Rolmaat trucjes: de 9 verborgen trucs van een rolmaat

De rolmaat, of oprolbaar meetlint, wie kan er nog zonder tijdens het klussen? Erg handig, maar het kan nog handiger met deze 9 verborgen trucs! Klus ze!

Rolmaat trucjes

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een rolmaat in handen gehad tijdens het klussen. Snel wat opmeten gaat niet altijd gemakkelijk met een duimstok of normaal meetlint! De (oprolbare) rolmaat is daar de oplossing voor! Het meetstuk kan recht blijven lopen, zelfs als het nergens op rust en je kan het gemakkelijk vastzetten!

rolmaat
Via: pixabay.com | Gadini, CC

Deze trucs van een rolmaat moet je kennen

Natuurlijk hebben sommige rolmaten additionele hulpmiddelen, waaronder een waterpas, of zelfs kladblok. Maar bijna allemaal hebben ze functionaliteiten, die bijna niemand kent en ook erg handig kunnen zijn! In onderstaande video wordt duidelijk gemaakt wat deze zijn!

We hebben een paar van de tips hier los opgenoemd. Makkelijker onthouden zo.

De afmetingen staan erop

Als je tegen een muur aankomt met de rolmaat zelf, en je kan dus niet verder meten, dan is er niks aan de hand. De maat van de rolmaat staat namelijk OP de rolmaat zelf. Handig…

Rolmaat-tip-1
Via: youtube.com (capture) | Klusjesman

Schroefje losdraaien

Wist je dat je met de bovenkant van de rolmaat schroefjes kunt losschroeven?

Potlood opplakken

Zo hoef je nooit meer te klooien wanneer je een lijn tekent.

Rolmaat-tip-3
Via: youtube.com (capture) | Klusjesman

Cirkel tekenen

Door de rolmaat aan een schroefje vast te maken, kun je super gedetailleerde cirkels tekenen.

Ruitje op rolmaat: waarom zit’ie los?

Wie regelmatig de rolmaat gebruikt weet dat het lipje altijd een beetje los zit. Tja, waarom eigenlijk? Ontdek hier het geheim – en doe er je voordeel mee.

Kende jij deze rolmaat trucs al?

Wij zijn benieuwd of jij deze trucs van een rolmaat al kende. Mist er nog een lifehack? Laat het ons dan hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...