels leggen en genieten van een frisse zomeravond zonder dat je afkoelt.

  Gevonden op Wehkamp

  2. Verwarmbaar kersenpittenkussen

  2. Verwarmbaar kersenpittenkussen

  Als je thuis nood hebt aan een warmtekussen is een kersenpittenkussen ideaal. Je stopt het kussentje een aantal minuten in de magnetron en het houdt voor lange tijd warmte vast.

  Een kersenpittenkussen heeft geen oplaadbare batterij en kan je dus niet overal mee naartoe nemen, maar voor een lager bedrag heb je wel een zacht en warm kussentje.

  Gevonden op Hema

  3. Seranova warmtekussen

  3.<span style="background-color: rgba(255, 188, 133, 0.2);"> Seranova </span>warmte<strong>kussen</strong>

  Het Seranova elektrisch warmtekussen met snoer is ietwat goedkopere oplossing om warm te blijven op koude momenten of om spierpijn te verlichten.

  Dit verwarmingskussen is ook ideaal om op je buik te leggen bij menstruatiepijn.

  Gevonden op bol.com

  4. Woller warmtekussen (voor baby’s)

  4. Woller warmtekussen (voor baby's)

  Het KipKep Woller warmtekussen is niet heel groot en gevuld met vlaszaad, maar wordt wel heerlijk warm als je het in de magnetron stopt.

  Je vindt dit warmtekussentje in een heleboel kleuren waaronder blauw, groen, geel, rood en paars.

  Door het KipKep Woller warmtekussen op het buikje van je baby te leggen, kunnen darmkrampjes verminderen.

  Gevonden op Wehkamp

  5. Westhome elektrische verwarmingsjas

  5. Westhome elektrische verwarmingsjas

  Pure luxe voor iedere koukleum: een ‘jas’ die elektrisch opwarmt. Je kan dit verwarmingskussen helemaal rond jou hangen of enkel op je nek of buik leggen. Het verwarmingskussen zorgt voor ontspanning van de spieren én warmte natuurlijk.

  Bovendien kan je kiezen uit maar liefst 6 verschillende warmtestanden.

  Gevonden op bol.com

  Conclusie: Stoov warmtekussen kopen of niet?

  Houd jij van (duurzame) warmte? Ben je op zoek naar een fijne warmtebeleving binnenshuis en buitenshuis, zonder aan design en stijl in te leveren? Draai je thuis de thermostaat graag wat omlaag terwijl je toch warm blijft? Heb je drie maal ‘ja’ in gedachten, dan is het Ploov kussen iets voor jou.

  De warmtekussens en -dekens van Stoov houden je warm waar en wanneer je maar wilt en zien er stijlvol uit. Het is misschien wel een kleine investering, maar als stijlvolle koukleum krijg je er zeker geen spijt van.

  Jouw ervaringen?

  Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen. Is een elektrisch warmtekussen iets voor jou, of heb je al ervaring met het Ploov kussen en zo ja, waar gebruik jij het?

  Laat het ons weten in een reactie onderin!

  Lees ook:


  Blijf fris en fruitig… en volg ons!

  Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

  Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

  Feedback form

  Verder lezen

  Plaats een reactie

  Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

  Delen met...