Help, fruitvliegjes! Met deze 5 tips blijven ze uit je keuken

Yes, zomer! Mooi weer en aangename, warme temperaturen. Minder fijn? Fruitvliegjes! Wat kun je er tegen doen? Want je wordt gek van die beestje boven je fruit!.

In de zomer begint vaak de ellende met die beestjes. Warme temperaturen veroorzaken fruitvliegjes in je keuken. Dat wil je natuurlijk niet! Met grote aantallen zweven ze boven je fruitschaal en het is echt een heel onsmakelijk gezicht. Wij geven 5 tips om fruitvliegjes tegen te gaan.

1. Rode wijn

Laat een fles wijn met een klein bodempje rode wijn op het aanrecht staan. Fruitvliegjes zijn er dol op en ze zijn binnen de kortste keren gesneuveld. Nog beter is een glas of kommetje met een bodempje wijn erin. Dek het vervolgens af met huishoudfolie en prik er met een vork wat gaatjes is. De vliegjes gaan erin, maar kunnen er niet meer uit!

.

2. Sinaasappel met kruidnagel

Snijd een sinaasappel doormidden. Leg de ene helft op een schaaltje en steek er wat kruidnagel in. De andere helft bewaar je in de koelkast en kun je de volgende dag gebruiken. Deze truc werkt ook heel goed tegen nare luchtjes.

Via: pixabay.com

3. Basilicum

Basilicum ruikt heerlijk. Fruitvliegjes vinden dat juist van niet! Zet een potje met een basilicum plantje in de keuken of leg een paar blaadjes op een schoteltje. Wedden dat die ellendige beestjes heel snel vertrokken zijn?

fruitvliegjes
Via: pixabay.com

4. Citroen in een bakje

Met deze doe-het-zelf tip, die een beetje op de sinaasappel-tip lijtk, kun je heel makkelijk fruitvliegjes vangen. Wat heb je nodig?

  • Een plastic bakje met deksel (magnetronbestendig)
  • Halve citroen

Hoe ga je te werk?

  • Maak met een schroevendraaier of schaar een gaatje in het dekseltje
  • Snij de bovenkant van de citroen af en snij hem dan nog een keer door de helft
  • Knijp de citroen uit in het bakje en leg de uitgeknepen citroen bij in het bakje
  • Deksel op het bakje en plaats het op het aanrecht

Het bakje zal de fruitvliegjes vangen. Wanneer er een hoop vliegjes in zitten zet dan het bakje 20 seconden in de magnetron. De fruitvliegjes gaan dood en je huis ruikt ook nog eens heerlijk naar citroen.

5. Azijn en afwasmiddel

Plaats een schaaltje of kommetje op het aanrecht met een beetje azijn en een drupje vloeibare afwasmiddel. De fruitvliegjes zullen hier zeker in vliegen en verdrinken.

5. Algemene tip…

Maak je fruit en groente altijd grondig schoon voordat je het op de fruitschaal legt. Laat het daar ook niet te lang liggen.Het beste kun je fruit in een afgesloten bak bewaren of in de koelkast. Zorg ervoor dat de vuilnisbak elke dag wordt geleegd en dat hij goed afsluit.

Hopelijk heb je genoeg aan deze tips om de zomer door te komen zonder die akelige fruitvliegjes!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer