Hoe muggen uit de slaapkamer houden: 5 effectieve tips

Drijft het zoemen van een mug je tot waanzin? Met deze 5 handige trucs heb je muggen zo gevonden – of houd je ze effectief buiten de deur.

Van een mug een olifant maken

Er zijn ergere dingen op de wereld, maar een mug, die je alsmaar aan het vervelen is, is geen pretje. En dat gebeurt met regelmaat, gezien de 35 muggensoorten, die we in Nederland kennen.

Muggen vangen. Word jij ook altijd heeelemaal gek van dat gezoem bij je oor? Laat staan van de allesoverheersende jeuk?!

Deel jouw beste muggen-vang-tips dan met ons in de comments onderin! Zo help je ook meteen je medemens 😉

Een zoemende mug is vooral een flinke stoorzender in de slaapkamer. Je kent het wel: je kruipt onder de dekens en ligt vervolgens uren wakker van het gezoem naast je oor. De mug, die dit veroorzaakt, lijk je echter met geen mogelijkheid te kunnen vangen. Hoe dat komt? Muggen zijn sneller dan het licht.

Weten hoe je het tempo van een mug bijhoudt en ‘m alsnog te pakken krijgt? Of hoe je dat beest uit je slaapkamer houdt?!

Lees dan gauw onze 5 beste tips hieronder.

mug muggen slaapkamer
Via: pixabay.com | mikadago, CC

1. Muggen vangen met licht

Deze lifehack vergeet je nooit meer. Muggen vangen doe je door te spelen met licht. Let op: je lokt ze niet naar het licht, maar kunt ze beter vinden. Ik leg je uit hoe dat gaat:

Doof alle lichten in de kamer en pak er een zaklamp bij of gebruik je telefoon.
Houd de zaklamp dicht bij je lichaam, want muggen komen af op jouw geur en adem
Extra (overdreven) ademen kan helpen om de muggen iets meer te lokken
Schijn de zaklamp de kamer; dankzij de lange schaduw die je creëert, spot je de mug in een handomdraai
Dan rest je nog één ding: de mug verslaan.
Zaklamp
Via: depositphotos.com | sensay

2. Citronella kaarsen

Al jaren gebruiken we Citronella kaarsen om muggen af te weren en velen beweren dat het werkt. Of ze ook daadwerkelijk wegblijven, is nog wel de vraag. Dat muggen niet tegen citronella zouden kunnen is namelijk niet wetenschappelijk bewezen.

Maar hè, ’t is het proberen waard!

citronella mug muggen
Via: pxhere.com | Photofoco, CC

3. Gebruik DEET

Nu we weten dat muggen afkomen op jouw lichaamsgeur kun je ze om de tuin leiden. Producten met DEET bevatten geuren die onaantrekkelijk zijn voor muggen, waardoor je minder snel slachtoffer wordt van een mug. Dat scheelt een hoop jeuk.

Hoe hoger de concentratie van de stof DEET in een spray, hoe langer de werking. In gebieden met malaria raden ze aan producten te gebruiken, die minimaal 30% DEET bevatten. Meer dan 40% DEET wordt afgeraden.

DEET muggen insecten
Via: bol.com

4. Hang een klamboe op

Een klamboe is in de zomermaanden jouw redmiddel in de slaapkamer. Een klamboe houdt muggen niet alleen buiten jouw slaapzone, maar is ook nog eens een hartstikke gezellig accessoire. Knusser wordt het niet. 

slaapkamer mug muggen klamboe
Via: flickr.com | Poldi Rijke, CC

5. Horren voor het raam

Mocht een klamboe niks voor jou zijn, dan is er maar één oplossing, die altijd werkt: muggen simpelweg buiten de slaapkamer te houden. Gebruik horren voor slaapkamerramen, houd deuren dicht en zorg dat je omgeving geen broednest is voor muggen door bijvoorbeeld stilstaande waters. 

horren-raam mug scherm
Via: depositphotos.com | belchonock

Dit werkt helaas niet…

Sommige mensen proberen muggen weg te houden met hoge pieptonen. Helaas is het niet bewezen dat hoge pieptonen écht werken. Muggen laten zich nou eenmaal niet graag vangen.

Geurkaarsen zou je kunnen proberen, maar die hebben slechts een werking van ongeveer een meter. Dat wordt lastig in de slaapkamer…

Muggen slaapkamer: word jij vaak gestoken?

Word jij vaak gestoken? Of ben je een lucky bastard en moeten ze altijd iemand anders hebben? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...