Onbekende lifehack: dit is waarom je zwarte peper in je was moet doen!

Wij zijn totaal verzot op lifehacks, vooral als deze simpel en effectief zijn. Zo’n geweldige lifehack is het gebruiken van peper in je was! Lees snel verder, wat deze peperkorrels met je kleding en andere stoffen doen.

Het huishouden is niet meteen voor iedereen de leukste bezigheid. Toch zijn vele klusjes een noodzakelijk kwaad. Zo ook de was doen. Extra frustrerend is, dat bij meerdere wasbeurten je was wat vaal worden. Kleuren worden minder mooi en kunnen zelf wat in elkaar overlopen, door het vele gebruik van diverse zeepproducten.

Peper in de was gebruiken

Met name zwarte peper werkt als een soort van scrub, waarbij zeepresten van je was wordt verwijdert en het dus niet langer kan aantasten. Ook zorgen deze peperkorrels dan kleuren niet in elkaar overlopen. Kleding wordt niet langdurig beschadigd door de zeep, die erop blijft.

Hoe te gebruiken

Het is heel simpel om peper in je was te gebruiken. Neem een theelepel zwarte korrels en voeg deze bij je gekleurde was. Was hierbij op 30 graden, samen met het wasmiddel dat je wenst te gebruiken.

Zo, en nu snel naar de supermarkt voor extra zwarte peper!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...