Dit is de gezondste maaltijd ter wereld (het hele menu)

Het ene moment ben jij in je eentje twee volle chipszakken aan het leegeten, terwijl jij het andere moment een geniale ingeving krijgt. Je gaat het vanaf morgen écht anders aanpakken.

Weg met al dat ongezonde eten en je maakt plaats voor gezonde producten. We presenteren de gezondste maaltijd ter wereld!

Waar begin ik?

Het is natuurlijk de vraag hoelang jij die gezonde fase zal volhouden, maar als je ervoor gaat kan je het beter direct goed doen. Met alle gezondheidsclaims van fabrikanten en supermarkten is het echter lastig inschatten welke producten je nu het beste kan kopen.

Koken gezondste maaltijd keuken
Via: depositphotos.com

Onderzoek naar gezonde producten

Een groep Britse voedingswetenschappers onderzochten 4.000 van deze gezondheidsclaims. Op die manier kwamen zij bij 222 producten uit die volgens wetenschappelijk bewijs over voldoende gezondheidsvoordelen beschikten. Voeg al deze producten samen in één menu en je hebt de gezondste maaltijd ter wereld.

Het voorgerecht

Om te beginnen raden de onderzoekers je een terrine van gerookte zalm met een gemengde salade aan. De voedingsstoffen in de zalm zijn onder andere goed voor je hart, je hersenen en je slagaders. Voeg daar de salade met een dressing van extra vergine olijfolie aan toe en je zal een normaal cholesterolgehalte in het bloed behouden.

Terrine zalm gezondste maaltijd ter wereld
Via: pixabay.com | Hans, CC

Door naar het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is erg voedzaam en geeft veel voordelen voor je gezondheid. Deze ovenschotel met kip, linzen en gemengde groenten moet je dan ook zeker geprobeerd hebben. Een combinatie van proteïne uit de kip voor groei van je spiermassa en pantotheenzuur uit linzen om je mentaal beter te voelen.

.

Op naar het dessert

Vaak houd je rekening met een leeg plekje voor het dessert. Ook bij de gezondste maaltijd ter wereld is dat een goed idee. Het is namelijk een custardpudding op basis van yoghurt, afgewerkt met walnoten en suikervrije karamelsaus. Goed voor je tanden, je vertering en het suikergehalte in je bloed. Alleen maar voordelen!

Custard pudding dessert gezondste maaltijd
Via: Wikimedia Commons | Miansari66, CC

Trek in meer?

Ook gedurende dag heb je waarschijnlijk zin om te snacken. Laat de ongezonde producten liggen en probeer eens een shake van gemengde bessen. Dit helpt volgens de voedingswetenschappers bij gewichtsverlies.

Warme chocolademelk laten staan? Zeker niet! Een prima product om snel in slaap te vallen en zeer vullend. Vergeet tot slot je twee liter water per dag niet en jij kan haast niet gezonder leven!

Glas water
Via: pixabay.com | sutulo, CC

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...