Kleding tegen muggen: zo word je minder gestoken

Muggen, ze zijn er weer in ons land en vallen sommige mensen goed lastig. Natuurlijk is het zo dat sommige mensen meer gestoken worden door muggen dan anderen, maar voorkomen is beter dan genezen. De kleding tegen muggen helpt…

Muggen

Zo in de lente komen de muggen weer en dan mogen wij dat ook ervaren. Of het nu in de nacht is op de slaapkamer, of op in de tuin, op het balkon of terras, ze weten ons meestal wel te vinden.

Er zijn allerlei middeltjes te koop die ervoor zorgen dat je minder gestoken zou moeten worden, of misschien gebruike je wel een kaarsje, maar er is ook een andere oplossing…

Lichte kleding tegen muggen

Draag lichte kleding. Dit wordt aangeraden door onder andere de GGD, waardoor er iets minder kans is dat je gestoken wordt.

Dit heeft te maken met het feit dat muggen het liefst op een donkere oppervlakte landen. Dit komt weer doordat ze dan minder zichtbaar zijn voor hun eigen vijanden zoals bijvoorbeeld vogels. Doordat ze zelf donker van kleur zijn, vallen ze simpelweg minder op.

Maar dat is niet de enige reden dat lichte kleding een aanrader is. Donkere kleding heeft de eigenschap meer warmte uit te stralen en dat is ook iets waar muggen op af komen. Door lichte kleding te dragen is dat minder en dus minder kans dat een mug op jou landt en kan steken.

> Op zoek naar goed ‘muggenspul’: deze is aan te raden

Niet voldoende

Maar je bent niet voldoende beschermd met alleen lichte kleding, vooral niet als je naar landen met veel soorten muggen gaat. Je hebt dan altijd middeltjes met DEET erin nodig die aangeraden worden door de GGD.

Heb jij nog tips tegen muggen? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...