Sterren en hun goede doelen: 12 toppers met een gouden hart

Beroemdheden hebben vaak te maken met negatieve roddels want daar smullen wij blijkbaar het meest van. Wij mogen best eens kijken naar het moois in de showbusiness. Enkele beroemdheden hebben namelijk een hart van goud en tonen dit op bijzondere manieren en vaak om heel persoonlijke redenen. Dit zijn volgens onze redactie de 12 meest bijzondere beroemdheden en hun goede doelen.

Leonardo DiCaprio speech goede doelen congres
Via: flickr.com | U.S. Department of State, CC

1. Samenwerking tussen beroemdheden Jaden, Will en Leo

Jaden Smith, zoon van Will Smith, Big Willy himself en Leonardi DiCaprio strijden samen voor een betere wereld en doen dit door zich in te voor het Amazone gebied. Jaden heeft een limited edition schoen voor zijn merk Allbirds ontworpen en doneert alles aan Leo, die vervolgens ons regenwoud redt. Will Smith steunt het Amazon Fire Fund van Leonardo DiCaprio’s met zijn duurzame watermerk Just Water.

Wereldwijd is er veel aandacht voor en dat op zich is al goed nieuws. Wat zouden wij namelijk moeten zonder het prachtige Amazonegebied?

.

2. Lady Gaga veranderde het Don’t Ask, Don’t Tell beleid

Haar woorden waren in 2010 hard maar duidelijk. Seksuele geaardheid binnen het leger in de V.S. was een probleem. Hoe zou jij je voelen als je jouw collega’s niet eerlijk mocht vertellen dat je homo was? Gelukkig veranderde Lady Gaga veel en is DADT iets waar nu een taboe op ligt. Helaas is de werkelijkheid hard en is er binnen veel meer van zulke instituten en beroepen hetzelfde gaande. Daarom blijft zij zich hiervoor inzetten.

3. Louis van Gaal zet zich in voor de gorilla in Rwanda

Voetballers doen veel aan goede doelen, maar ook trainers hebben een hartje van goud. Er is echter maar één die kan zeggen dat hij een baby gorilla een naam mocht geven. Dat is toch wel heel bijzonder. Louis mocht dit omdat hij zich in Rwanda al jaren inzet voor de gorilla. Ook Naomi Campbel steunt de gorilla tijdens de Kwita Izina-ceremonie, wat jaarlijks in Rwanda plaatsvindt. Teamwork makes the dream work, toch? Kijk onze held vanaf de 10e minuut eens schitteren!

4. De rol van SUV rechercheur veranderde haar hele leven

Haar naam zegt je misschien niets, maar als je Mariska Hargitay ziet schitteren in Law & Order SUV, dan weet je meteen wie wij bedoelen. Haar hele leven veranderde toen zij besloot deze rol op zich te nemen. Als detective helpt zij vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld. In het echte leven kreeg zij zo veel mails en brieven van vrouwen die zelf slachtoffer waren dat zij voor hen The Joyful Heart Foundation oprichtte.

5. Sarah Hyland, Haley Dunphy, wil meer aandacht voor nieraandoeningen

Dat doet zij niet zonder reden. Zij lijdt zelf ook aan een nieraandoening en via de Lopez Foundation vraagt zij aandacht voor deze ziekte. Wat zij ook belangrijk vindt, is dat iedereen ziet hoe ver je kunt komen, ook als je hiermee moet leven.

Sarah Hyland

6. Slipknot – You Rock Foundation

Jongeren kampen vaak met problemen en sommigen van hen staan er alleen voor. Ook voor de zanger van Slipknot, Corey Taylor, was dit de keiharde realiteit op jonge leeftijd. Voor hem was het leven zo uitzichtloos dat hij zelfmoord wilde plegen maar dit gelukkig niet deed. Hij steunt the You Rock Foundation omdat hij jongeren wilt helpen die net als hij een steuntje in de rug nodig hebben.

Via: Wikimedia Commons | Irene Sassu, CC

We hebben nog 6 sterren voor je op de volgende pagina, waaronder Matthijs van Nieuwkerk…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...