Creatief met lege wijnflessen: 7 sfeervolle ideeën

Het avontuur van wijnflessen hoeft niet te eindigen in de glasbak. Lege wijnflessen kunnen nog als sfeervol decorstuk dienen in je woonkamer! Wees creatief met lege flessen en zet ze om in een leuk en gezellig meubelstuk.

Flessen versieren is gemakkelijker dan je denkt! We bespreken 7 creatieve ideeën voor je lege flessen. Zit er iets tussen voor jou?

Ook lege wijnflessen brengen sfeer

Je hebt vast wel een fles wijn koud staan in de koelkast. Wijnflessen zorgen vaak voor een leuke avond, maar daarna eindigt het plezier aan die ene fles wijn vaak in de glasbak. Het einde van een leuk verhaal.

Tijd om daar verandering in te brengen. Het avontuur van wijnflessen hoeft namelijk niet te eindigen in de glasbak! Deze flessen kunnen je ook leeg nog sfeer bieden in en rondom het huis…

Naast dat het een blikvanger vormt, bespaart het je ook nog eens een tochtje naar de glasbak. Win-win!

lege wijnflessen tips sfeervol
Via: pixabay.com | manfredrichter, CC

Creatief met lege wijnflessen

Natuurlijk bespraken we het wijnfontein in Italië eerder al, maar lege wijnflessen kunnen ook anders sfeer bieden. Er zijn verschillende manieren van knutselen met lege flessen.

We bespreken 7 ideeën van flessen versieren om ze tot leuk sfeerobject om toveren.

Jouw creatieve ideeën – Hopelijk heb je iets aan onze tips en ga je zelf ook aan het knutselen met lege wijnflessen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw creatieve ideeën!

Laat het weten in een reactie onderin.

1. Wijnfles lichtsnoer

Investeer in een draad met lampjes en stop deze draad zorgvuldig in een lege fles wijn. Zet de fles wijn vervolgens op een plek in je huis waar iedereen hem zal zien.

Er zijn verschillende modellen led lichtsnoer voor een fles. Zo kun je kiezen voor een kaars of kurk bovenop (voor de batterijen) en voor warm wit licht of multi color.

Alternatieve tip: je kunt hier ook een mooie glazen vaas voor gebruiken, die je vult met bijvoorbeeld kerstballen. Draai hier het lichtsnoer omheen en je hebt een geweldig kerststuk!

Creatief met flessen led lichtsnoer wijnflessen
Via: Lupine

2. Hanger met kaarsenhouder in fles

Een andere optie: een hangende fles wijn met één kaarsenhouder. Voor een extra sfeervol effect maak je een aantal flessen op dezelfde manier.

Je huis is daardoor een blikvanger en een handjevol sfeer rijker! De bodem van de fles moet dan verwijderd. Uiteraard moet je wel oppassen met het snijden van wijnflessen (onderin).

Via: pinterest.com

Een simpele theelichthouder met hengsel volstaat. Hang dit vervolgens aan een ketting en hebt prachtige zelfgemaakte waxinelichthouders gemaakt…

Let op de diameter – Pas bij het zoeken naar leuke waxine- of theelichthouders met hengsel wel op de maten van de houders (en die van je flex).

De gemiddelde diameter van een wijnfles is 7,5 cm. Gebruik dus smallere theelichthouders of een bredere fles…

Via: pinterest.com

3. Meer groen aan de muur

Groen in je huis doet het altijd goed. Daar hoort een goede verzorging van je bloemen natuurlijk wel bij. Anders eindigt het groen als een dood boeket in de container. Uiteraard niet wat je wilt! Een andere lastige taak is het kiezen van een juiste vaas.

Een lege fles wijn komt daarbij goed van pas. Verdeel je boeket over een aantal flessen en het oogt direct een stuk sfeervoller in je huis.

Via: pinterest.com

4. Je lege fles als lampenhouder

Je kan tegenwoordig de gekste wijn cadeaus kopen voor de échte wijn liefhebber. Één daarvan is de oplaadbare flessenlamp die je op je lege wijnfles (of andere fles) plaatst.

Het is dus geen punt meer om van iedere speciale fles een lamp te maken. De dimbare lamp heeft een batterij die je via USB-C kunt opladen en is dus volledige snoerloos.

Wijnlamp wijn cadeau voor wijnliefhebbers
Via: bol.com

5. Een originele vaas

Alternatief voor een hangende fles aan de muur is natuurlijk een staande vaas, waarbij je de fles ook naar een wens een kleurtje kunt geven. Net dus wat je wilt!

Via: pinterest.com

6. Kaarsenhouder

Eén ding is zeker: kaarsen zorgen voor meer sfeer in je huis. Waarom dit dan niet combineren met een lege fles wijn? Kies voor een langere kaars die je direct kan plaatsen in de hals van een lege fles wijn…

Via: pinterest.com

7. Je eigen creativiteit: flessen kunst

Hoewel de ene persoon creatiever is dan de ander, kan jij vast een lege fles wijn designen in de stijl van je huis. Hierdoor creëer je iets persoonlijks in je huis en zorgt het direct voor een sfeervolle uitstraling.

Nooit gedacht dat die ene lege fles wijn voor zoveel plezier kon zorgen. Nog eentje leegdrinken dan maar?

Via: pinterest.com

Het concept is echt simpel: gewoon je lege flessen schilderen…

Via: pinterest.com

Sfeervolle wijnflessen in huis?

Zit hier een leuk idee voor jou tussen? Of heb je wellicht zelf een goede tip hoe je creatief met lege flessen kunt zijn? We zijn benieuwd en horen graag meer leuke ideeën hoe we lege wijnflessen kunnen hergebruiken!

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...