In deze escape room ontsnap je door wijn te drinken

De laatste jaren komen er steeds meer escape rooms bij. Voor deze escape room moet je vooral wijn kunnen drinken! Iets voor jou?

Escape room wijn

Escape rooms worden in Nederland steeds populairder, waren er in 2014 nog maar een handjevol, daarna ging het hard. Elke stad heeft er inmiddels wel een paar en ieder met een eigen thema… Zoals een wijn escape room.

Wijnescaperoom-2
Via: pixabay.com | Couleur, CC

Een escape room spelen

Als je zelf al eens een escape room gespeeld hebt, dan weet je dat het erg leuk, maar ook frustrerend kunt zijn als je bepaalde puzzels maar niet kunt oplossen.

Los van de standaard escape rooms, gevangenissen en andere locaties, zijn er ook bedrijven die het ietwat anders aanpakken. Kijk maar vast naar deze video.

Wine Gaming

Deze escape room, die in Parijs ligt, heeft een mooi nieuw concept bedacht. Het verhaal is als volgt: je gaat terug naar het verleden van het mysterieuze broederschap van de ‘Maistres Goûteurs’. Hierbij moet je verschillende puzzels oplossen en wijnen identificeren om vervolgens de code te kraken.

Het uiteindelijk doel is om de beste fles wijn in handen te krijgen om zo de escape room binnen de gegeven tijd af te ronden. Kortom, een echte wijn escape room!

Wijnescaperoom
Via: pixabay.com | Wokandapix, CC

‘Echt meedoen’ (wijn drinken dus)

Het is natuurlijk de bedoeling dat je actief meedoet en ook daadwerkelijk wijn gaat proeven. Dat is dan ook wel weer een mooie combi: en een escape room spelen en ondertussen ook maar even wat wijn drinken.

Daarnaast, als je uiteindelijk binnen 50 minuten de escape room weet te verslaan, dan krijg je de fles wijn waar je naar op zoek was ook nog eens mee naar huis.

Wijnescaperoom-3
Via: pixabay.com | NunoSantos_21, CC

Escaperoom wijn: extra info

Wine Gaming, zoals deze wijn escape room wordt genoemd, speel je met 4-6 personen tegelijkertijd (anders is er ongetwijfeld niet genoeg wijn).

De prijzen beginnen bij 30 euro en lopen op tot 38 euro per persoon, afhankelijk van hoeveel mensen er mee willen doen. Enthousiast geworden? Meer info kun je vinden op de website van Wine Gaming.

Liever een escape room dichterbij huis zoeken? Dan is een escape room voor thuis een leuke ervaring!

Via: pxhere.com | Pxhere, CC

Wijnen, wijnen, wijnen

Dat wijn een populair onderwerp is, blijkt wel uit de vele wijn cadeaus creaties die worden gemaakt met het drankje. Zo werd er eerder al wijnzeep gemaakt, waardoor je in de ochtend al de geuren van wijn ruikt.

In Italië werd zelfs een wijnfontein geopend waar je een hele dag ‘gratis’ jouw glas onder de fontein kunt houden. Dit klinkt als een droom voor wijnliefhebbers!

Alcoholvrije wijnen wijn drinken
Via: depositphotos.com | VadimVasenin

Escaperoom wijn drinken?

Ben jij een echte wijnliefhebber en lijkt een wijn escaperoom jou helemaal het einde? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:

  • Op deze manier ontsnap je snel uit bijna elke escape room
  • Quiz | Wijnen, wijnen, wijnen: ben jij een echte Meilandjes kenner?
  • Dit wijnfontein in Italië is een droom voor wijnliefhebbers
  • Wijn cadeau: 35 originele cadeaus voor de wijnliefhebber

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...