Kurkentrekker vergeten? Zo krijg je die wijnfles toch open

Wie heeft het nog niet meegemaakt? Je bent bij iemand thuis of ergens in een park om gezellig een flesje wijn te drinken, wanneer blijkt dat niemand de kurkentrekker bij heeft…

Wijnfles openen

Wijn is altijd gepast. In de winter drink je rode, in de zomer witte of rosé. Past goed bij salades, vis en vlees en van een origineel wijn cadeau wordt bijna iedereen blij. Met andere woorden: een wijntje kan altijd wel (in bepaalde mate natuurlijk).

Via: pixabay.com | Markus Spiske, CC

Er zijn heel wat wijnflessen die een schroefdop hebben. Dat is een luxe, je moet je geen zorgen maken. Toch zijn de meeste wijnflessen nog steeds met een klassieke kurk gesloten.

En iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: er staat een heerlijk flesje koel, maar wanneer je die wilt openen, is de kurkentrekker zoek of niet meegenomen. Pech! Daar sta je dan. Wat ga je doen?

De oplossing

Er bestaan meerdere trucjes waarmee je een wijnfles kan openen zonder kurkentrekker. We overlopen ze.

1. De truc met de schoen

Deze heb je wellicht al vaak gehoord, maar eerst zien en dan pas geloven! Bij deze, zie onderstaand filmpje. Je zal verbaasd zijn, want het werkt echt. Doe het als volgt: zet de fles in een schoen en sla met de onderkant van de schoen tegen een muur. Klinkt gek, maar de kurk komt echt stilaan naar boven. Zie hier het bewijs.

2. Een houten lepel

De keuken zit boordevol gereedschap. Ga op zoek naar een houten lepel of spaan. Kies iets met een lang, dun handvat.

Duw daarmee hard op de kurk. Hier komen spierballen bij kijken, dus laat je niet kennen! Duw hard genoeg, uiteindelijk zal je de kurk in de fles krijgen. Liefst natuurlijk in zijn geheel, zodat er niet allerlei stukjes kurk in de wijn zwemmen. Maar hé, open is open!

Via giphy.com

3. Met een mes

Neem een scherp mes. Steek het schuin in de kurk en draai het voorzichtig naar boven. Ook zo kan je een wijnfles openen zonder kurkentrekker!

Via: How to Open Bottle of Wine with a Knife? / youtube.com (capture) | CrazyRussianHacker

Geen mes in de buurt omdat je in een parkje of aan het water zit? Deze truc kan je ook uitvoeren met sleutels!

4. Met een aansteker

Deze truc is misschien wel de allergemakkelijkste manier om een wijnfles te openen zonder kurkentrekker. Het enige dat je nodig hebt is een aansteker. Houd deze tegen de hals van de wijnfles, maar doe het rustig. Je zal zien dat de fles al redelijk snel zal ploppen (na ongeveer één minuut). En je kan genieten van je bubbels.

3. Met écht gereedschap

Wanneer de keuken je niet voldoende middelen bied, ga dan kijken in de gereedschapskist. Wat je nodig hebt: een schroef, schroevendraaier en hamer / knijptang. Deze vereist geen verder uitleg…

Jouw truc om een wijnfles te openen zonder kurkentrekker?

Heb jij een trucje, of heb je vooral veel bijgeleerd van dit artikel? Indien je een eigen manier hebt om een wijnfles te openen zonder kurkentrekker, laat die methode achter in een reactie onderin!

Genieten maar!

Zo, hopelijk hebben we je kunnen helpen met één van deze trucs. En dan nu genieten maar! Of zoals Martien van Chateau Meiland het zou zeggen…

Via: tenor.com

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...