Maak van je lege wijnflessen iets sfeervol: 4 creatieve tips

Je hebt vast wel een fles wijn koud staan in de koelkast. Wijnflessen zorgen vaak voor een leuke avond, maar daarna eindigt het plezier aan die ene fles wijn vaak in de glasbak. Het einde van een leuk verhaal. Tijd om daar verandering in te brengen. Het avontuur van wijnflessen hoeft namelijk niet te eindigen in de glasbak!

Maak van je lege wijnflessen iets sfeervol

Natuurlijk bespraken we het wijnfontein in Italië eerder al, maar lege wijnflessen kunnen ook anders sfeer bieden. Met de koude herfstdagen die momenteel volop aanwezig zijn, is het een geweldig idee om van je lege fles wijn iets sfeervol voor in of rondom je huis te maken. Naast dat het een blikvanger vormt, bespaart het je ook nog eens een tochtje naar de glasbak. Win-win!

lege wijnflessen tips sfeervol
Via: pixabay.com | manfredrichter, CC

1. Sfeerverlichting

Investeer in een draad met lampjes en stop deze draad zorgvuldig in een lege fles wijn. Zet de fles wijn vervolgens op een plek in je huis waar iedereen hem zal zien.

Via: pinterest.com

Een andere optie: een hangende fles wijn met één lamp. Voor een extra sfeervol effect maak je een aantal flessen op dezelfde manier. Je huis is daardoor een blikvanger en een handje vol sfeer rijker! Uiteraard moet je wel oppassen met het snijden van wijnflessen (onderin).

Via: pinterest.com

2. Meer groen

Groen in je huis doet het altijd goed. Daar hoort een goede verzorging van je bloemen natuurlijk wel bij. Anders eindigt het groen als een dood boeket in de container. Uiteraard niet wat je wilt! Een andere lastige taak is het kiezen van een juiste vaas. Een lege fles wijn komt daarbij goed van pas. Verdeel je boeket over een aantal flessen en het oogt direct een stuk sfeervoller in je huis.

Via: pinterest.com

Kies voor een hangende fles aan de muur of een staande vaas, waarbij je de fles ook naar een wens een kleurtje kunt geven. Net dus wat je wilt!

Via: pinterest.com

3. Kaarsen

Eén ding is zeker: kaarsen zorgen voor meer sfeer in je huis. Waarom dit dan niet combineren met een lege fles wijn? Kies voor een langere kaars die je direct kan plaatsen in de hals van een lege fles wijn…

Via: pinterest.com

…of voor een kaars in een potje die zweeft in de fles. Het kan niet gek genoeg!

Via: pinterest.com

4. Je eigen creativiteit

Hoewel de ene persoon creatiever is dan de ander, kan jij vast een lege fles wijn designen in de stijl van je huis. Hierdoor creëer je iets persoonlijks in je huis en zorgt het direct voor een sfeervolle uitstraling. Nooit gedacht dat die ene lege fles wijn voor zoveel plezier kon zorgen. Nog eentje leegdrinken dan maar?

Via: pinterest.com
Via: pinterest.com

Sfeervolle wijnflessen in huis?

Zit hier een leuk idee voor jou tussen? Of heb je wellicht zelf nog een goede tip wat je met oude wijnflessen kunt doen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer