Alcoholvrije wijnen wijn drinken
Via: depositphotos.com | VadimVasenin

Alcoholvrije wijnen: welke vriend(in) moet dit ook in huis halen?

Grote kans dat jij inmiddels heel wat leuke momenten hebt meegemaakt onder het genot van een wijntje. Soms iets té leuk. Overstappen naar alcoholvrije wijnen dan maar?

Alcoholvrije wijn: de oplossing?

Je hebt vast wel een vriend(in) – of jijzelf – die niet goed tegen een wijntje kan en zelfs een escape room met wijn wil. Bij het drinken van het tweede wijntje worden er al uitspraken uitgeflapt waarbij je normaal wel twee keer zou nadenken. Hoewel deze avonden nog leuk zijn, is de volgende ochtend van iets mindere kwaliteit. Alcoholvrije wijnen is het antwoord!

Via: giphy.com
Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Een verkoopsucces

Hoe je het ook wendt of keert, alcoholvrije wijnen zijn booming business. In een half jaar tijd is de verkoop namelijk met 50 procent gestegen. Van rode wijnen tot witte wijnen en zeker niet te vergeten ook mousserende wijnen. Die verkoopcijfers zijn niet zonder reden!

Zwangere doos alcoholvrije wijn
Via: flickr.com | Petra de BoevereFollow, CC

Gezellig een wijntje doen

Het succes zit hem grotendeels in het feit dat het alcoholvrije ‘wijn’ wordt genoemd. Officieel gezien zou het geen wijn genoemd mogen worden. Volgens de wet is wijn namelijk een drank van vergiste druiven met een alcoholpercentage van 8,5 of hoger. Toch wordt het wijn genoemd en kunnen drinkers ervan nog steeds ‘gezellig een wijntje meedoen’. Klinkt net iets leukers dan een avondje aan de druivensap!

Via: giphy.com

Vroeger, toen alcoholvrije wijn nog wijn was

Om alcoholvrije wijn te maken heb je wijn mét alcohol nodig. Tegenwoordig kan je deze alcohol efficiënt verwijderen. Het probleem: de wijn verliest zijn geuren. Deze worden daarom deels opgeslagen en uiteindelijk toegevoegd aan de alcoholvrije wijn. De geur hecht echter beter aan alcohol. Het is niet voor niets dat jouw eau de toilette alcohol bevat! Om het verschil in geur kleiner te maken worden natuurlijke aroma’s toegevoegd.

De smaaktest

Wijnen zonder alcohol zijn lastiger te produceren dan alcoholvrij bieren. Dit zit hem in het hogere alcoholpercentage van wijn. Er wordt daarom sap van druiven aan de wijn toegevoegd om zo de smaak zo goed mogelijk na te bootsen. Is het dan ook echt lekker? Om dat antwoord te weten zal je toch echt zelf eens een alcoholvrije wijn moeten proberen. Eén ding is zeker: gezonder is het in ieder geval!

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen
Via: giphy.com

Laat je ons weten hoe jij het alcoholvrije wijntje vond smaken? Mocht je het willen proberen, kan dat natuurlijk ook gemakkelijk, zelfs online:


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.