Dit wijnfontein in Italië is een droom voor wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers kunnen nu hun hart ophalen in Italië. Dat kon natuurlijk al in dit geweldige wijnland, maar sinds kort staat er wel een heel bijzonder wijnfontein… Proost!

Wanneer we op vakantie gaan dan drinken we vaak een wijntje extra. Het is heerlijk om hier van te genieten. Lekker een glaasje voor je slapen gaat of een glaasje wijn wanneer je op het terras zit. Genietend van het goede leven.

De gemiddelde Italiaan is naast koffieliefhebber ook een echte wijnliefhebber! En laat dat nu juist het land zijn, waar we voor dit artikel even naartoe gaan…

Wijn fontein wijnfontein
Via: depositphotos.com

Ze hebben een ware wijnfontein gebouwd waar je de hele dag een glas wijn kunt gaan drinken. Het mooiste van alles is, dat het gratis is. Het is geweldig en ongekend om te zien wat er kan in dit mooie land.

Het Italiaanse stadje Caldari di Ortona is hierdoor een plek waar voor de wijnliefhebbers een droom uitkomt. Het is dus tijd om een trip te boeken naar deze geweldig plek in Italië.

Een wijnfontein: lekker wijn drinken!

De fontein is nog niet zo bekend, omdat hij nog maar net geopend is. Het is een fontein welke de hele dag rond de lokale rode wijn Montepeulciano d’Abruzzo produceert. Het is een lokale wijn welke van lokale wijnen gemaakt wordt.

Wanneer je naar de fontein gaat is het belangrijk om je wijnglas niet te vergeten. Het is zelfs toegestaan om een hele fles te vullen.

.

Een lekker wijntje erbij?

De wijnliefhebbers dromen natuurlijk alleen maar van slimme uitvindingen, waaronder dit soort fonteinen. Het zijn fonteinen waar je de hele dag een druiven-nectar kunt proeven. Je doet een middagdutje om daarna weer een lekker glaasje te nemen.

Natuurlijk is het geen plek om je helemaal ladderzat te gaan drinken. Ze willen er een mooie plek van maken waar wijnliefhebbers op af komen.

Een toeristische trekker?

Natuurlijk wil de lokale gemeente ook graag meer toeristen aantrekken. Of ze met deze wijnfontein de juiste gasten aantrekken is natuurlijk maar de vraag. Het is echter wel erg ludiek en mooi opgezet. Het is mooi om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om volop te genieten van een heerlijk glas wijn in Italië.

Wanneer je in de buurt bent en van wijn houdt is het natuurlijk wel een aanrader om er een keer langs te gaan. We weten zeker, dat je er volop van kunt genieten.

Met wie ga jij proosten?

Neem je iemand mee op je toch naar de wijnfontein in Italië? Of kies je ervoor om op de locatie zelf nieuwe vrienden te maken? Wanneer iedereen er een glaasje wijn drinkt, zal het heel snel en gemakkelijk moeten gaan.

Het is mooi om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om een goed gesprek te hebben met mensen uit de hele wereld. Natuurlijk is het ook leuk om met de lokale mensen een gesprek aan te knopen.

Proost!

Lees ook: Wijn cadeau: 35 originele cadeaus voor de wijnliefhebber


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...